secrete îngrijirea pielii

Știai aceste secrete de îngrijire a pielii?

Dona15/05/2020

Pielea noastră va rămâne mai tânără și va fi mai frumoasă dacă, de-a lungul vieții ne stabilim și respectăm un ritual de îngrijire. Acesta este poate mai important decât orice alt aspect.

Igiena zilnică a tenului nu este opțională

Tenul nostru trebuie curățat zilnic, dimineața și seara, dar și când este foarte cald, am transpirat sau ne simțit tenul încărcat.Nu trebuie să exgaerăm deoarece vom afecta echilibrul pielii. Această operațiune trebuie făcută cu apă călduță și produse speciale de curățare a feței cu acțiune moderată (nu cu produse pe bază de alcool). Nu avem nevoie de bureți sau altceva; mâinile noastre sunt suficiente. Trebuie să evităm să ne frecăm tenul; mișcările trebuie să fie ușoare, circulare, ca un masaj. Iar uscarea va fi făcută prin tamponare.

 Ustensilele de machiaj trebuie curățate periodic

Da, este vorba de pensulele și bureții folosiți ca să aplicăm diferite produse. Acestea trebuie igienizate la fiecare 7-10 zile deoarece, pe lângă reziduuri de produse, acumulează germeni (unii rezistenți la tratament – stafilococi, E. coli) care ne vor cauza iritații sau acnee. Cum le curățăm? Le punem într-un bol cu apă călduță și puțin șampon sau săpun lichid, după ce, în prealabil, le-am scuturat. După ce le spălăm, trebuie clătite bine, șterse prin tamponare și apoi lăsate la uscat.

Folosim produse potrivite tenului nostru și vârstei

Nu degeaba există o diversitatea de produse. Pielea are nevoie diferite în funcție de nivelul de hidratare, de tipul ei (normal, uscat, gras, mixt, sensibil, atopic, cuperozic etc.). Vârsta își spune și ea cuvântul. Există combinații de produse testate  și concepute pentru anumite categorii de vârstă.

 Exfolierea trebuie să urmeze un ritual anume

Trebuie să țină cont de tipul de piele, indiferent că este chimică sau mecanică. Trebuie efectuată doar pe piele neiritată și intactă, timp de 30 de secunde, cu grijă, fără presiune. Scopul este să eliminăm celulele moarte și impuritățile, nu să ne irităm și deshidratăm pielea. Apoi trebuie să ne spălăm tenul cu apă călduță și să folosim un emolient potrivit.

Mâncăm sănătos și echilibrat și avem grijă de sănătatea noastră

Alimentația și hidratarea sunt primii factori care ne influențează sănătatea pielii. Apoi diferitele afecțiuni care trebuie tratate și monitorizate. De exemplu, problemele tiroidiene afectează aspectul și sănătatea pielii, unghiilor și părului. Diabetul la fel. Diferite afecțiuni precum dermatita atopică au cerințe specifice.

Așadar, trebuie să mergem periodic la medic pentru analize de screening și ori de câte ori simțim că este ceva în neregulă cu organismul nostru. Dacă avem o afecțiune, trebuie să urmăm toate indicațiile medicului, adică și tratamentul și recomandările privind stilul de viață. Să nu uităm că existăm suplimente alimentare care combină diferiți micro- și macronutrienți cu beneficii pentru pielea, unghiile și părul nostru. Ne vor ajuta dacă le luăm cel puțin din când în când, să arătăm cât mai bine și să răzbim în provocările aduse de stresul zilnic și trecerea anilor.


Aboneaza-te la Newsletter