pielea protejata frig

Să ne protejăm pielea de frig

Dona05/11/2020

Sezonul rece ne aduce noi provocări pentru tenul și mâinile noastre. Nu este ușor să ne menținem aspectul frumos al tenului zi de zi. Iarna pielea noastră face față mai greu intemperiilor și diferențelor de temperatură, deci are nevoie de mai multă hidratare.

Și tu ai observat că pielea ta devine iarna mai uscată, mai sensibilă? Că parcă se irită mai ușor ca de obicei? Să vedem ce e de făcut.

Îngrijire din interior

Putem spune că frumusețea vine din interior și în cazul îngrijirii pielii. Deoarece pielea ne indică foarte ușor dacă avem o alimentație echilibrată, dacă bem sau nu suficientă apă și dacă avem nevoie să luăm anumite suplimente. Trebuie să consumăm în principal fructe, vegetale și legume deoarece pielea noastră are nevoie de nutrienți din acestea, vitamine și antioxidanți.

Desigur, trebuie să consumăm și proteine (carne albă, pește) și moderat grăsimi (ulei de măsline).  Apa este deosebit de importantă deoarece pielea noastră are nevoie de hidratare și din interior. Putem consuma și ceaiuri de fructe și de plante în completare, însă, fără a înlocui apa.

Putem lua și suplimente alimentare, complexe de vitamine și minerale care sunt special concepute pentru piele, păr și unghii, farmacistul putând să ne recomande ce ni se potrivește cel mai bine. Din păcate, oricât am încerca, nu putem respecta întocmai toate recomandările alimentare și nu reușim să ne luăm toți micro- și macronutrienții în dozele recomandate din alimentație. De aceea suplimentele ne vor ajuta să compensăm ce ne lipsește.

Îngrijire din exterior

Chiar dacă bem suficientă apă și mâncăm ce și cât trebuie, iarna trebuie să fim mai riguroase cu îngrijirea pielii noastre. Trecerile de la temperatura de interior la temperatura exterioară mult mai joasă se resimt. De aceea în fiecare dimineață și în fiecare seară trebuie să aplicăm cu atenție pe pielea curată emolientul adecvat nevoilor tenului și mâinilor noastre.

Dacă nu ai mers la un dermatolog care să îți facă recomandări, să știi că farmacistul DONA învață permanent despre beneficiile produselor dermato-cosmetice pentru diferitele probleme și tipuri de ten, așadar te poate îndruma să îți alegi ce ți se potrivește.

Nu uita că și iarna e nevoie de dermato-cosmetice și produse de machiaj cu protecție solară pentru a proteja tenul de ultraviolete!


Aboneaza-te la Newsletter