păr frumusețe

Secrete de îngrijire pentru părul tău

Dona31/08/2020

Părul tău reflectă nu doar grija pe care o ai pentru el, ci și starea de sănătate a organismului tău. Ca și pielea, părul este afectat de stresul pe care îl trăim, factorii de mediu (expunere la soare, la temperaturi extreme, poluare, umiditate), de trecerea anilor, de dezechilibrele hormonale și de anumite afecțiuni.

Iată câteva secrete care te vor ajuta să ai un păr frumos, strălucitor și plin de volum!

Alege cu grijă produsele de îngrijire

Uneori va fi mai fragil, alteori va avea nevoie de răsfăț. Uneori te vei lupta cu mătreața, alteori vei avea nevoie să îl hrănești după mai multe vopsiri sau expunere prelungită la soare. Lung sau scurt, moale și catifelat sau rezistent și cu firul mai gros, părul diferă și are nevoie de îngrijire personalizată.

Manevrează-l cu atenție și delicat

Ai grijă de el fie că este vorba despre cum îl piepteni, usuci, cum îl strângi în coacă, în coc sau îl împletești sau de cât de des alegi să te reinventezi și să te vopsești. Evită să fie distrug prin manevre nepotrivite, chiar brutale, fie că sunt de natură fizică sau chimică.

Acum ai nenumărate soluții să te piepteni și să îl descurci cu delicatețe. De la produse speciale folosite când îl speli, la perii propriu-zise.

Nu uita să îl scurtezi periodic și alternează formele de prindere a lui dacă îl ai lung. Uneori e bine să îl strângi, alteori să îl lași liber. Poate îl faci un coc lejer și schimbi periodic poziția ca să nu pui mereu presiune ridicată asupra rădăcinii firelor dintr-o anumită zonă.

Usucă-l blând, fără să sufere de temperatura prea ridicată și nu îl spăla cu apă fierbinte!

Frumusețea vine din interior

Așadar ai grijă de corpul tău și părul va arăta mai bine și mai sănătos. Ai nevoie de mișcare susținută. Ai nevoie de o alimentație sănătoasă cu legume, vegetale și fructe din belșug și mult pește gras. Dieta mediteraneană este foarte potrivită pentru nevoile părului sănătos, nu doar pentru o inimă sănătoasă sau pentru menținerea greutății.

Ai nevoie de omega-3, vitamine (A, Buri, C, D, E), minerale (calciu, magneziu, zinc, seleniu, fier) și antioxidanți. Din când în când și părul tău va beneficia de o cură de vitamine și minerale așadar nu uita de ele!

Bea multă apă, odihnește-te bine și ai grijă de sănătatea ta mentală.

Când faci mișcare părul tău va beneficia de mai mult oxigen.


Aboneaza-te la Newsletter