
Tratați artroza de la primele semne
Dona14/11/2021Afecțiunea numită artroză se împarte în trei mari categorii, în funcție de localizare: gonartroza, coxartroză și artroză vertebrală (spondiloză).
În cazul gonartrozei, persoană afectată își pierde mobilitatea și are dificultăți în special atunci când urcă sau când coboară scările. Mersul constituie un mare efort pentru cei afectați și devine o povara. Se aud scârțâituri care se produc datorită îngustării și tocirii articulațiilor. Durerile puternice dispar, de regulă, atunci când bolnavul să întins în pat. Totuși, trebuie avută mare atenție, deoarece sedentarismul aduce cu el pericolul supraponderabilității, lucru ce duce la la cronicizarea bolii.
Coxartroză apare la nivelul șoldurilor și poate avea următoarele cauze: îmbătrânirea articulațiilor, factorul genetic, anumite tulburări statice sau poate fi consecință unui accident. Primul simptom este șchiopătarea fără a simți încă o neplăcere. Durerea apare după un timp, fie la nivelul genunchiului, fie în zona feselor. De multe ori, persoanele afectate cred că este vorba de sciatică. Medicul este cel care stabilește cu exactitate boală.
În ceea ce privește spondiloză, există trei tipuri, după zona în care se localizează la nivelul coloanei. La cea cervicală, durerile sunt localizate la nivelul umerilor și al brațelor, iar la cea lombară, neplăcerea este denumită lumbago și apare în zona șalelor. În cazul spondilozei toracice apar dureri intercostale.
Mergeți la doctor de la primele simptome!
Persoanele afectate de astfel de neplăceri trebuie să meargă la doctor de la primele simptome, astfel putând fi evitate atât starea de disconfort creată în timpul crizelor, cât și agravarea bolii.
La toate formele de artroză se recomandă mișcarea, fie această și moderată. În cazul unei persoane care are un surplus de kilograme, această trebuie să facă eforturi pentru a slabi cât mai repede.
Dacă ați fost diagnosticați cu una dintre tipurile de artroză este indicat să țineți o zi pe săptămâna de post negru în care să consumați doar apă plata sau ceaiuri antireumatice și de detoxificare pentru a va curată corpul. De asemenea, ajută și băile cu flori de fan, care se găsesc la magazinele tip plafar – se folosește un săculeț din tifon cu 200 g de plantă. Temperatura apei nu trebuie să depășească 38ºC, iar durata unei băi e bine să fie de maximum 20 de minute. O altă baie utilă este cea cu făină de muștar. Pentru această trebuie să râșniți o mâna cu boabe de muștar chiar înainte de a va îmbăia. Presărați în apă și stați 15- 20 de minute. Veți observă că durerile se vor estompa și veți putea dormi liniștiți. Însă, dacă aveți o piele sensibilă, nu trebuie să va încumetați să optați pentru această baie pentru că este destul de iritantă.
De folos sunt și băile cu apă argiloasă în care se pot pune doi pumni cu sare grunjoasă.
Puteți pune cataplasme cu nămol, cu argilă sau cu hrean pe zonele afectate, iar alte proceduri eficiente sunt acupunctură și magnetoterapia, realizate de către specialiști.