
Trusa medicală de vacanță. Ce este bine să avem mereu cu noi
Dona30/07/2019Gata, luna mai a deschis sezonul vizitelor pe litoral și la munte. Așadar, fie că suntem mai organizați din fire sau nu, trebuie să ne pregătim trusa medicală de vacanță. Astfel, dacă avem parte de incidente minore, ne putem ocupa de ele fără prea mult efort și fără să le lăsăm să ne influențeze negativ vacanța. Iată ce ar trebui să pregătim să avem cu noi:
- Medicamente antidiareice. Una dintre principalele afecțiuni specifice vacanțelor este gastroenterita sau toxiinfecția alimentară. Nu este deloc ușor să vorbim despre asta, parca ne jenăm și noi, în spatele ecranului. Dar dacă ne vom ține diareea sub control câteva ore, va fi fantastic. Nu riscăm să ne deshidratăm, un risc major, mai ales în rândul tinerilor. Însă trebuie să fie medicamente din care am mai folosit până în prezent, ca să știm dozajul corect și eventualele efecte adverse.
- Medicamente antialergice/ injecția cu epinefrină. Nu se știe niciodată la ce putem fi expuși în medii pe care nu le putem controla 100%. În situații de oboseală sau scădere a răspunsului imun putem să avem surpriza de a face o reacție alergică neașteptată la ceva ce nu ne-a creat până atunci probleme. Se spune oricum că niciodată nu e prea târziu? Dacă avem cu noi antialergicul, atunci ne putem simți mai protejați până la o potențială intervenție a echipei medicale. În cazul injecției de epinefrină, situația este mai complicată din cauza disponibilității acesteia pe piață. Însă pentru cei care au manifestări severe, este atât de necesară!
- Medicamente pentru digestie, medicamente antispastice, împotriva crampelor
Dacă există riscul să facem vreo toxiinfecție alimentară, atunci pe lângă diaree riscăm să ne balonăm, așadar ne-ar ajuta și niște suplimente pentru digestie. Însă vom înfrunta și crampe, uneori foarte dureroase, așadar un antispastic va fi mai mult decât binevenit, pentru fiecare dintre noi.
- Un dezinfectant local și fașă sterilă
Igiena plăgii va reveni în grija noastră. Un dezinfectant local ne va fi de mare folos, fie că e vorba de apă oxigenată, fie că este vorba despre betadină. Atenți că spiritul sau alcoolul sanitar abuzează. Dacă e plagă deschisă, există prafuri cu antibiotice locale care ne vor ajuta să sigilăm rama până o pot transporta în cele mai bune condiții.
- Medicamentele recomandate zilnic
Un organizator de medicamente este deosebit de util, nici nu ai idee… Să alocăm așadar o jumătate de oră săptămânal pentru a pregăti medicamentele conform schemei de tratament. Și, doar preventiv, să ne asigurăm că doza acoperă câteva administrări în plus, iar în cazul unei deplasări, nu vom pleca izolați, ci doar împreună, știind unii despre ceilalți tot ce este necesar despre afecțiuni, tratamente, recomandări medicale.
- Medicamente antitermice și termometru
Antitermicele fac parte din viața părinților cu copil mic, susținându-i periodic.. Indiferent de ce ne dorim, trebuie să acceptăm ideea că ai noștri fac frecvent febră, oricât i-am feri. Așadar, pe lângă un termometru, trebuie să luăm și antitermicele. Doar să avem grijă să ajustăm periodic dozele corespunzător fiecărui ritmul de creștere a copilului. Să avem și pastile pentru adulți, ca o măsură de precauție.
- Soluții anticăpușe
A fost declarat deschis sezonul căpușelor odată cu venirea căldurii. Doar ca o metodă de precauție, să folosim soluții repelente autorizate ca să evităm mușcătura de căpușă și o eventuală boală Lyme.