Sanvero

Dona31/03/2023

Despre produsele Sanvero

Sanvero oferă un portofoliu diversificat, pentru întreaga familie, cu produse concepute conform normelor și standardelor europene, care asigură calitatea și siguranța în administrare.

Dezvoltarea produselor din portofoliul Sanvero are la bază experiența unei echipe internaționale de profesioniști în domeniu, cu expertiză medicală, farmaceutică și de cercetare – dezvoltare.

Brandul Sanvero oferă produse eficiente, cu compoziții atent selecționate, care conțin extracte naturale, vitamine și minerale, constituenți activi patentați cu acțiuni specifice.

Extractele naturale sunt studiate, analizate și testate din punct de vedere al compoziției confirmând astfel proprietățile farmacologice ale plantelor de origine, în laboratoare independente cu certificare GMP.

Sanvero oferă o gama variată de suplimente alimentare sub formă de sirop, capsule și tablete efervescente.

 

Gama de produse

 

Minerale și vitamine

Mineralele sunt elemente nutritive necesare organismului pentru a funcționa corespunzător și pentru a se menține puternic. Un număr mare de persoane consideră că vitaminele și mineralele sunt unul și același lucru; însă nu este așa. Mineralele, ca și vitaminele, sunt nutrienți importanți care se găsesc în produsele alimentare; principala diferență constă în faptul că vitaminele sunt substanțe organice (conțin elementul carbon) și mineralele sunt substanțe anorganice. De obicei, mineralele necesare organismului sunt furnizate dintr-un regim alimentar variat format din fructe, legume și oleaginoase.

 

CALCIU + VITAMINA D3 – susține sănătatea sistemului osos și muscular

Sanvero Calciu + vitamina d3

Calciul este un component de bază al oaselor şi al dinţilor, care influenţează echilibrul electrolitic din organism, fiind un element de neînlocuit pentru numeroase funcţii vitale ale acestuia.

Vitamina D contribuie la absorbţia normală a calciului și fosforului, la menţinerea concentraţiilor normale de calciu în sânge și la menținerea sănătății sistemului osos și dinților.

Mod de administrare: 1 comprimat filmat pe zi, după masa principală.

 

CALCIU ORGANIC DIN ALGE MARINE ȘI STRIDII + VITAMINA D3 – menține metabolismul energetic normal

Sanvero Calciu organic din alge marine și stridii + vitamina D3 este un produs din ingrediente naturale, o sursă specială de calciu, cu absorbție și biodisponibilitate crescută.

Calciul este un mineral esențial, care contribuie la menținerea sănătății  sistemului osos și a dinților, la funcționarea normală a sistemului muscular și la o neurotransmisie normală. De asemenea, contribuie la coagularea normală a sângelui, la procesul de diviziune și de diferențiere celulară, la metabolismul energetic normal, contribuie la coagularea normală a sângelui și la funcționarea normală a enzimelor digestive.

Calciul prezent în acest preparat este obținut din două surse naturale: din cochilii de stridii și din complexul organic AquaminTG, obținut din alga roșie Lithotamnium sp. Această algă absoarbe din apa mării, pe tot parcursul vieții acvatice, minerale pe care le depozitează sub formă de carbonați în pereții celulari.

Vitamina D contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge, la menținerea sănătății sistemului osos și a dinților, la menținerea funcției normale a sistemului muscular, contribuie la absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului, la funcționarea normală a sistemului imunitar și participă la procesul de diviziune celulară.

Mod de utilizare: 1 capsulă pe zi, cu 20-30 minute înainte de masă, timp de minim 3 luni.

 

FIER LIPOZOMAL – fierul modern, fără reacții alergice

Sanvero Fier lipozomal este recomandat pentru suplimentarea zilnică a necesarului de fier, în mod special pentru femeile care încearcă să rămână însărcinate, pentru gravide, pentru femeile care au o menstruație abundentă, pentru atleți și pentru donatorii de sânge.

Fierul, împreună cu vitamina C, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, iar, împreună cu acidul folic, vitaminele B6, B12 și C contribuie la reducerea oboselii și extenuării. Fierul este un mineral esențial pentru sănătate, fiind implicat în sinteza hemoglobinei, în transportul oxigenului către celule, iar, la bebeluși și copiii mici, acest mineral joacă un rol esențial în dezvoltarea creierului și a funcțiilor cognitive.

Prin alimentație, organismul primește fier în două forme, hem – din produsele animale (carne) și non-hem – preponderant din produse vegetale. Dintre acestea, fierul hem are o absorbție mai ridicată (de 15-20%) comparativ cu fierul non-hem care se absoarbe în procent de aproximativ 5%.

Aportul de fier este redus în cazul copiilor aflați în perioadele de creștere, persoanele care au o dietă preponderent vegetariană sau cele care au un consum redus de carne roșie, iar în situațiile în care se impune suplimentarea cu fier, este recomandată administrarea ferului lipozomal, acesta având o absorbție foarte ridicată în organism.

Suplimentele alimentare cu fier lipozomal sunt preparate cu fier, cu o formulă care conține fier, într-un înveliș/membrană de lecitină și fosfolipide. Acest înveliș ajută ca, în momentul în care preparatul ajunge în tractul gastrointestinal, fierul să se absoarbă rapid în intestin. Particula de fier încapsulată este micronizată, procedeu prin care este redusă dimensiunea acesteia, crescând, astfel, absorbția mineralului.

Fierul lipozomal are o absorbție mai bună decât alte preparate cu fier și este mai bine tolerat, decât acestea.

Vitamina C reprezintă un adjuvant în funcționarea normală a sistemului nervos, reducerea oboselii și extenuării. Protejează celulele împotriva stresului oxidativ, rol important în formarea normală a colagenului pentru funcționarea optimă a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, a gingiilor, a dinților și a pielii.

Are rol în creșterea absorbției fierului și la regenerarea formei reduse a vitaminei E.

Mod de administrare: adulți – 1-2 capsule pe zi înghițite cu apă suficientă, în timpul mesei principale.

 

MAGNEZIU + VITAMINA B6 – util în perioadele de stres fizic și psihic, benefic pentru reducerea oboselii și epuizării și pentru buna funcționare a sistemului muscular

Sanvero Magneziu + B6 , susține apărarea naturală a organismului si contribuie la reducerea oboselii și extenuării, menținerea sănătății psihice, funcționarea normală a sistemului nervos.

Magneziu contribuie echilibrul electrolitic, funcționarea normală a sistemului muscular, menținerea sănătății sistemului osos și a dinților, sinteza normală a proteinelor, procesul de diviziune celulară.

Vitamina B6 contribuie la metabolismul normal al homocisteinei, proteinelor și al glicogenilor, la formarea normală a globulelor roșii, funcționarea normală a sistemului imunitar si in reglarea activității hormonale.

Mod de utilizare: se recomandă 1-2 comprimate filmate de 3 ori pe zi, după masă. A nu se depăși doză recomandată de 5 comprimate filmate pe zi.

 

Sanvero Magneziu forte + B6 cu efecte benefice în perioadele de efort psihic și fizic intens, stări de suprasolicitare și nervozitate. Conține magneziu și vitamina B6 care contribuie la reducerea oboselii și extenuării, menținerea sănătății psihice, metabolismului energetic normal și la funcționarea normală a sistemului nervos. Fiecare comprimat conține 200 mg de magneziu într-o formă cu absorbție ridicată și 5 mg de vitamina B6.

Magneziu contribuie echilibrul electrolitic, funcționarea normală a sistemului muscular, menținerea sănătății sistemului osos și a dinților, sinteza normală a proteinelor, procesul de diviziune celulară.

Vitamina B6 contribuie la metabolismul normal al homocisteinei, proteinelor și al glicogenilor, la formarea normală a globulelor roșii, funcționarea normală a sistemului imunitar si in reglarea activității hormonale.

Mod de utilizare: 1 comprimat pe zi, după masa principală.

 

VITAMINA C – contribuie la funcționarea sistemului imunitar

Sanvero Vitamina C 1000 MG –  contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

Vitamina C reprezintă un adjuvant în funcționarea normală a sistemului nervos, reducerea oboselii și extenuării. Protejează celulele împotriva stresului oxidativ, rol important în formarea normală a colagenului pentru funcționarea optimă a vaselor de sânge, a sistemului osos, a ligamentelor, a gingiilor, a dinților și a pielii. Vitamina C este un nutrient esențial pentru sănătatea organismului nostru, de care acesta are nevoie pentru a funcționa la parametri optimi. Astfel, vitamina C este necesară pentru a avea o piele sănătoasă, pentru un sistem imunitar puternic, pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor. Vitamina C contribuie la producția de colagen din corp, colagen necesar pentru menținerea sănătății unghiilor, gingiilor, vaselor de sânge.

Un deficit de vitamina C se va reflecta în starea de sănătatea a organsimului, iar un exemplu clasic în acest sens este scorbutul, afecțiune de care sufereau marinarii din secolele trecute care erau plecați mai multe luni pe mare și nu consumau suficiente fructe și legume proaspete.

În zilele noastre se întâlnesc foarte rar deficiențe severe de vitamina C, majoritatea problemelor care apar ca urmare a aportului redus de vitamina C fiind mai puțin grave. Printre acestea se numără:

– piele uscată și deshidratată

– invinețirea ușoară a pielii

– vindecarea greoaie a rănilor

– articulații umflate și dureroase

– oase fragile

– gingii inflamate care sângerează ușor

– sistem imunitar slăbit

– oboseală

– creștere inexplicabilă în greutate

– inflamație cronică în corp.

Organismul nostru nu poate produce singur vitamina C, el obținând acest nutrient din alimentele consumate. Fructele și legumele sunt cea mai bună sursă de vitamina C, în special măceșele, cătina, cireșele acerola, citricele (lămâile, portocaleel), kiwi, papaya, căpșunile, broccoli, pătrunjelul. Vitamina C poate fi degradată prin preparare termică, acesta fiind un motiv foarte important pentru care se recomandă administrarea alimentelor de mai sus în stare crudă.

Odată ajunsă în organism, vitamina C este folosită de acesta pentru producția de colagen, apărarea imunitară etc., iar, dacă aportul de vitamina C a fost mai mare decât necesarul organismului pentru acest nutrient, surplusul va fi eliminat din corp. De aceea este important un aport constant de vitamina C, deoarece organismul nu depozitează surplusul din această vitamină.

Are rol în creșterea absorbției fierului și la regenerarea formei reduse a vitaminei E.

Mod de administrare: adulți – 1 capsulă pe zi.

 

Sanvero Vitamina C retard + ZINC – contribuie la funcționarea sistemului imunitar

Datorită compoziției sale speciale, permite eliberarea treptată a vitaminei C în organism.

Vitamina C și zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Mod de administrare: 1 comprimat filmat, cu eliberare prelungită, pe zi.

 

ZINC, SELENIU + VITAMINA C ȘI E – susține vitalitatea organismului

Sanvero Zinc, Seleniu + Vitamina C și E este o combinație echilibrată și atent studiată pentru a contribui la susținerea imunității, vitalității organismului și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, la procesul de diviziune celulară și la menținerea sănătății pielii, părului și a unghiilor.

Seleniul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, la funcționarea normală a glandei tiroide, la menținerea sănătății pielii, părului și a unghiilor.

Vitamina C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, la absorbția fierului și la regenerarea formei reduse a vitaminei E, la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a pielii, ligamentelor, oaselor și dinților. Contribuie la metabolismul energetic normal și la funcționarea normală a sistemului nervos.

Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Mod de utilizare: adulți și copii peste 12 ani: 1 comprimat pe zi, lăsat să se dizolve încet în gură. Nu conține zahăr, produsul poate fi administrat și de persoanele diabetice.

 

VITAMINA D3 –  susține imunitatea și sănătatea oaselor și a dinților

Sanvero Vitamina D3 2000 UI – susține buna funcționare a sistemului imunitar, crescând rezistența organismului în fața agenților patogeni, precum bacteriile și virusurile.

Vitamina D, numită și vitamina soarelui, este produsă de organismul nostru prin simpla expunere la soare, însă, atunci când ne limităm iesirile în aer liber și nu ne expunem suficient la soare, producția de vitamina D începe să scadă, afectând o serie de funcții importante din organism.

Vitamina D este esențială pentru creșterea și dezvoltarea optimă a copiilor, contribuind în mod activ la absorbția normală a calciului și a fosforului. Și la vârste înaintate vitamina D este importantă, fiind cunoscut faptul că persoanele vârstnice au nevoie de un aport sporit din această vitamină pentru a-și menține oasele sănătoase.

Sanvero Vitamina D3 2000 UI conține vitamina D într-o bază de ulei de arahide pentru o absorbție crescută în organism.

Mod de administrare: 1 capsulă pe zi, cu o cantitate suficientă de apă.

 

Sanvero Vitamina D3 5000 UI –  pentru un sistem imunitar puternic și oase rezistente.

Vitamina D3 5000 UI este un supliment alimentar care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la menținerea sănătății sistemului osos și muscular. Vitamina D3 5000 este recomandată pentru adulți în perioadele cu necesar crescut de vitamina D. Pentru persoanele cu vârsta peste 65 ani este recomandată pe tot parcursul anului.

Mod de administrare: 1 capsulă moale la 2 zile.

 

Sanvero Vitamina D3 Colecalciferol Spray – supliment alimentar care conține vitamina D3, care are un rol important în organism. Contribuie la funcționarea corespunzătoare a sistemului imunitar și la menținerea sănătății dinților. Suplimentarea alimentației cu vitamina D3 este recomandată bebelușilor din primele zile de viață, indiferent de modul de hrănire (lapte matern sau formule pentru sugari).

Vitamina D este un nutrient cu numeroase beneficii pentru sănătate, atât pentru adulți cât și pentru copii, contribuind la menținerea unor oase puternice și sănătoase dar și la un sisntem imunitar puternic care ne protejează de agresiunea agenților patogeni.

Pentru copii și bebeluși, această vitamină este esențială, deoarece organismul acestora este în perioada de creștere și de formare. Vitamina D îi ajută pe aceștia să se dezvolte armonios, să aibă oase sănătoase și rezistente, susținând absorbția normală a calciului. Dacă cei mici nu consumă suficientă vitamina D3 (din alimente, în urma expunerii la soare), pot avea probleme de creștere, slăbiciune musculară, fragilitate osoasă.

Vitamina D este importantă și pentru sistemul imunitar, sistem care îi protejează pe copii de microorganismele patogene cu care intră în contact.

Mod de administrare: Doza zilnică recomandată pentru un efect benefic este, pentru sugari, din primele zile de viață, 2 pufuri o dată pe zi (apăsați/activați de două ori pe pompiță dozatoare până la capăt).Se administrează direct în gurița bebelușului (introduceți vârful pompiței între buzele bebelușului și activați pompița), fie combinat cu laptele (matern sau formulă pentru sugari).

 

Sanvero complex de minerale și vitamine – reduce starea de oboseală și crește tonusul fizic și intelectual, scurtează perioada de convalescență și întărește sistemul imunitar si susține buna funcționare a sistemului imunitar și nervos.

Vitaminele C și E contribuie la metabolismul energetic normal și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Vitaminele B3, B1, B6 și B12 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos, la reducerea oboselii și a extenuării.

Vitamina C și acidul folic (Vitamina B9) contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Magneziul este esențial pentru producerea de energie, relaxarea nervilor, a mușchilor și a vaselor sangvine.

Manganul contribuie la menținerea sănătății sistemului osos.

Cuprul contribuie la menținerea sănătății țesuturilor conjunctive, a părului, pielii și unghiilor.

Mod de administrare: doza zilnică recomandată necesară pentru a obține un efect benefic: 1 comprimat pe zi, dizolvat în 200 ml apă.

 

Sanvero Vitaoftal  – susține sănătatea ochilor, fiind un complex echilibrat conținând extracte din plante, vitamine și minerale atent selecționate.

Luteina și zeaxantina sunt pigmenți galbeni sintetizați doar în plante, 2 din cei 600 de carotenoizi naturali. Luteina și zeaxantina se găsesc în concentrații mari în retină, mai exact în maculă.

Vitamina A, vitamina B2 și zincul contribuie la menținerea vederii normale.

Zincul contribuie la metabolismul normal al vitaminei A.

Vitamina B2 contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.

Afinul poate ajuta la menținerea sănătății ochilor prin efectele antioxidante și vasculare; susține claritatea vizuală si functia retinei; menține sănătatea ochilor; susține fluxul de sânge către ochi; antocianozidele antioxidante din afin ajută la menținerea funcțiilor retinei și pot ajuta la stabilizarea nivelului normal de colagen din ochi.

Doze și mod de utilizare: se recomandă a se consuma câte 1 capsulă pe zi, după masă. Capsulele se vor înghiţi întregi, cu o cantitate adecvată de lichid. Se recomandă a se utiliza în cure repetate.

 

Stimularea imunității

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra de agenții patogeni – virusuri, bacterii, paraziți și toxine. Sistemul imunitar este un sistem complex de celule și molecule (anticorpi) al cărui rol este să asigure protecția împotriva agresorilor. Sistemul imun detectează agenții patogeni, îi distruge și, foarte important, memorează antigenul pentru a putea reacționa prompt și data viitoare când îl va întâlni.

Imunitatea poate fi înnăscută sau naturală – este imunitatea cu care ne naștem și care nu se modifică în cursul vieții sau poate fi dobândită, când se instalează în urma contactului cu diferite microorganisme sau postvaccinare.

Expunerea la infecțiile comune are un rol important în formarea unui sistem imun puternic. Copiii încep să răcească după vârsta de 6 luni, iar un număr de 7-8 episoade de răceală pe an sunt considerate normale pentru sugari și preșcolari. Media scade la 5-6 episoade de răceală pe an la vârsta școlară, iar adolescenții, ca și adulții, au în jur de 4 episoade de răceală pe an.

Cauza principală a răcelilor frecvente ale copiilor se datorează expunerii la noi și noi virusuri; există cel puțin 200 de astfel de virusuri, de aceea nu numai că răcelile NU pot fi prevenite, însă ele întăresc sistemul imun al copilului.

 

Sanvero Imunostrong plicuri – complex zilnic de vitalitate

Susține capacitatea naturală de autoapărare a organismului și sănătatea tractului respirator superior, prin aportul extractului de Echinacea și Măceșe

Are efect calmant și plăcut asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale, datorită extractului din fructe de Măceșe

Susține digestia și buna funcționare a tractului intestinal, prin aportul de Inulină

Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la reducerea oboselii și extenuării, crește absorbția fierului, contribuie la metabolismul energetic normal și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, prin aportul de vitamina C din surse naturale.

Măceșul este un arbust din flora spontană pe care îl întâlnim, pe dealuri, câmpii și chiar și la munte. Fructele lui, măceșele sunt folosite pe scară largă în terapiile naturiste, pentru conținutul lor de antioxidanți, minerale și vitamine. Măceșele conțin cantități mari de vitamina C, carotenoizi, vitamine din grupul B, minerale și taninuri.

Prin conținutul de antioxidanți, măceșele ajută la neutralizarea radicalilor liberi și luptă împotriva efectelor pe care radicalii liberi le au în organism: inflamație, deteriorarea celulelor. Vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanți și principalul ingredient activ din măceșe.

Organismul nostru are nevoie de vitamina C pentru a face față efectelor nocive produse de stresul oxidativ, dar nu numai atât. Un aport optim de vitamina C în corp este esențial pentru un sistem imunitar puternic care poate face față cu succes provocărilor din mediul extern.

Măceșele sunt o sursă bună de vitamina C, 100 g de fructe putând furniza între 371 mg și 679 mg de acid ascorbic (vitamina C).

Vitaminele din grupul B susțin buna funcționare a organismului, ajută la reducerea oboselii și participă la metabolismul corect al nutrienților în timpul procesului de digestie. Măceșele conțin cantități generoase din vitaminele B1 și B2.

Aproximativ 2% din compoziția fructelor de măceș este reprezentată de taninuri, care sunt polifenoli, cu rolul a proteja planta de agresiunea factorilor de mediu. Taninurile sunt recunoscute pentru puternicul rol antioxidant și antiinflamator, dar și pentru beneficiile pe care le au asupra sistemului circulator.

Măceșele sunt și o sursă bună de minerale, cum este cazul magneziului, fosforului, sodiului și fierului, iar procentul de minerale diferă, la fel ca și cel de vitamine, în funcție de zona geografică în care crește planta, condițiile de mediu, clima.

Echinaceea este o plantă folosită de foarte mulți ani, în medicină, pentru efectele sale terapeutice. Există mai multe specii de Echinaceea, dar cele mai folosite plante sunt Echinacea purpurea și Echinacea angustifolia. Acestea pot fi administrate sub formă de siropuri, tincturi, tablete sau capsule, dar pot fi folosite și pentru aplicații locale.

Planta este folosită, în special, pentru stimularea bunei funcționări a sistemului imunitar și pentru stimularea acestuia de a lupta eficient împotriva infecțiilor.

Datorită proprietăților sale, planta poate fi aplicată și local, contribuind la cicatrizarea și vindecarea mai rapidă a rănilor.

Acerola este fructul unui cireș de talie mică care crește în America Centrală și în Brazilia. Acest fruct este cunoscut pentru gustul său dulce-acrișor, dar și pentru conținutul foarte ridicat de vitamina C. 100 g de fructe de acerola pot conține până la 17.000 mg de vitamina C, ceea ce le face foarte utile în sezonul rece cînd avem nevoie să dăm un imbold sistemului imunitar.

Pe lângă vitamina C, acerola conține și vitamina A, vitamine din grupul B (B1, B2, B3 și B5), dar și minerale, precum fosfor, calciu și fier.

Fructele de acerola sunt folosite în ceaiuri, siropuri, suplimente alimentare pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatoare, dar și pentru capacitatea de a întări organismul în fața microorganismelor patogene, ajutându-l să lupte mai eficient cu acestea.

Fructele de acerola stimulează producția de colagen necesar pielii, cartilajelor, vaselor de sânge și articulațiilor, ajută la detoxifierea organismului și contribuie la refacerea mai ușoară în convalescență.

Mod de administrare: Adulți și copii de peste 12 ani: 1 plic pe zi. Conținutul unui plic se dizolvă în aproximativ 200 ml apă caldă (nu se fierbe) și se bea. Se recomandă de câte ori este necesară susținerea capacității de autoapărare a organismului.

 

Sanvero Imunostrong junior – susține apărarea naturală a organismului

Imunostrong JUNIOR conține nucleotide, extract din fructe de Cătină-albă și 10 vitamine importante care susțin funcționarea normală a organismului.

Nucleotidele sunt constituenții de bază ai acizilor nucleici – ADN și ARN – acizi prezenți în celulele tuturor organismelor vii, fiind vitali pentru funcționarea acestora.

Vitaminele contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar (vit. C, B6, B12), la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ (vit C, E, B2), la metabolismul energetic normal (vit. C, niacină, acid pantotenic, B2, B6, B1, biotină B12), la reducerea oboselii și extenuării (vit. C, niacină, acid pantotenic, B2, B6, B12), la funcționarea normală a sistemului nervos (vit. C, niacină, B2, B6, B1, biotină, B12) și la menținerea sănătății psihice (vit. C, niacină, B6, B1, biotină, B12).

Cătina-albă (Hippophae rhamnoides) este un arbust de la care se folosesc fructele mature. Fructul de Cătină-albă conține vitamina C, alături de alte vitamine, precum vit. A, B1, B2, B6, B9, E, K și minerale, precum fosfor, calciu, potasiu, magneziu, fier, sodiu. Fructele de Cătină-albă susțin apărarea naturală a organismului (sistemul imunitar), susțin sistemul cardiovascular, metabolismul și activitatea tractului intestinal, precum și funcționarea normală a mucoaselor.

Mod de utilizare: copii între 3 și 12 ani – 10 ml (o lingură) zilnic; adulți – câte 10 ml (o lingură) de 1-2 ori pe zi.

 

Sanvero Imunoguard – pentru funcționarea normală a sistemului imunitar

Contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar prin formula de ingrediente active pe bază de vitamina C, zinc și vitamina D.

Vitamina C joacă un rol important în funcția imunitară și îmbunătățește absorbția fierului iar în combinație cu vitamina D și zincul contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Vitamina C și zincul contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și contribuie la întreținerea sistemului imunitar prin în reducerea duratei și severitatea simptomelor în cazul unor infecții virale sau bacteriene

Vitamina D contribuie la menținerea sănătății sistemului osos și la menținerea funcției normale a sistemului muscular. De asemenea, vitamina D afectează un anumit mecanism în sistemul imunitar al organismului, și anume capacitatea celulelor dendritice de a activa limfocitele T (celulele T) care distrug bacteriile și virusurile din organism.

Doze și mod de utilizare: pentru adulti 1 capsulă pe zi, capsula se înghite întreagă, cu o cantitate suficientă de apă.

 

Sanvero Concentrat de vitamina C si Catina – contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și completează cu succes necesarul de vitamina C al organismului.

Vitamina C contribuie la:
– funcționarea normală a sistemului imunitar,
– protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ,
– reducerea extenuării și a oboselii,
– funcționarea normală a sistemului nervos,
– formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a pielii, dinților, gingiilor, ligamentelor și a sistemului osos, crește absorbția fierului.

Cătina albă (Hippophae rhamnoides) este un arbust de la care, în scopuri medicinale, se folosesc fructele mature. Fructul de cătină conține vitamina C, alături de alte vitamine precum vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K și minerale ca fosfor, calciu, potasiu, magneziu, fier, sodiu. Această compoziție complexă face ca fructul de cătină să își găsească utilizarea în preparate
fitofarmaceutice.

Mod de utilizare: copii între 3 și 12 ani – 10 ml (o lingură) zilnic; adulți – câte 10 ml (o lingură) de 1-2 ori pe zi. A se agita energic înainte de utilizare. Deoarece produsul conține extracte naturale, poate prezenta turbiditate, care nu afectează calitatea acestuia. După deschidere, siropul se va păstra la rece și se va consuma în maximum 2 luni.

 

Probiotice și Prebiotice

Probioticele sunt alimente sau suplimente care conțin microorganisme vii destinate să mențină sau să îmbunătățească bacteriile “bune” (microflora normală) din organism.

Prebioticele sunt alimente (de obicei, alimente bogate în fibre) care acționează ca hrană pentru microflora umană. Prebioticele sunt utilizate cu intenția de a îmbunătăți echilibrul acestor microrganisme.

Probioticele se găsesc în alimente precum iaurtul sau varza murată. Prebioticele se găsesc în alimente ca cerealele integrale, bananele, legumele cu frunze verzi, ceapa, usturoi, boabe de soia și anghinare.

Probioticele și prebioticele sunt adăugate în unele alimente și sunt disponibile ca suplimente alimentare.

 

Sanvero Florastrong – reface flora intestinală

Florastrong este un produs complex și complet, un simbiotic, care conține 7 tulpini de bacterii lactice atent selecționate, inulină, FOS (fructo-oligozaharide) și vitaminele B1, B3 și C.

Bacteriile lactice sunt prezente în mod natural în intestin, unde influențează motilitatea intestinală, favorizând un tranzit intestinal normal, susțin o digestie normală, prin menținerea echilibrului acido-bazic.

Dezechilibrul florei intestinale este determinat de anumiți factori (tratamentele cu antibiotice, diareea sau constipația călătorului, dietele dezechilibrate) și poate avea consecințe neplăcute, precum: balonare, diaree, constipație, erupții cutanate (dermatită atopică), scăderea imunității organismului.

Inulina și FOS (fructo-oligozaharide) reprezintă tipuri unice de fibre naturale solubile și nedigerabile. Unicitatea lor se manifestă în momentul în care ajung la nivelul colonului unde sunt utilizate în mod selectiv de bacteriile benefice pentru înmulțire și dezvoltare. Fructo-oligozaharidele sunt folosite și ca îndulcitori hipocalorici, având 50% din puterea de îndulcire a zahărului. Datorită acestor proprietăți oligozaharidele sunt sigure și pentru persoanele ce suferă de diabet.

Vitaminele B1, B3 și C susțin metabolismul energetic normal. Vitamina B3 contribuie la menținerea sănătății membranelor mucoase. Vitamina C contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și funcționarea normală a sistemului imunitar.

Mod de utilizare: câte 1 capsulă de 1 -2 ori pe zi (de preferință, după masă, dimineața și seara), cu o cantitate suficientă de apă.

 

Sanvero Florastrong junior – reface flora intestinală

Produsul este ușor acceptat de către copii, fiind utilizat în picături si nu conține gluten.

Cele mai cunoscute și studiate tulpini de bacterii lactice sunt Bifidobacteriile și Lactobacilii. Bifidobacterium animalis subspecia lactis este una dintre primele tulpini de bacterii benefice care se găsesc în mod natural în floraintestinală a nou-născuților.

Mod de administrare. Înșurubați capacul în sensul acelor de ceasornic pânăla capăt, moment în care pulberea din capac va cădea în flaconul cu solvent. Agitați bine conținutul, înlocuiți capacul cu picurătorul din cutie și utilizați conform schemei de mai jos:

0 – 12 luni: 4 picături/zi

12 – 36 luni: 10 picături/zi

 

Sanvero Simbiofit – reface flora intestinală

Produsul susține flora intestinală afectată de tratamentul antibiotic, reface tranzitul intestinal prim stimularea creșterii bacteriilor benefice organismului, din specia Bifidobacterium.

Simbiofit este un produs complex și complet, un simbiotic, care conține tulpini de bacterii lactice vii, liofilizate și inulină, care este o fibră naturală, nedigerabilă, care constituie hrana bacteriilor lactice.

Dezechilibrul florei intestinale poate avea consecințe neplăcute, precum: balonare, diaree, constipație, erupții cutanate (în mod special, dermatită atopică), scăderea imunitații organismului.

Mod de utilizare: doza zilnică recomandată, necesară pentru a obține un efect enefic: copii peste 3 ani și adulți: câte 1 capsulă de 1-2 ori pe zi (de preferință, după masă, dimineața și seara) cu o cantitate suficientă de apă.

 

Hepatoprotectoare

Ficatul este cel mai mare și cel mai complex organ intern al corpului. Datorită multiplelor și diverselor funcții, ficatul joacă un rol esențial în metabolismul intermediar al proteinelor, grăsimilor și carbohidraților. Ficatul depozitează proteine, glicogen, diverse vitamine și metale. De asemenea, contribuie la reglarea volumului sanguin prin transferul sângelui de la circulația portală la circulația sistemică, iar sistemul său reticuloendotelial participă la mecanismul imunitar. În plus, joacă un rol important în detoxifierea și excreția multor compuși endogeni și exogeni. Pe lângă menținerea unui stil de viață sănătos, ficatul poate fi “apărat” și cu ajutorul suplimentelor hepatoprotectoare care se găsesc pe piață.

Bolile hepatice sunt mortale și se numără printre principalele cauze de îmbolnăvire și deces la nivel planetar. De aceea, menținerea unui ficat sănătos este vitală pentru sănătatea generală a organismelor vii. Iar acest lucru poate fi asigurat cu ajutorul unui stil de viață sănătos, al suplimentelor hepatoprotectoare și al altor produse pentru sănătatea ficatului.

Ficatul este implicat în aproape toate procesele biochimice și poate fi afectat de o mulțime de boli diferite. În multe cazuri, ficatul este abuzat de toxinele provenite din alimente, alcool și supradozajul cu anumite medicamente care pot deteriora și slăbi ficatul. În cele din urmă, aceste substanțe nocive pot provoca multe afecțiuni.

Din fericire, există mai multe plante medicinale care au efecte hepatoprotectoare. Aceste produse pentru sănătatea ficatului conțin una sau mai multe plante utilizate în diferite afecțiuni hepatice.

Medicamentele care au efecte benefice asupra ficatului sunt cunoscute sub denumirea de hepatoprotectoare. Produsele hepatoprotectoare sunt la mare căutare la nivel mondial datorită rolurilor active în tratarea bolilor hepatice. Pe lângă medicamentele moderne, există mai multe hepatoprotectoare precum L-carnitina, vitamina C și silimarina.

 

Sanvero Heptomax – hepatoprotector complex, cu concentrație mare de extract natural din planta de armurariu (Silybum marianum) și o combinație de vitamine care contribuie la menținerea sănătății ficatului: Vitaminele C, E, B9, B2, B3, B7, B5, B6, B1, B12.

Silimarina reprezintă un complex activ de flavolignani și polifenoli, format din silibină, silicristină şi silidianină, silibina fiind cea mai activă componentă.

Biotina (Vitamina B7) este necesară organismului, contribuind la  metabolismul normal al macronutrienților și la metabolismul energetic normal, la funcționarea normală a sistemului nervos.

Acidul pantotenic (Vitamina B5) contribuie la metabolismul energetic normal, la sinteza normală și la metabolizarea hormonilor steroizi, a vitaminei D și a unor neurotransmițători.

Vitamina B1 contribuie la metabolismul energetic normal, la funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.

Vitamina B12 contribuie la procesul de diviziune celulară și la formarea normală a globulelor roșii.

Vitamina B2 contribuie la metabolismul energetic normal, la menținerea normală a globulelor roșii, la metabolismul normal al fierului, la reducerea oboselii și extenuării.

Vitamina B6 contribuie la metabolismul energetic normal, la funcționarea normală a sistemului imunitar, la reducerea oboselii și extenuării, la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge.

Acidul folic (Vitamina B9) contribuie la procesul de diviziune celulară.

Vitaminele C și E contribuie la protejarea organismul împotriva stresului oxidativ.

Mod de utilizare: adulți și copii de peste 12 ani – un comprimat pe zi. Nu se recomandă copiilor sub 12 ani. Produsul nu conține zahăr.

 

Sanvero Fitohep – menține sănătatea sistemului hepatic

Fitohep este un produs complex, cu un conținut echilibrat de L-ornitină – L-aspartat, colină și vitaminele B1, B2 și B6.

L-ornitină – L-aspartat este un compus care se absoarbe ușor și este transformat rapid în ornitină și aspartat, doi aminoacizi.

Colina contribuie la menținerea funcției normale a ficatului, la metabolismul normal al lipidelor și al homocisteinei.

Complexul de Vitamine B contribuie la: funcționarea normală a sistemului nervos și la metabolismul energetic normal (B1, B2, B6), la menținerea sănătății psihice (B1, B6), la reducerea oboselii și extenuării (B2, B6) și la protejarea celulelor împotriva stesului oxidativ (B2).

Mod de utilizare: doza zilnică recomandată necesară pentru a obține un efect benefic 2 comprimate pe zi, cu o cantitate suficientă de apă.

 

Articulații și sistem osos

Sistemul articular face parte din aparatul locomotor care, alături de oase și de mușchi, ne ajută să ne deplasăm, să ne mișcăm, practic, să ne desfășurăm toate activitățile.

În organismul uman există peste 250 de articulații, acestea având rolul de a lega segmentele osoase între ele, permițând mișcarea aparatului locomotor.

Articulațiile pot fi fixe (cele care leagă două oase care nu se mișcă), semimobile (leagă două oase care se pot mișca dar limitat, exemplu, vertebrele) și mobile (leagă două oase care se pot mișca liber – articulația umărului, a cotului).

Durerile articulare pot apărea, pe de-o parte, ca urmare a înaintării în vârstă și a uzurii cartilajului, dar și în urma traumelor fizice, a problemelor autoimune, sedentarismului, a osteoporozei.

Persoanele care au un exces ponderal, cele care au un istoric familial de probleme articulare sau care au avut în trecut probleme cu articulațiile au un risc crescut de a se confrunta cu dureri articulare și probleme de mobilitate.

La început, problemele articulare pot fi minore, durerea nefiind intensă ci, mai degrabă, o ușoară jenă însoțită de dificultatea de a mișca încheieturile, mai ales dimineața sau după o perioadă de inactivitate.

Pe măsură ce situația evoluează simptomele devin din ce în ce mai grave, variind de la redoare articulară, inflamație locală, până la durere la mișcare.

Pentru a va bucura de articulații sănătoase, încercați să mențineți un stil de viață activ: mișcarea este cea care ține articulațiile mobile, însă nu este indicat să faceți mișcări foarte solicitante sau peste limita dumneavoastră de suportabilitate și confort.

Aveți grijă la greutate! Orice kilogram în plus pune presiune pe articulații.

Consumați alimente cu conținut ridicat de antioxidanți și substanțe care protejează cartilajul articular. Seleniul este un bun antioxidant, iar glucozamina și condroitina susțin sănătatea articulară.

 

Sistemul scheletic este structura de rezistență a organismului nostru, este cel care dă formă corpului, permite mișcarea membrelor sau deplasarea în spațiu. Acest sistem este alcătuit din oase, cartilaje, tendoane și ligamente. În corpul unui adult se găsesc 206 oase grupate în scheletul axial și scheletul apendicular.

Scheletul axial cuprinde 80 de oase care ajută corpul să mențină structura verticală a corpului: coloana vertebrală, craniul, sternul și coastele.

Scheletul apendicular cuprinde 126 de oase, acestea fiind implicate în realizarea mișcărilor. Acest schelet include oasele picioarelor (coapsei, gambei, labei picioarelor), bratului, umărului și șoldului.

 

Sanvero Artimob – are la bază o compoziție echilibrată compusă din Condroitină, Glucozamină, Vitamina PP, Seleniu, ce ajută la funcționarea normală a articulațiilor

Glucozamina este prezentă în mod natural în corpul uman, fiind o componentă importantă a țesutului conjunctiv, în mod special în cartilaje, tendoane și ligamente.

Condroitina este parte integrantă a cartilajului uman.

Vitamina PP (niacină) contribuie la reducerea oboselii și extenuării, contribuie la metabolismul energetic normal.

Seleniul are proprietăți antioxidante, protejând celulele împotriva stresului oxidativ.

Mod de administrare: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cel puțin 6 – 8 săptămâni consecutive.

 

Sanvero OsteoStrong – sprijină sănătatea dinților și a oaselor

OsteoStrong este un supliment alimentar, care conține un amestec de minerale și vitamine cu rol esențial în menținerea sănătății oaselor și a dinților.

Calciul este elementul fundamental care stă la baza oaselor sănătoase și, alături de vitamina D3 și magneziu, ajută la dezvoltarea armonioasă a sistemului osos, în perioada de creștere și la menținerea funcționării normale a oaselor, în perioada adultă.

Vitamina K are rolul de a sprijini absorbția corectă a calciului în organism.

Magneziul sprijină buna funcționare a mușchilor și a sistemului nervos.

Vitamina B6 și magneziul sprijină sănătatea psihică și contribuie la reducerea oboselii și extenuării

Mod de administrare: Adulți și copii cu vârsta peste 12 ani: 1-2 comprimate pe zi, administrate după o masă principală, înghițite cu o cantitate suficientă de apă. Nu este recomandat copiilor sub 12 ani.

 

Digestie și antiflatulente

Digestia este un proces fiziologic prin care alimentele ingerate sunt descompuse şi transformate treptat în substanţe asimilabile: aminoacizi din proteine, glucide cu moleculă mică, acizi graşi, săruri minerale, vitamine şi alţi com­puşi necesari organismului.

Ceea ce vă puneti în fiecare zi în farfurie are mare legătură cu o digestie şi o sănătate bună. Dar nu numai ce mâncaţi este important. Cât de mult mâncaţi şi modul în care o faceţi – relaxat sau pe grabă – au roluri importante.

O dietă echilibrată cu multe fibre este cheia unei digestii controlate. Fibrele vegetale nu sunt digerabile, însă le revine o funcție importantă în intestin datorită capacității lor de a „lega” apa și de a-și mări volumul odată ajunse în stomac, stimulând astfel procesul de digestie. Fibrele se găsesc în legume și fructe.

Din păcate, în contextul unor diete moderne supuse adesea presiunii timpului, aceste alimente apar mult prea rar în alimentația noastră. Atunci când dieta noastră are un conținut redus de fibre, digestia se îngreunează: conținutul intestinului pierde în volum și în hidratare, rezultând astfel într-o digestie neregulată. Pentru a asigura condițiile pentru o digestie obișnuită, dintr-o dietă echilibrată nu trebuie să lipsească fibrele vegetale.

Constipația se numără printre cele mai neplăcute probleme digestive. Conținutul intestinal este întărit într-o asemenea măsură încât are un volum foarte mic și nu stimulează suficient pereții intestinali pentru o mișcare adecvată. Rezultatul: digestia se oprește și golirea intestinului devine mult mai dificilă.

Stresul și suprasolicitarea în viața de zi cu zi, lipsa mișcării fizice și aportul prea scăzut de lichide pot fi responsabile pentru apariția problemelor. În cazul în care constipația este deja prezentă, aportul ulterior de fibre nu are întotdeauna efectul dorit.

Pentru depășirea stării de constipație, este foarte important un consum semnificativ de lichide, care să ajute la eliminarea scaunului uscat. Asigurați-vă că lichidul ajunge în intestinul gros și nu este folosit de organism înainte de a ajunge la destinația dorită.

Balonarea apare atunci când la nivelul tractului digestiv apare o acumulare de gaze și, de cele mai multe ori, se manifestă prin dureri abdominale, flatulență, crampe abdominale. Balonarea poate fi provocată de anumite alimente pe care le consumăm, pe care nu le putem digera eficient, de consumul băuturilor carbogazoase, înghițitul aerului dar și constipația sau alte probleme ale tractului intestinal. Și consumul exagerat de alimente dar și combinațiile alimentare nepotrivite pot îngreuna digestia și pot provoca balonare.

 

Sanvero Sandigest – pentru îmbunătățirea digestiei

Sandigest este un supliment alimentar ideal după mese copioase, bogate în grăsimi și proteine și în caz de manifestări de tipul balonare, flatulență, senzație de prea-plin abdominal, greață, regurgitare.

Ingredientul activ al acestui supliment este reprezentat de pancreatina de origine animală, care este un amestec de enzime digestive secretate de celulele exocrine ale pancreasului.

Pancreatina este formată din trei enzime principale: protează, amilază și lipază, enzime secretate în mod normal de pancreasul exocrin.

Rolul acestor enzime este de a contribui la îmbunătățirea calității vieții, prin asigurarea unei digestii optime, realizate de activitatea enzimatică adecvată la nivelul lumenului intestinal.

Lipaza este o glicoproteină, care, în prezența sărurilor biliare și a colipazei, transformă grăsimile în acizi grași și glicerol.

Proteaza este o enzimă care transformă proteinele în peptide, compuși cu moleculă mai mică, iar peptidele în aminoacizi. Amilaza degradează moleculele de carbohidrați până la nivelul de zaharuri simple.

Mod de utilizare: câte 1-3 comprimate filmate gastrorezistente pe zi, după sau în timpul meselor.

 

Sanvero Biloflux – asigură un confort digestiv

Biloflux este un produs complex, conținând pulberi din bila bovină, frunza de urzică, bulbi de usturoi și cărbune activ.

Deficitul de bilă din organism are efecte nedorite asupra confortului digestiv. Bila bovină suplimentează producția de bilă a ficatului, utilă în digestia alimentelor.

Usturoiul susține sănătatea funcției hepatie, conține antioxidanți ce contribuie la capacitatea antioxidativă a organismului, susține microcirculația la nivelul capilarelor. Urzica vie susține revitalizarea organismului.

Mod de administrare:  adulți 1-2 comprimate de 3-4 ori pe zi, după mesele principale. Se va utiliza timp de 3-4 săptămâni. În caz de nevoie se poate utiliza timp de 1-2 luni câte 1 comprimat de 2-3 ori pe zi. În caz de recomandare a consultantului de specialitate, poate fi utilizat în cure repetate, cu pauză de 3 luni între cure.

 

Sanvero Flaticon – reduce senzația de balonare

Simeticona este o substanță binecunoscută, folosită de peste 50 de ani, cu utilitate în cazul acumulării de gaz în tractul gastrointestinal, pentru a scădea tensiunea superficială de la suprafață bulelor de gaz, în vederea spargerii acestora și absorbției sau eliminării gazului la exterior

Gazul produs în urma digestiei alimentelor, în urma înghițirii involuntare de aer în timpul mesei sau ca urmare a consumului de băuturi carbogazoase se acumuleză în intestin. Simeticona este inertă din punct de vedere fiziologic, nu este absorbită din tractul gastrointestinal, nu interferă cu secreția gastrică sau cu absorbția nutrienților. Uleiul esențial de fenicul este util în caz de balonare și spasm abdominal.

Mod de administrare: câte 1 capsulă de maxim 4 ori pe zi de preferință întimpul sau după mese și/sau înainte de culcare.

 

Sanvero Eulax – ajută la reglarea tranzitului intestinal

EuLax conține formula patentată Vado Complex® formată din pulbere din rădăcini de Păpădie/Taraxacum officinale, extract standardizat din frunze de Senna/Cassia angustifolia, pulbere din scoarță de Crușin-american (Rhamnus purshiana) și pulbere din rădăcina de Rubarbă.

Cele 4 plante ce fac parte din complexul Vado Complex®  au efect laxativ și depurativ.

Senozidele sunt extrase din genul de plante Senna. Aceasta este utilă pentru menținerea funcțiilor fiziologice de purificare a organismului, susține funcția intestinului și tranzitul intestinal, pentru un scaun natural și ajută la menținerea unui confort digestiv optim. Senna are efect direct asupra mucoasei colonului prin derivații antrachinonici eliberați din produsul vegetal sub acțiunea florei intestinale.

Rădăcina de păpădie conține cantități mari de inulină, o fibră solubilă cu rol prebiotic ce susține flora saprofită intestinală. Totodată prezintă proprietăți depurative și detoxifiante pentru organism și susține digestia.

Crușin-american susține funcția tractului intestinal și ajută la menținerea regularității intestinale. Conține glicozide hidroxiantracenice care declanșează peristaltismul prin inhibarea absorbției de apă și electroliți în intestinul gros. Aceasta crește volumul conținutului intestinal, ducând la creșterea presiunii intraluminale si evacuarea colonului.

Rubarba susține scaunul regulat și tranzitul intestinal și are acțiune laxativ purgativă datorită compoziției chimice bogate în antracenozide (glucoreina, senozide).

Mod de utilizare: 1-3 comprimate pe zi, preferabil seara, înainte de culcare. Acest mod de utilizare va asigura un scaun moale dimineața (după aproximativ 8 ore de la consum).

 

Sanvero Carbune medicinal – reducere flatulența, după consumul de alimente și pentru absorbția substanțelor cu potențial toxic ingerate (exces de medicamente, metale grele, pesticide)

Cărbunele medicinal este un supliment alimentar care conține cărbune medicinal, substanță cunoscută pentru efectele sale benefice asupra sistemului digestiv. Cărbunele medicinal este utilizat în medicina tradițională pentru reducerea balonării și a gazelor intestinale și pentru absorbția substanțelor toxice din tubul digestiv.

Cărbunele activ este un remediu natural folosit din antichitate pentru diverse afecțiuni digestive. El provine din arderea cojilor de nucă de cocos, a bețelor de bambus, a sâmburilor de măsline. Cărbunele activ sau cărbunele medicinal este diferit de cel care rezultă în urmă focului din sobă sau cel folosit la grătar. Acesta din urmă poate conține substanțe toxice care sunt nocive pentru organism. Cărbunele medicinal se obține din ingrediente naturale, atent controlate și este ”activat” printr-un proces care presupune expunerea cărbunelui la o temperatură ridicată. În urma acestui proces, structura cărbunelui medicinal se schimbă, acesta devenind mai poros. Acești pori sunt cei care au capacitatea de a atrage substanțele toxice.

Cărbunele activ nu absoarbe propriu-zis substanțele toxice: acestea se ”agață” în porii cărbunelui activat și astfel sunt îndepărtate din sistemul digestiv. Suprafața poroasă a cărbunelui activat este încărcată negativ, în timp ce toxinele și gazele sunt încărcate cu sarcină electrică pozitivă, ceea ce explică capacitatea cărbunelui activat de a îndepărta substanțele dăunătoare din organism.

Cărbunele activat poate fi folosit cu succes în cazurile de balonare și flatulență ajutând la îmbunătățirea digestiei.

Mod de administrare: 4-6 comprimate pe zi. Comprimatele pot fi zdrobite, adăugate în jumătate de pahar cu apă ca suspensie care se bea. În caz de ingerare a unor substanțe cu potențial toxic pentru organism, se face o suspensie din 20 g cărbune activ în 100-400 ml apă și se consumă ca atare.

Copii peste 3 ani: doza este de 2-4 comprimate de 3-4 ori pe zi, zdrobite și amestecate în jumătate de pahar de apă, ca suspensie care se bea.

Datorită puterii mari de absorbție, nu se va consuma concomitent cu alte medicamente, ci la o distanța de 1-1,5 ore de la consumul de alimente sau administrarea medicamentelor.

Consumul pe o perioadă mai lungă de 15 zile poate cauza carențe de vitamine, proteine, lipide, hormoni în organism.

 

Antiseptice urinare

Sistemul urinar are rolul de a filtra și de a elimina urina din corp. Rinichii sunt organele responsabile de filtrarea apei și a altor substanțe din sânge. După filtrarea lor, acestea sunt transportate în vezica urinară și, apoi, prin uretră, acestea sunt eliminate din organism.

Sistemul urinar este alcătuit din rinichi, vezică urinară, uretră și uretere. Rinichii se ocupă de filtrarea apei și a substanțelor toxice, pe care le transport, apoi, prin utrere, la vezica urinară. În vezică se acumulează urina care, ulterior, este eliminate din corp prin uretră.

Urina conține, pe lângă apă, și multe substanțe toxice, produși rezultați în urma proceselor metabolice din organism, sistemul urinar având rolul de a participa la procesul de detoxifiere al organismului.

În mod obișnuit, uretra ar trebui să permită doar eliminarea de urină și să nu permită pătrunderea în organism a bacteriilor patogene. În anumite situații, însă, prin uretră pot pătrunde microorganisme patogene, care încep să se dezvolte, aderând la mucoasa uretrei. Dezvoltarea necontrolată a acestora poate provoca infecție locală care se manifestă prin disconfort la urinare.

Există mai multe tipuri de infecții urinare, în funcție de zona care este afectată. Astfel, dacă bacteria infectează doar zona uretrei, avem de-a face cu uretrită. Dacă, însă, bacteria ajunge la vezica urinară și provoacă infecție, atunci avem de-a face cu cistită.

În cazurile mai grave, infecția se poate răspândi până la rinichi, provocând pielonefrită, o afecțiune care se manifestă prin obstrucționarea tractului urinar ceea ce face ca urina să fie transportată, de la vezică, înapoi, spre uretere și rinichi.

La bărbați, în anumite cazuri, bacteria poate ajunge și la nivelul prostatei, provocând prostatita, o infecție a prostatei.

Atât infecțiile urinare cât alte probleme care apar la nivelu tractului urinar pot fi prevenite urmând câțiva pași simpli:

– beți suficientă apă, pentru a elimina toxinele din corp;

– mergeți la toaletă când aveți nevoie;

– după ce ați fost la toaletă, ștergeți-vă în zona anală cu o mișcare din față în spate, pentru a nu răspândi bacteriile;

– urinați după fiecare contact sexual.

 

Sanvero Urostrong – contribuie la menținerea sănătății tractului urinar

Urostrong conține două tipuri de comprimate, colorate diferit: comprimate albe pentru seara și comprimate violet pentru zi. Culorile sunt obținute din extracte vegetale, fără a fi folosiți coloranți sintetici.

Comprimatele violet conțin proantocianidine provenite din extract de Merișor-canadian și vitamina C. Comprimatele albe conțin D-manoză și carbonat de magneziu.

Cantitatea de proantocianidine din extractul de Merișor-canadian este garantată prin metoda de determinare analitică modernă BL-DMAC. Această metodă este cea mai sigură metodă de dozare a proantocianidinelor din extractul de Merișor-canadian și este validată de către experți. Vitamina C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Urostrong nu conține ingrediente de origine animală, fiind potrivit pentru persoanele cu o dietă vegană.

Mod de administrare: un comprimat alb zilnic, seara, înainte de a merge la culcare, preferabil după urinare; un comprimat violet zilnic, dimineața, preferabil după urinare.

 

Sanvero Urostrong junior – pentru o vezică urinară sănătoasă

Urostrong Junior nu conține ingrediente de origine animală, fiind potrivit pentru persoanele cu o dietă vegană.

Propolisul este un ingredient natural valoros, provenit din stup și cu o compoziție bogată în bioflavonoide, enzime. Extractul de propolis pur, PropolhON® solventfree, standardizat, conține o concentrație mare de galangine, obținute prin extragerea fără utilizarea solvenților alcoolici, printr-un procedeu de criomacerare, păstrând, astfel, toate proprietățilepropolisului. Nu se folosesc procedee care necesită căldură, astfel că înprodus se regăsesc și substanțele volatile existente în propolis. Acest procedeu de prelucrare a propolisului îi conferă acestuia proprietățilebenefice cunoscute încă din Antichitate și aplicate în medicina popularătradițională.

Mod de administrare: copii peste 3 ani și adulți 20ml sirop diluat într-un pahar cu apă. Se măsoară 20 ml cu căpăcelul gradat și se diluează într-un pahar cu apă.

 

Sanvero Urofit –  contribuie la menținerea sănătății tractului urinar

Conține 3 constituenți activi care favorizează eliminarea bacteriilor și reduce simptomele asociate disconfortului urinar

Urofit este un produs complex, care conține trei ingrediente active cu efecte sinergice: Merișor-canadian, Pătrunjel și Vitamina C. Extractul de Merișor-canadian conține proantocianidine de tip A, clasa de polienoli intens studiați de farmacologia modernă.

Vitamina C contribuie la metabolismul energetic normal, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la funcționarea normală a sistemului imunitar. Combinația celor 3 ingrediente active sinergice (Merișor-canadian, Pătrunjel și Vitamina C) aduce un plus produsului Urofit.

Mod de utilizare: doza zilnică recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și la vederea copiilor mici. A nu se administra copiilor sub 3 ani, femeilor gravide sau care alăptează.

 

Produse pentru circulație venoasă

 

Capilarele sunt cele mai subțiri vase de sânge din corpul nostru, care transportă sângele oxigenat către celule. Sub acțiunea deficiențelor nutriționale, în special a vitaminelor P și C, rezistența acestor vase de sânge poate fi afectată, acestea devenind din ce în ce mai fragile, putând sângera foarte ușor.

Și predispoziția genetică poate influența fragilitatea capilară, la fel și surplusul de greutate, lipsa de exercițiu fizic, orice pune presiune pe pereții capilarelor și le slăbește rezistența.

Fragilitatea capilară se manifestă prin pete purpurii (peteșii), vânâtăi, care sunt provocate de hemoragii. Acestea apar, de regulă, la nivelul feței și al picioarelor, în special dacă zona unde apar a fost supusă la o presiune fizică (apăsare, traumă). Aceste vânătăi se vindecă de la sine, fără o îngrijire specială, dar, cînd apar, ar trebui să ne ridice semne de întrebare privind sănătatea sistemului nostru circulator și să luăm măsuri de prevenire a eventualelor probleme.

Sportul, o greutate sănătoasă și alimentele cu un conținut ridicat de rutin și vitamina C pot contribui la menținerea sănătății vaselor de sânge și pot reduce riscul de apariție al fragilității capilare.

Fragilitatea capilară poate fi prevenită și prin eliminarea consumului de cafea și alcool precum și renunțând la fumat.

 

Sanvero Venprotect – susține circulația venoasă

Suplimentul alimentar Sanvero Venprotect conține diosmină și hesperidină, extract de castan sălbatic, zinc și seleniu.

Combină efecte de tonifiere a pereților vasculari de păstrare și menținere a elasticității acestora și de optimizare a circulației sanguine.

Se recomandă ca adjuvant în ameliorarea afecțiunilor venoase, ameliorarea fragilității capilare, protejează vasele de sânge prin acțiunea antioxidantă și antiaterosclerotică.

Diosmina și hesperidina sunt două bioflavonoide naturale întâlnite cel mai frecvent în citrice, în special în portocale și în lămâi.

Extractul de castan sălbatic susține circulația venoasă.

Seleniul contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Zincul contribuie la metabolismul normal al macronutrienților, al carbohidraților, la menținerea sănătății pielii și la funcționarea normală a sistemului imunitar.

Mod de utilizare: 2 comprimate filmate pe zi, în timpul meselor sau după mese.

Comprimatele filmate se înghit întregi, cu o cantitate suficientă de apă. În caz de necesitate, se pot utiliza până la 6 comprimate pe zi, pentru perioade foarte scurte (maxim 4 zile).

 

Sanvero Sanovene  – pentru vase capilare perfecte

Contribuie la menținerea sănătății vaselor de sânge (Vitamina C): imbunătățește funcționalitatea vaselor capilare si reduce fragilitatea capilară.

Este un produs bogat în Vitamina C și Rutin (rutozidă), cele două substanțe potențându-și reciproc efectele.

Vitamina C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la reducerea oboselii și a extenuării, la funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.

Mod de utilizare : doza zilnică recomandată, necesară pentru a obține un efect benefic: 1 comprimat o dată pe zi, înghițit cu o cantitate suficientă de apă (de preferință, înainte de masă).

 

Antitusive și expectorante

Antiseptice faringiene

Iritația gâtului este o problemă cu care ne confruntăm cel mai des în sezonul rece. Aceasta se manifestă ca o iritație a mucoasei faringelui și laringelui și este percepută ca o senzație de disconfort.

Iritația gâtului poate fi provocată de infecțiile tractului respirator, cum este cazul răcelii, gripei, faringitei sau laringitei dar și alte afecțiuni de sănătate. Alergiile pot afecta sănătatea mucoasei gâtului și o pot irita, la fel și tusea, mai ales tusea seacă și convulsivă. Boala de reflux gastroesofagian, varicela, pojarul, tumorile limbii, gâtului și laringelui pot fi și ele responsabile de apariția gâtului iritat.

Expunerea la anumiți factori de mediu, cum este aerul uscat, praf sau fum, poate fi și ea responsabilă de apariția disconfortului de la nivelul gâtului, sau de agravarea unei stări deja existente. Printre factorii favorizanți se mai numără: efortul vocal, fumatul, expunerea la anumite substanțe cu potențial iritant cum este cazul dezinfectanților, consumul de alcool și

Pe lângă senzația de iritație din gât poate apărea și durerea, mai ales la înghițirea alimentelor și a băuturilor, dar și dificultatea la înghițire.

Ganglionii limfatici de la nivelul gâtului pot fi inflamați, iar vocea este îngroșată. În funcție de factorul cauzator, pot apărea și febră, tuse, secreții nazale, limba se poate umfla, iar amigdalele se măresc și capătă o culoare roșu-aprins.

Poate apărea și stare de amețeală și greață, dureri de cap și vărsături, iar, dacă starea se agravează, poate fi nevoie de îngrijiri medicale.

În funcție de cauza iritației, se poate impune un tratament diferențiat: dacă este vorba de o infecție bacteriană atunci poate fi nevoie de un tratament medicamentos. Dacă iritația apare ca urmare a unei alte afecțiuni, tratarea acesteia poate duce la ameliorarea simptomelor de gât iritat.

Pe lângă aceste tratamente, administrarea de adjuvante sub formă de ceaiuri calde cu lămâie sau siropuri emoliente, poate contribui la hidratarea mucoasei gâtului și la reducerea senzației de disconfort.

 

Sanvero Irituss – ameliorează senzația neplăcută în cazul tusei uscate

Irituss pastile pentru supt fără zahăr este indicat pentru ameliorarea simptomelor care însoțesc răceala, infecțiile de la nivelul gâtului, căilor respiratorii superioare și a cavității bucale. Acțiune calmantă în caz de disconfort la nivelul gâtului, faringelui și a corzilor vocale precum și ameliorarea senzației neplăcute în cazul tusei uscate și iritante.

Favorizează expectorația și eliminarea de mucus în cazul tusei productive. Ameliorează senzația neplăcută la nivelul gâtului și cavității bucale, în caz de inflamație. Ameliorează disconfortul la nivelul gâtului. Previne infecțiile căilor respiratorii superioare.

Datorită gustului lor foarte dulce, gust dat de izomalt, pastilele Irituss determină creșterea reflexă a producției de salivă în cavitatea bucală și de mucus în căile respiratorii. Se creează, în acest mod, un strat protector și hidratant pe suprafața mucoaselor, ameliorându-se astfel simptomele asociate răcelilor și infecțiilor gâtului și căilor respiratorii superioare.

Mod de utilizare: adulți și copii peste 12 ani: câte 1 pastilă la 2-3 ore. Nu consumați mai mult de 6 pastile pe zi. Lăsați să se dizolve pastila în gură, nu mestecați, nu zdrobiți. Irituss poate fi administrat și femeilor însărcinate și celor care alăptează. Nu se recomanda copiilor cu vârsta mai mica de 4 ani.

 

Sanvero Sirop tuse – spune stop tusei

Extractul din frunze de Pătlagină are efect calmant și plăcut, în caz de iritație la nivelul gâtului, faringelui și corzilor vocale

Asocierea cu vitamina C susține funcționarea normală a sistemului imunitar

Conține ingrediente care au efect placut și calmant asupra tractului respirator superior și susțin sistemul imunitar, Pătlagină, Vitamina C.

Are în compoziție vitamina C și extract din frunze de Pătlagină, ale crei proprietăți sunt cunoscute din timpuri străvechi.

Mod de utilizare: adulți – câte 5 ml (o linguriță), de 3-5 ori pe zi. Copii peste 3 ani – 5 ml (o linguriță) zilnic.

Poate fi utilizat ca atare sau diluat în puțin apă sau suc.

 

Sanvero Acetilcisteina – aliatul tau expectorant

Indicat ca tratament simptomatic în caz de iritații ale gâtului, însoțitede tuse productivă (secreții și mucus)

N-acetilcisteina facilitează expectorația și ajută la eliminarea secrețiilor.

Extractele de Nalbă–mare (Althaea officinalis) și Unguraș (Marrubium vulgare), fiind bogate în mucilagii, favorizează formarea unui film protector lanivelul mucoasei cavității bucale, care protejează mucoasa de factorii iritativi externi, reducând astfel episoadele de tuse, având totodată și un efect de lubrifiere și hidratare a mucoasei.

Extractul uscat de propolis și argintul coloidal au rol de conservanți și contribuie, în același timp, la pătrunderea agenților microbieni din mediul extern.

Mod de administrare: copii peste 6 ani – 1 plic pe zi, dizolvat în apă; adulți: 1 plic de 2 ori pe zi , dizolvat în apă.

 

Sanvero Propolis, Echinaceea și Vitamina C – util în perioadele reci

Produsul este o combinație complexă de vitamina C cu Echinaceea și propolis, util organismului în perioadele reci sau cu condiții ambientale neprielnice.

Vitamina C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, la metabolismul energetic normal și la menținerea sănătății psihice, contribuind la reducerea oboselii și extenuării.

Echinaceea (Echinacea purpurea) are efect plăcut și calmant asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale; este utilă în caz de iritație a gâtului; susține sănătatea tractului respirator superior și contribuie la funcționarea normală a sistemului de apărare al organismului.

Propolisul este un ingredient natural valoros, provenit din stup și care are o compoziție bogată în bioflavonoide și enzime. Propolisul este o rășină folosită de albine ca mijloc de apărare împotriva microbilor, a mucegaiurilor, pentru mumificarea într-un înveliș a intrușilor din stup, care împiedică putrezirea lor. Propolisul este cules de pe cel puțin 20 specii de arbori. Grecii, romanii și egiptenii cunoșteau încă din Antichitate proprietățile curative ale propolisului. Hipocrate și Pliniu menționează utilizarea propolisului ca remediu pentru vindecarea ulcerelor externe și interne și a rănilor suprainfectate. Studiile moderne au reconfirmat ceea ce oamenii din Antichitate descoperiseră deja.

Mod de utilizare: 1-2 comprimate masticabile pe zi, după masă.

 

Sanvero Propocalm – puterea propolisului

Conține un extract de propolis pur (PropolhON® solventfree), standardizat, cu concentrație ridicată de galangine, obținute prin extragerea fără utilizarea solvenților alcoolici, printr-un procedeu de criomacerare

Nu se folosesc procedee care necesita căldură, PropolhON® solventfree concentrând și substanțele volatile existente în propolis.

Acest procedeu de prelucrare a propolisului îi păstrează proprietățile benefice tradiționale, cunoscute încă din Antichitate.

Extractul standardizat din fructe de Acerola (Malpighia punicifolia) conține vitamina C naturală care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, la metabolismul energetic normal și la reducerea oboselii și extenuării.

Crețușca (Filipendula ulmaria), standardizată în acid salicilic, are efect calmant pentru gât, în caz de răgușeală; susține sistemul imunitar și rezistența la stres în condiții nefavorabile de mediu; este utilă în cazul prezenței în organism a microorganismelor neprietenoase.

Uleiul esențial de Eucalipt are efect calmant și plăcut pentru gât, faringe și corzi vocale.

Mod de administrare: doza zilnică recomandată este de 2 capsule pe zi, preferabil între mese, timp de 20 zile. La nevoie, se consumă 4 capsule pe zi, preferabil între mese, timp de minim 10 zile.

 

Sanvero Comprimate pentru tuse

Conține o combinație bine dozată, echilibrată și standardizată de eucaliptol, mentol și Unguraș (Marrubium vulgare)

Eucaliptolul ajută la calmarea gâtului. Uleiul esențial de Mentă (mentol) și Ungurașul au efect plăcut și calmant asupra gâtului, faringelui și corzilor vocale. Ungurașul conține antioxidanți care pot proteja împotriva acțiunii radicalilor liberi

Mod de administrare: se recomandă consumul a 4 comprimate zilnic. Comprimatele se lasă să se dizolve încet la nivelul cavității bucale.

 

Tulburări de somn

Somnul este esențial pentru buna funcționare a întregului organism și ne afectează fiecare activitate pe care o facem. Aproape o treime din timpul zilei, aproximativ 8 ore, ar trebui să ne-o petrecem dormind, iar, dacă acest lucru nu se întâmplă, este posibil să ne confruntăm, în timp, cu diferite probleme de sănătate. Somnul are un impact direct asupra capacităților noastre cognitive, asupra sănătății noastre emoționale, este implicat în menținerea funcționării optime a sistemului imunitar, iar un somn odihnitor și de calitate ne ajută să ne refacem mai ușor după perioadele stresante sau după boală. Somnul este cu atât mai important pentru copii și adolescenți, aceștia aflându-se în perioada de creștere și dezvoltare fizică și cognitivă.  Pentru a ne odihni suficient, este important ca perioada în care dormim (7-8 ore sau mai mult) să ne asigurăm că avem parte de un somn neîntrerupt și că nu există în jurul nostru posibili stimuli perturbatori (telefoane mobile, calculatoare, lumini sau sunete puternice).

Sub acțiunea stresului și a vieții agitate, mulți dintre noi nu reușesc să se mai odihnească suficient sau, dacă totuși reușesc să doarmă perioadele recomandate, nu simt că se odihnesc suficient. Tulburările de somn apar ca urmare a stresului cotidian, pot fi provocate de stresul post-traumatic, de anumite medicamente administrate, dar și de un stil de viață dezordonat.

Alte activități care pot influența durata și calitatea somnului sunt:

– consumul de cofeină înainte de a merge la culcare;

– activitățile care stimulează activitatea cerebrală, cum e cazul jocurilor pe calculator;

– expunerea la lumina albastră;

– somnul de după amiază;

– consumul de alcool.

Este de dorit ca, înainte de a merge la culcare să se evite folosirea telefoanelor mobile, a laptopului și a calculatorului, deoarece lumina emisă de acestea poate interfera cu sinteza de melatonină din creier.

 

Sanvero Dormifer – favorizează somnul odihnitor

Supliment alimentar cu comprimate orodispersabile, cu melatonină, extract de Fasole neagră africană, extract de ceai, extract de magnolia și vitaminele B1, B, B6 și B12, pentru atenuarea tulburărilor de somn și pentru adormire rapidă

Dormifer este un supliment alimentar care contribuie la scurtarea timpului necesar pentru a adormi și la instalarea unui somn relaxant și odihnitor.

Dormifer este recomandat persoanelor care:

– se confruntă cu dificultăți la adormire

– circulă pe distanțe foarte lungi și se confruntă cu diferențe de fus orar

– au somn superficial și neodihnitor

– se confruntă cu treziri dese, asociate cu dificultate sau incapacitate de readormire

– au somn de scurtă durată

Dormifer are la bază o tehnologie inovatoare, comprimate orodispersabile care se dizolvă rapid în gură, iar amestecul unic de substanțe este absorbit și activ, după primul minut de utilizare.

Melatonina ajută la reducerea timpului necesar pentru a adormi.

Complexul de Vitamine B (B1, B2, B6 și B12) contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos (vit.B1, vit.B2, vit.B6, vit.B12), la reducerea oboselii și extenuării (vit. B2, vit.B6, vit.B12), la menținerea sănătății psihice (vit.B1, Vit. B6, vit.B12), la metabolismul energetic normal (vit. B1, vit.B2, vit.B6, vit.B12).

Mod de administrare: 1 comprimat orodispersabil pe zi, înainte de a merge la culcare. Comprimatul se lasă să se dizolve în gură, fără a fi necesară ingerarea de apă.

 

Sanvero Calmohelp

CalmoHelp este un supliment alimentar destinat persoanelor care se confruntă cu dificultăți la adormire sau își doresc să obțină un somn odihnitor.

CalmoHelp conține extracte de plante cu efecte relaxante, care pot ajuta la reducerea timpului necesar pentru a adormi și la un somn liniștit.

Roinița contribuie la obținerea unei relaxări mai bune, la o stare emoțională mai echilibrată.

Sunătoarea îmbunătățește calitatea somnului și contribuie la o relaxare optimă.

Valeriana are efecte sedative și îmbunătățește calitatea somnului.

Mod de administrare: 1 comprimat pe zi, preferabil seara.

 

Produse pentru sănătatea inimii și anticolesterol

Uneori, poate nu-i acordăm importanța cuvenită, însă inima noastră funcționează non-stop. Inima este cel mai important mușchi din corp, deoarece pompează sânge cu oxigen către toate organele.

Inima bate de aproximativ 2,5 miliarde de ori pe durata vieții, pompând milioane de litri de sânge în fiecare parte a corpului. Acest flux constant de sânge poartă cu el oxigen, hormoni, o serie de celule esențiale și de compuși indispensabili funcționării optime a organismului. De asemenea, elimină produsele reziduale de metabolism. Când inima se oprește, funcțiile esențiale încetează, unele dintre ele aproape instantaneu.
Având în vedere volumul nesfârșit al activității inimii, putem considera o minune faptul că inima funcționează atât de bine, pe o perioadă de timp atât de extinsă. Însă, activitatea inimii poate fi perturbată de nenumărați factori.

Organismul uman nu este capabil să producă acizi grași Omega-3, motiv pentru care aportul lor alimentar este deosebit de important. Un număr redus de alimente conțin acest tip de acizi Omega-3. Sursele cele mai bune sunt reprezentate de diferite specii de pești. Dieteticienii recomandă cel puțin două mese cu pește pe săptămână.

Suplimentarea aportului de Omega-3 prin consumul de suplimente alimentare ajută la completarea necesarului de acizi grași polinesaturați Omega-3 a organismului.

 

Coenzima Q10 este un puternic antioxidant produs de organismul nostru, care se găsește în toate celulele corpului. Toate celulele au nevoie de Q10 pentru a produce energie, dar, cea mai mare concentrație din acest nutrient se găsește în organele care au nevoie de mai multă energie, așa cum este cazul inimii, al ficatului, rinichilor și plămânilor. Fără un aport optim de Q10 în corp, aceste organe nu pot funcționa eficient. Coenzima Q10 joacă și rol de protecție a celulelor împotriva stresului oxidativ, luptând împotriva efectelor produse de radicalii liberi.

Administrată intern, Coenzima Q10 susține sănătatea organismului și buna funcționare a acestuia, iar, dacă este folosită în preparate cosmetice, susține metabolismul celular, contribuie la reducerea semnelor îmbătrânirii și protejează celulele pielii de deteriorarea produsă de stresul

 

Sanvero Omega 3 1000mg – pentru menținerea sănătății inimii si a colesterolului la valori normale

 

Conține acizi grași polinesaturați Omega-3 DHA și EPA care susțin funcția normală a inimi + 3mgVitamina E

Acizii grași DHA și EPA contribuie la funcția normală a inimii. Efectul benefic este obținut prin consumul zilnic a 250 mg DHA și EPA.

DHA contribuie la menținerea funcției normale a creierului și a vederii. Efectul benefic este obținut prin consumul zilnic a 250 mg DHA.

Vitamina E contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Suplimentarea aportului de Omega-3 prin consumul de suplimente alimentare ajută la completarea necesarului de acizi grași polinesaturati Omega-3 a organismului.

Mod de administrare: Se consumă câte 2 capsule pe zi, cu multă apă, sau la recomandarea specialistului.

 

Sanvero Coenzima Q 10 – contribuie la buna funcționare a organismului și la o inimă sănătoasă

Supliment alimentar cu Coenzima Q10, o substanță asemănătoare vitaminelor care este necesară în dezvoltarea și buna funcționare a tuturor celulelor organismului. Coenzima Q10 este produsă în mod natural de organism dar, după vârsta de 30 de ani, sinteza de Q10 scade și atunci este nevoie de un aport suplimenta de Q 10 în corp, sub forma alimentelor bogate în acest nutrient sau a suplimentelor alimentare.

Mod de administrare: 1 cp pe zi în timpul mesei sau imediat după masă.

 

Produse pentru piele

Sanvero Acnezinc – contribuie la menținerea sănătății pielii

Conține un complex de vitamine, extracte din plante și Zinc, cu efecte favorabile asupra tenului/pielii.

Extractul de frunze de urzică-vie (Urtica dioica) este benefic în cazul unor tipuri de piele/tenuri cu probleme, contribuind la un aspect curat, clar, plăcutal pielii și tenului.

Extractul de frunze de urzică-vie (Urtica dioica), prin faptul că susținefuncționarea normala a rinichilor și, prin aceasta, eliminarea toxinelor din organism, are un rol favorabil, activ, în procesul de curățare a organismului și, implicit, a pielii.

Zincul contribuie la menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor, laprotejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, la funcționarea normală a sistemului imunitar și la normalizarea nivelului de testosteron din sânge.

Vitamina C contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a pielii și protejează celulele împotriva stresului oxidativ.

Grupul de vitamine B contribuie la menținerea sănătății pielii.

Vitamina B6 contribuie la reglarea activității hormonale.

Mod de administrare: adulți și copii de peste 12 ani – o capsulă pe zi, după o masă principală, inghițită cu o cantitate suficientă de apă. Nu se recomandă copiilor sub 12 ani.

 

Produse pentru diabet

Diabetul este o afecțiune cronică care apare atunci când organismul nu mai poate regla nivelul glucozei (zahărului) din sânge și acesta crește peste limitele normale. Diabetul poate fi de tip 1 și de tip 2. Diabetul de tip 1 apare deoarece sistemul imunitar atacă celulele din pancreas care produc insulină, iar diabetul de tip 2 apare deoarece organismul nu produce suficientă insulină sau celulele din corp nu mai reacționează corect la insulină.Insulina este un hormon produs de pancreas care ajută glucoza să pătrundă în celule, unde este folosită, apoi, ca sursă de energie.

Alimentele sunt sursa de nutrienți a organismului care, atunci când sunt ingerate, sunt descompuse, în sistemul digestiv, în carbohidrați, proteine, grăsimi și vitamine și alți nutrienți. Fiecare aliment are o compoziție unică și așa cum unele alimente sunt bogate în carbohidrați, cum este cazul ciocolatei, altele au un conținut ridicat de grăsimi, cum este cazul nucilor.

Carbohidrații din alimente se transformă în glucoză, care ajunge în sânge, de unde este transportată la celule. Ajunsă acolo, glucoza este folosită de acestea ca sursă de energie sau, dacă nu este nevoie de ea, poate fi stocată în țesutul adipos, pentru a fi folosită ulterior. Cu cât consumul de carbohidrați este mai mare, cu atât nivelul glicemiei este mai ridicat. Carbohidrații sub formă lichidă sunt cei care se absorb cel mai rapid în corp și sunt transformați în glucoză, iar un pahar de suc îndulcit cu zahăr crește glicemia mult mai rapid decât un covrig sau o felie de pizza.

Valoarea normală a glicemiei pentru adulți este de maxim 100 mg/dL, atunci când este măsurată dimineața, după cel puțin 8 ore de repaus alimentar și sub valoare de 140 mg/dL atunci când este măsurată la 2 ore după masă. Aceste valori sunt valabile doar pentru adulții sănătoși, la copii și la persoanele care au probleme cu glicemia, valorile pot diferi.

Glicemia poate fi măsurată atât la cabinetele medicale cât și acasă, în confortul căminului propriu. Dacă se optează pentru măsurarea glicemiei la domiciliu, se apelează la glucometre care sunt prevăzute cu teste speciale, numite teste glicemie.

Procedura de măsurare a glicemiei este simplă: cu un ac special steril se înțeapă vârful degetului, iar sângele de pe deget este pus în contact cu testul de glicemie, urmând că aparatul să afișeze în interval de câteva secunde, valoarea glicemiei. Procedura este foarte utilă persoanelor care se confruntă cu fluctuații mari ale glicemiei sau care suferă de diabet.

Hipoglicemia apare atunci nivelul glicemiei scade foarte mult și este, de obicei, întâlnită la persoanele care suferă de diabet. Aceasta se manifestă prin oboseală, stare de amețeală, transpirații, iritabilitate, palpitații. Un nivel scăzut al glicemiei poate fi periculos dacă nu este tratat rapid.

În cazul în care nivelul glicemiei crește peste limitele normale, apare hiperglicemia. Un nivel al glicemiei care depășește valoarea de 125 mg/dL, după 8 ore de rapaus alimentar sau 180 mg/dL, la două ore după masă este un semn clar de hiperglicemie, iar, dacă această nu esta tratată, poate duce la deteriorarea nervilor, a vaselor de sânge, țesuturilor și organelor. Hiperglicemia se manifestă prin dureri de cap, urinări frecvente, vedere încețoșată, apetit alimentar crescut și sete.

 

Sanvero Glucoxia – contribuie la menținerea unui nivel normal de zahăr în sânge

Glucoxia este un supliment alimentar care conține zinc, crom și extracte de plante – dud alb, Gymnema sylvestre, scorțișoară și Berberis aristata – care ajută la menținerea unui nivel normal al glicemiei.

Beneficii Glucoxia :

– contribuie la menținerea unui nivel normal de zahăr în sânge;

– contribuie la metabolismul normal al carbohidraților;

– ajută la controlul gustului de dulce.

Mod de administrare:  adulți 2 comprimate pe zi, înghițite cu o cantitate suficientă de apă.

 

 

Bibliografie:

www.healthline.com/nutrition/ways-to-improve-digestion
www.everydayhealth.com/digestive-health/tips-for-better-digestive-health

Urology Care, “What is a Urinary Tract Infection (UTI) in Adults”

Cardiomyopathy.org

www.sleepfoundation.org/insomnia

Diabetes, Mayo Clinic official website


Aboneaza-te la Newsletter