Stilul de viață afectează imunitatea

Stilul de viață îți afectează sau ajută imunitatea

Dona20/12/2020

Alegerile tale de viață au un impact important asupra sistemului imunitar. Și ținând cont că acestea depind în principal de fiecare dintre noi, așadar noi suntem cei de care depinde starea noastră de sănătate. Bineînțeles, cu excepția unor cazuri în care anumite afecțiuni sunt moștenite; dar și atunci, momentul declanșării și evoluția lor depind de factori care țin de stilul de viață.

Iată lista principalilor factorilor care țin de stilul de viață pe care trebuie să îi ai în vedere: alimentația, starea de spirit, odihna, activitatea fizică și fumatul.

În articolele următoare îți explicăm în detaliu cum alimentația și odihna te ajută să ai un organism mai sănătos, care să facă față mai bine provocărilor vieții de zi cu zi și ale unor afecțiuni.

Așadar acum vom menționa doar că specialiștii au devenit din ce în ce mai preocupați de modularea nutrițională ca parte complementare din tratamentul unor afecțiuni, dar și cu rol preventiv, de menținere a stării de sănătate și de a întârzia sau a împiedica declanșarea anumitor boli.

Starea ta de spirit are o influență extraordinară asupra sistemului imunitar

De fiecare dată când te bucuri, în organism este secretată serotonina, hormonul fericirii. Te ajută să te odihnești mai bine, să ai per ansamblu un organism mai sănătos, combate depresia și stările de anxietate.

Așadar alege zi de zi lucruri care te bucură, alături de oameni care te sprijină și te inspiră! Menține-ți optimismul, și bucură-te de fiecare lucru! Astfel vei reduce considerabil nivelul hormonilor de stres și vei avea o imunitate mai bună.

Unul dintre cei mai mari dușmani ai este sedentarismul, care este printre primii factori de risc în toate afecțiunile cronice, inclusiv cancer.

Este ușor să spunem că nu ai timp, însă cei 10.000 de pași pe zi se pot parcurge fără mari eforturi de fiecare dintre noi. Poți alege o activitate fizică care să îți ofere și alte lucruri, de exemplu bucuria de a face ceva ce îți place (înot, dans, plimbare cu familia, cu patrupedul). Astfel vei avea și un corp tonifiat, care va rămâne mai mult tânăr, dar și mai sănătos.

Despre alcool și fumat găsești articole pe larg pe site-ul nostru, inclusiv sfaturi despre cum să te lași de fumat ca să ai o viață mai frumoasă și mai lungă.

 

 


Aboneaza-te la Newsletter