Știați că intestinul este sursa bacteriilor responsabile de infecția urinară?

Dona06/12/2021

Cea mai frecventă cauză a infecției tractului urinar este bacteria Escherichia Coli ( E.coli).
Grupul bacteriilor E. coli este mare și extrem de divers. Majoritatea tulpinilor de E. coli sunt inofensive, altele ne pot îmbolnăvi, unele pot provoca diaree, în timp ce altele provoca infecții ale tractului urinar, boli respiratorii, pneumonie și alte boli.

E. coli care produce infecția urinară se numește E. Coli uropatogenă și ceea ce este rar luat în considerare este că aceasta este localizată în mod normal în intestin.

Această bacterie are un comportament specific
•  există în flora intestinală normală fără a determina manifestări digestive.
•  în anumite situații, care țin de gazdă sau de mediu, se dezvoltă în intestin și capătă niște factori specifici de virulență. Astfel numărul lor crește și devin predominante
•  în căutarea unui mediu mai propice, pot coborî din rect, colonizează zona perineală și urcă apoi în vezica . De aceea, datorită uretrei mai scurte, femeile sunt mai predispuse la infecție decât bărbații
•  în vezică dacă depășesc mecanismele de apărare pot declanșa inflamația.

Cu cât sunt tratate mai repede primele simptome, cu atât sunt mai mari șansele că inflamația iminentă să fie stopată în faza de dezvoltare.

Disconfort, senzație de arsură la urinare, o nevoie urgentă, intensă de a merge și a urina, urinare obișnuită a unor cantități reduse de urină, pot fi simptomele prezenței unei infecții urinare necomplicate.
Multe femei trec prin această experiență: în cursul vieții aproape jumătate au cel puțin un episod și, dintre acestea 20 – 30% au recidive.
Netratate corect și complet, infecțiile urinare repetate afectează calitatea vieții și se pot complică.
O infecție necomplicată a tractului urinar poate fi tratată ușor și, de obicei, se vindecă fără consecințe. Cu toate acestea, boala are o tendință de recidivare. Uneori, în timpul unei infecții urinare necomplicate, un tratament non antibiotic este suficient, alteori medicul consideră necesară și administrarea de antibiotice.

Când ar trebui să va adresați medicului?
• Dacă simptomele se înrăutățesc sau dacă nu există nici o îmbunătățire a simptomelor
• Dacă există durere în zona rinichilor sau dacă urinați cu sânge
• Dacă starea generală este alterată sau aveți febra
• Dacă suferiți de alte boli sau există și alți factori de risc
• Dacă sunteți gravidă sau alăptați

Rezistența bacteriană în creștere necesită utilizarea rațională a antibioticelor de aceea este necesară găsirea unor noi abordări terapeutice.
Dacă tratamentele acționează doar la nivel de vezică, atunci vindecarea e deseori incompletă, de scurtă durată.

Utipro Plus, un produs inovativ pentru infecțiile acute ale tractului urinar și pentru prevenirea recidivelor

Pentru a gestiona rapid simptomele infecției urinare și pentru a preveni apariția lor poți folosi Utipro Plus, un produs nou inovativ. Spre deosebire de celelalte tratamente non antibiotice, Utipro plus acționează în primul rând asupra originii infecției, la nivel intestinal.
Compusul este destinat controlului și prevenirii infecțiilor tractului urinar produse de agenți patogeni, precum E. coli și alte bacterii gram (-) implicate în mod normal în etiologia infecțiilor tractului urinar.

Utipro Plus se bazează pe trei ingrediente naturale
Utipro Plus conține trei ingrediente naturale: Xiloglucan gelatină + hibiscus + propolis.
Xiloglucan este un mucoprotector care acționează intestinal. Mucoprotectoarele sunt polimeri ce acționează în același fel ca barieră naturală de mucină (mucomimetic). Protejează mecanic epiteliul prevenind adeziunea agenților patogeni și pătrunderea lor masivă. În plus agenții patogeni care deja au pătruns sunt izolați și neutralizați de sistemul imunitar propriu.

Drept urmare, Utipro Plus, prin xiloglucan gelatină, acționează mecanic formând un film protector care previne atașarea și proliferarea bacteriilor și astfel ascensiunea ulterior la nivelul vezicii urinare.
Utipro Plus mai conține propolis și hibiscus care acționează la nivelul vezicii urinare, producând acidifierea urinei care duce la suprimarea proliferării bacteriene.

Mod de administrare
Se administrează pe cale orală 2 capsule/zi, de la apariția primelor simptome de tulburări ale tractului urinar timp de 5 zile, cu scopul de a reduce proliferarea agenților patogeni care poate degenera în infecții.
În caz de recidive ale infecțiilor, în scopul prevenirii unor noi episoade, se recomandă 1 capsulă per zi timp de cel puțin 15 zile consecutive per luna (dacă este necesar, produsul poate fi administrat mai multe luni ). Utipro Plus se poate administra singur sau în combinație cu antibioticele.
În infecții acute administrarea de la primele simptome ( arsuri, durere, urinări frecvente ) reduce rapid simptomatologia și poate reduce necesitatea administrării de antibiotic (fapt dovedit de studii clinice). Utipro Plus este extrem de bine tolerat și nu produce reacții adverse.

Câteva sfaturi utile că să va protejați de infecțiile tractului urinar
• Evitați deshidratarea!
• Beți suficiente lichide.
• Nu va abțineți mult timp și repetat în a urină!
• Duceți-vă, pe cât posibil, direct la toaletă și goliți-vă vezica urinară complet, de îndata ce simțiți nevoia de a urină! Stați relaxate în timpul urinării și nu va încordați.
• Folosiți săpun cu pH neutru atunci când spălați zonele intime pentru a proteja flora vaginală a corpului
• Nu folosiți jet de apă în zona intimă pentru a nu favoriza pătrunderea germenilor în uretră
• Ștergeți-vă întotdeauna din față spre spate, după scaun, nu invers
• Nu folosiți prezervative, diafragme sau supozitoare vaginale acoperite cu substanțe necunoscute, iritante
• Urinați cât mai curând posibil după actul sexual

Utipro plus este un dispozitiv medical marca CE, disponibil în farmacii. Pentru mai multe informații referitoare la efectele sau la posibilele efecte secundare, adresați-vă medicului sau farmacistului și citiți prospectul din interiorul ambalajului.


Aboneaza-te la Newsletter