Sugarii care sufera de colici, linistiti cu ajutorul unui probiotic

Dona28/01/2019

In fiecare zi, nenumarati sugari cu varste intre 3 saptamani si 3 luni din toata lumea sufera de colici. Acestea reprezinta o problema ce se manifesta prin planset intens, de peste trei ore pe zi, extenuant atat pentru bebelusi cat si pentru persoanele care au grija de ei. Colicile nu au neaparata legatura cu o problema de sanatate, insa pot fi asociate cu existenta unor probleme digestive, mai ales cand se manifesta in asociere cu voma, diareea, ori prezenta de sange in fecale

Si pentru ca aceasta este o problema care are cauze certe inca necunoscute, iar un tratament este indicat doar daca sugarul prezinta simptome ingrijoratoare este important de stiut ca un studiu recent publicat in jurnalul Pediatrics a subliniat eficacitatea unui probiotic ce are efecte pozitive contra colicilor, demonstrate in cadrul cercetarilor.

Probioticul numit Lactobacillus reuteri a fost evidentiat si in alte studii ca tratament eficient contra colicilor, insa noua descoperire se bazeaza pe analiza a patru teste clinice separate in care au fost implicati 345 de sugari care sufereau de colici.

Testele, conduse in Italia, Polonia, Canada si Australia, au cautat sa afle daca L. reuteri este cu adevarat eficient contra colicilor.

In urma rezultatelor coroborate s-a ajuns la concluzia ca acest probiotic este benefic impotriva colicilor la bebelusii hraniti exclusiv la san.

In comparatie cu sugarii carora le-a fost administrat un placebo, cei alaptati la san care au primit probioticul au avut de doua ori mai multe sanse de a plange mai putin – cu 50% dupa trei saptamani de tratament.

In ceea ce priveste bebelusii hraniti atat la san cat si cu formule speciale, rezultatele nu au fost concludente, in principal din cauza lipsei de informatii legate de continutul acestor alimente speciale pentru sugari si de frecventa administrarii lor.

Pe langa administrarea acestui probiotic, la recomandarea doctorului pediatru, este important sa se inlature si alte potentiale cauze ale plansului excesiv, cum ar fi eventualitatea ca sugarului sa ii fie foame sau sa aiba nevoie sa eructeze. De asemenea, trebuie avute in vedere schimbarea la timp a scutecului, reducerea agitatiei, a zgomotului si a luminii din jurul copilului, nevoia sa de atentie si afectiune sau alimentatia mamei ori unele obiceiuri (fumatul, alcoolul, bauturile energizante etc.) care influenteaza calitatea laptelui.

Atentie! Impotriva colicilor nu se utilizeaza tratamente fara recomandarea medicului si fara eliminarea altor posibile cauze fizice, cum ar fi prezenta unor probleme digestive ce pot fi evidentiate numai prin analize medicale specifice.


Aboneaza-te la Newsletter