banane

Știi ce beneficii au bananele pentru sănătatea ta?

Dona25/05/2020

Bananele sunt delicioase, ușor de luat la noi când plecăm de acasă, dar mai ales, sănătoase. Pe lângă gustul foarte bun au și o textură plăcută, de aceea sunt printre primele alimente recomandate în diversificarea copilului.

Le putem consuma proaspete, singure sau în combinație cu alte fructe în salate sau cu lapte în milkshake dimineața sau ca o gustare. Le putem folos la prepararea unor dulciuri, însemnând că nu vom mai pune deloc zahăr în compoziție căci bananele au destui carbohidrați.

Iată câteva motive pentru care trebuie să ai mereu bananele pe lista ta de cumpărături.
Ne ajută dacă facem efort

Sunt bogate în carbohidrați, potasiu și magneziu, exact ce trebuie să îi dăm organismului nostru după un efort. 100g de banană ne aduce 20g de glucide, 1g de fibre, 400mg de potasiu, 34mg de magneziu și 0,5mg de vitamina B6.

Banana contribuie la o vedere mai bună și la combaterea stresului

Deoarece conține luteină și vitamina C esențiale pentru vedere și magneziu, vitamina B6 și triptofan pentru combaterea stresului, ameliorarea calității somnului și a stării de bine.

3.       Bananele ne ajută dacă avem probleme digestive

Pe lista recomandărilor nutriționale când avem diaree, de exemplu, se regăsește mereu banana. Bogată în fibre, ajută tranzitul intestinal în caz de diaree, iar dacă sunt mâncate mai verzi, combat constipația.

Este mai puțin cunoscut faptul că banana are și un efect de pansament gastric.

Ne ajută inima și vasele de sânge

Este săracă în sodiu, dar foarte bogată în potasiu care ajută la reglarea tensiunii arteriale. În plus, conține dopamină și vitamina C care au un rol important în protejarea pereților vaselor de sânge și combaterea proceselor oxidative.

Ne poate ajuta să slăbim

Da, putem consuma banane dacă vrem să slăbim, căci este un fruct care ne aduce mulți nutrienți. Dar vom înlocui alte fructe și nu vom mai consuma alte dulciuri.

În combinație cu iaurt sau lapte și cereale (fulgi de ovăz) este o opțiune sănătoasă pentru un mic dejun care să ne asigure necesarul de energie pentru prima parte a zilei.

 

Dar, fiind un fruct bogat în glucide, diabeticii trebuie să aibă grijă să țină cont de aportul de carbohidrați când  îți calculează mesele zilnice și gustările.

 

 


Aboneaza-te la Newsletter