ten piele

Tenul are nevoi diferite, în funcție de vârstă și de anotimp

Dona02/01/2021

Când ești tânără, alegerile sunt mai simple deoarece trebuie să folosești produse adecvate tipului tău de ten, iar dacă nu respecți întocmai rutina de îngrijire, poți trece neobservată. Ce este bine să știi la această vârstă, însă, e că dacă te obișnuiești să ai grijă de tine pe lângă o alimentație sănătoasă, odihnă, mișcare și hidratare, atunci tenul tău va rămâne mult timp mai tânăr.

Însă, odată cu trecerea anilor, stresul, oboseala, starea de sănătate, schimbările hormonale își fac simțită prezența mai ales în aspectul tenului. Atunci rutina zilnică nu mai este opțională, ci o necesitate.

Oricare dintre noi trebuie să aibă, pe lângă produse de demachiere, creme de întreținere (de zi și/ sau de noapte) sau în funcție de vârstă – creme antirid, măști hrănitoare, produse de exfoliere pe care să le folosim periodic, creme și/ sau produse de machiaj cu factor de protecție solară, spray-uri cu apă termală.

Trebuie să te demachiezi cu grijă la finalul fiecărei zile și să folosești emoliente imediat după duș, mai ales acum în sezonul rece când echilibrul hidrolipidic al pielii se schimbă din cauza frigului. Iarna, pielea  devine mai uscată, mai sensibilă și mai lipsită de strălucire, o problemă mai evidentă în cazul tenului matur afectat și de schimbările hormonale (menopauză).

De aceea, fii mai blândă și mai atentă cu pielea ta! Evită să o agresez suplimentar prin manevrele de curățare sau folosirea apei prea calde când te speli, inclusiv la duș. Folosește produse de hidratare și de tonifiere și, mai ales pe timpul nopții, de emoliere intensivă. De 2-3 ori pe săptămână poți folosi măști care să îți hrănească pielea feței și gâtului, iar pentru exfoliere, alege produse și metode mai delicate deoarece pielea are tendința de a se înroși mai repede.

Și restul corpului tău are nevoie de îngrijire.

Fii mai generoasă cu laptele de corp sau alte emoliente pe care le preferi după duș sau baie! Nu uita să folosești mult mai des cremele pentru mâni, deoarece mâinile sunt cele mai expuse și cele mai agresate în această perioadă, mai ales din cauza regulilor de igienă pentru prevenția infecției cu noul coronavirus.

Desigur, dacă ai probleme speciale (precum o cuperoză, o sensibilitate, dermatită atopică, acnee), atunci trebuie să urmezi recomandările dermatologului și să folosești produse de îngrijire adecvate nevoilor tale.

 


Aboneaza-te la Newsletter