Rutina esențială pentru îngrijirea tenului la orice vârstă

Dona17/11/2022

“Trupul omenesc este frumos numai în măsura în care oglindeşte sufletul”, așa zice Constantin Brâncuși. În mare parte putem fi de acord cu această afirmație, dar în mod sigur trebuie să luăm niște măsuri să putem încetini efectele timpului asupra aspectului fizic. Îngrijirea tenului este o temă care ridică multe întrebări, astfel aduce și multe răspunsuri controversate. Cum e cu orice în viață, și în acest caz, trebuie să adaptăm o variantă potrivită tenului, pielii și bioritmului nostru.

Cum să alegem o rutină? Ce aspecte se iau în considerare la alegerea rutinei? Pentru a vă ajuta în luarea deciziei, vă vom prezenta mici trucuri pentru o rutină completă și corectă, dar și mai multe produse din gama BABE.

Cum arată o rutină completă și corectă?

Menținerea pielii sănătoase este o lecție pentru care nici o viață întreagă nu ne ajunge să o învățăm. Dermatologii zic că o rutină bazală are minim trei pasi:
1. Curățare
2. Hidratare
3. Protejare

Toate produsele utilizate trebuie alese în funcție de tipul de ten și în funcție de afecțiunile dermatologice prezente (dacă sunt prezente). La produsele necesare pentru pașii menționați mai sus, se pot adăuga multe produse precum tonere, seruri, etc.

Acești trei pași stau la baza rutinei zilnice, la orice vârstă, dar produsele utilizate se modifică puțin cu trecerea timpului. Ceea ce știm sigur este că producția de colagen începe să scadă de la 20 de ani. Astfel produsele pe bază de acid hialuronic își justifică rolul în rutina zilnică începând de la această vârstă. Un alt aspect foarte important este că razele solare favorizează fotoîmbătrânirea, astfel zilnic trebuie să se aplice produse cu filtre solare, indiferent de vârstă.

Cu trecerea timpului rutina trebuie adaptată la vârsta pe care o avem. Rutina la o vârstă înaintată trebuie să fie mai complexă, deoarece sunt mai multe aspecte care trebuie să fie luate în calcul, precum ridurile și hiperpigmentarea.

La 20 de ani, mulți nu se gândesc că, la un moment dat, se va schimba textura pielii și ar prinde bine niște mișcări preventive. În anumite momente provocarea cea mai mare începe de la demachiere, așadar nu se recomandă o rutină prea complexă. Un produs de curățare blând, creme hidratante pe bază de peptide și\sau acid hialuronic, acoperă stricul necesar.

După 30 ani, scade și mai mult producția de colagen, încep să apară riduri fine, cearcăne și pete hiperpigmentate, așadar se recomandă deja utilizarea produselor cu antioxidant, vitamina E, vitamina C, neocinamide, retinol.

Cu trecerea timpului, pielea devine în majoritatea cazurilor din ce în ce mai uscată. Astfel, inclusiv produsele de curățare trebuie să aibă proprietăți hidratante, chiar se recomandă evitarea utilizării gelurilor și spumelor de curățare. După 40 de ani, produsele aplicate ar trebui să fie pe bază de colagen, acid hialurinoc, ceramide, vitamina C și E, elastină.

Ar fi foarte greu să acoperim în detaliu toate aspectele și toate ingredientele pe care trebuie să le folosim cu trecerea timpului. Momentan pe piață există nenumărat de multe produse cosmetice și putem găsi variante complexe. Este important ca toată lumea să aibă o rutină de îngrijire a pielii potrivită.

 

Cum se aplică în mod corect cremele pentru față?

 

Poate vi se pare o întrebare retorică, până la urmă ce poate fi atât de greu în aplicarea unei creme. Așa și este, nu este nimic foarte complicat, dar sunt niște pași mici de care trebuie să ținem cont dacă dorim să avem o rutină corectă. Într-adevăr, primul pas ar fi să alegem produsele potrivite tipului de ten, dar pentru a maximiza beneficiile acestora, trebuie să știm cum să le folosim corect.

Oricât de banal pare, rutina de îngrijire a tenului începe cu spălatul pe mâini și curățarea tenului. Se alege un demachiant (lapte, spumă, apă micelară, șervetele, etc) și\sau un produs de curățare a tenului, în funcție de preferințe și tipul de ten. Se clătește fața și se usucă prin tamponarea ușoară cu un prosop curat. Astfel, rutina începe și dimineața și seara cu igienizare și curățare (având în vedere că în ambele momente se aplică creme specifice).

După ce pielea este pregătită, spălată și uscată, se poate continuă rutina cu aplicarea cremei. Aceasta se absoarbe mai bine dacă se aplică pe pielea proaspăt spălată. Aici apar trei întrebări importante. Ce cantitate de cremă aplicăm, în ce ordine le aplicăm (pentru față, pentru ochi) și cum le aplicăm. În următoarele paragrafe vom veni cu răspunsurile aferente.

Ce cantitate aplicăm? Câteodată tindem să aplicăm cantități prea mari din creme, crezând că în acest fel și efectele sunt sporite, dar nu este așa. Cel mai bun mod de a aplica o cremă de față este în cantități mici. În mod logic, cantitățile mai mici se absorb mult mai repede și nu încarcă tenul inutil, nu lasă pielea “lipicioasă”. În cazul în care se folosesc produse cu diferite vâscozități, aplicarea se începe de la cel mai fluid, la cel mai vâscos, pentru a avea absorbție maximă.

În ce ordine aplicăm cremele? Prima dată se aplică crema de ochi. Se pune o cantitate mică de cremă pe degetul inelar (degetul inelar este cel mai slab deget, ceea ce îl face ideal pentru a aplica crema de ochi) și prin tamponare se aplică crema sub ochi. Trebuie să evităm pe cât este posibil să tragem de piele deoarece poate fi ușor deteriorată. Crema se întinde cel mai bine prin tamponare ușoară, pornind din colțul exterior spre colțul interior, până se absoarbe complet. După acest pas se poate începe aplicarea cremei de față.

Dar cum?

Crema se aplică atât pe față, cât și pe gât, astfel încât pe zonele uscate să ajungă o cantitate mai mare, iar pe cele grase să ajungă o cantitate mai mică. Aceasta se masează folosind mișcări circulare, în sus, niciodată în jos (e de ajuns cât face gravitația).

 

Laboratorios BABE

 

Cu ajutorul acestui articol am dori să vă familiarizați cu produsele de la Laboratorios BABE, care se bucură un mare succes în 54 țări și 4 continente. Laboratorios BABE a fost fondat în anul 1994, cu misiunea de a găsi soluții eficiente pentru problemele de zi cu zi ale pielii. Oferă produse dermato-cosmetice cu eficiență dovedită, testate și pe piele sensibilă, inclusiv pe zona perioculară, zona intimă și pe pielea copiilor. Toate produsele sunt adaptate la pH-ul pielii. Produsele sunt formulate dupa cele mai înalte standarde farmaceutice, oferind astfel toleranță ridicată inclusiv pe piele atopică sau sensibilă. Ingredientele se regăsesc în procente eficiente, pe fiecare recipient fiind specificat procentul de ingrediente active, dar și pH-ul produsului.

De anul acesta produsele lor se găsesc și la noi în țară, exclusiv în Farmaciile Dona.

În momentul de față se găsesc în farmaciile noastre produse pentru față, corp, păr și pentru protecția solară, atât pentru adulți, cât și pentru copii. În acest articol ne vom indrepta atenția asupra produselor pentru față. In aceasta categorie se numară două game, Essentials și Healthyaging+.

 

Gama Essentials

 

Gama Essentials ne oferă două produse de curățare – apă micelară și gel micelar- și hidratatare, toate având în compoziție ingrediente care calmează, hidratează și oferă catifelare pielii. Această gamă se adresează pentru orice categorie de vârstă, dar se recomandă mai mult tinerilor.

Fiecare rutină completă și eficientă, începe cu curățarea tenului, într-o primă fază, prin demachiere. Gama Essentials conține apă micelară demachiantă, care nu necesită clătire. Insă, aceasta nu se folosește doar pentru îndepărtarea machiajului. De-a lungul unei zile tenul nostru acumulează impurități. Apa micelară într-adevăr îndepărtează machiajul, dar îndepărtează și impuritățile. Astfel, nu se recomandă doar persoanelor care se machiază. Își găsește și își justifică locul în rutina oricărei persoane, în rândul femeilor, dar și în rândul bărbaților. Puteți să vă imaginați micelele ca niște magneți care atrag impuritățile, inclusiv particulele care alcătuiesc produsele de machiaj.

Pe lângă faptul că îndepărtează particulele nedorite, apa micelară din gama Essentials are ingrediente care îi conferă produsului și alte efecte benefice. Prin glicerină și betaină, oferă hidratare și catifelare, iar prin prebioticele prezente în compoziție, susține bariera naturală cutanată. De la o apă micelară, avem (cu tot dreptul) și așteptarea să calmeze tenul. Apa micelară din gama Essentials are în compoziție un complex calmant alcătuit din Aloe, mușețel, bisabolol și alantoină. Acest complex oferă un efect calmant și regenerant. Se poate folosi pe toate tipurile de ten.

Toate cele menționate mai sus fac ca apa micelară din gama Essentials, să fie recomandată pentru îndepărtarea machiajului și pentru curățarea zilnică a feței. Se poate utiliza atât dimineața, cât și seara. Se aplică pe dischete demachiante, cu care se curăță fața, ochii și buzele, prin mișcări circulare. Un aspect important de care trebuie să ținem cont este faptul că nu trebuie să fim “zgârciți” la numărul de dischete utilizate. Cu o singură dischetă, rar se curăță tenul în mod corect și eficient. Pentru a duce rutina la bun sfârșit, utilizați dischete îmbibate în apă micelară, până dischetele utilizate sunt curate. Dacă nu vi se pare că reușiți să curățați tenul în mod eficient doar cu apă micelară, recomandat ar fi să folosiți pe urmă și un gel de curățare, până toate impuritățile sunt îndepărtate. Astfel, tenul devine pregătit pentru aplicarea cremelor hidratante.

Gama Essentials oferă și un alt produs de curățare, și anume un gel micelar. Acest produs se adresează persoanelor care preferă un gel de curățare spumant, care necesită clătire. Gelul este potrivit pentru pielea sensibilă, reactivă și atopică. Agenții micelari din compoziție permit curățarea tenului fară a irita, dar are și ingrediente active calmante și hidratante, precum, betaină și lemn dulce. Îndepărtează în mod foarte eficient impuritățile, dar și machiajul. Înainte de utilizarea gelului de curățare, vă recomandăm să vă demachiați tenul cu apă micelară din aceeași gamă.

Gelul micelar din gama Essentials, se poate utiliza zilnic, dimineața și seara. Se aplică pe tenul umed, inclusiv pe ochi și buze. Se masează ușor prin mișcări circulare, până se formează o spumă, apoi se clătește. Tenul se usucă delicat cu un prosop curat, prin tamponare.

După ce tenul s-a curățat în mod corect, este pregătit pentru continuarea rutinei zilnice. Următorul pas este hidratarea.
Gama Essentials oferă cremă hidratantă pentru față cu efect 3 în 1: hidratează, hrănește și protejează tenul, astfel oferă catifelare și elasticitate. Prin acid hialuronic, ulei de Jojoba, unt de Shea, oferă hidratare, emoliere, iar prin vitamina E din compoziție, oferă și un efect antioxidant. Oferă și protecție împotriva radiațiilor solare, conținând filtre solare SPF20. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, dar este recomandată în special pentru tenul uscat. Se poate utiliza și dimineața și seara, se aplică pe pielea curată și uscată, și se masează până se absoarbe complet în piele. Este o cremă cu absorbție rapidă, cu textură cremoasă, care previne senzația de piele care ține.

 

Gama Healthyaging+

 

Gama Healthyaging+ ne oferă patru produse, de zi și de noapte, pentru față, ochi și buze. Produsele sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru piele sensibilă și atopică. Aceste produse acționează împotriva semnelor de îmbătrânire, fiind bogate în acid hyaluronic și alte ingrediente active. Aceată gamă este potrivită pentru categoria de vârstă 30+.

Cum sugerează și numele, crema de zi Healthyaging+ Multi Protector cu SPF 30 hidratează pielea în timp ce reduce ridurile, îmbunătățește elasticitatea, iluminează pielea și protejează împotriva razelor UV. Acest produs se adresează persoanelor cu ten matur, inclusiv post-menopauză.

Crema de zi Healthyaging+ Multi Protector cu SPF 30 oferă efecte multiple:
• protecție împotriva razelor solare (UVA, UVB, IR), astfel previne fotoîmbătrânirea
• hidratează tenul matur (24 de ore)
• are efect de lifting imediat
• prebioticul activ din compoziție favorizează echilibrul microbiomului pielii.

Se aplică dimineața, pe pielea curată și uscată. Ca orice altă cremă, este important să fie aplicată și pe gât, respectiv decolteu, deoarece și aceste zone sunt expuse la factori externi. Rutina de îngrijire nu trebuie să se rezume doar la față, ochi și buze.

Pentru a avea o rutină completă, dimineața se poate aplica Crema de zi Healthyaging+ Multi Protector cu SPF 30, iar noaptea crema Healthyaging+ Multi Repair. Acest produs are efecte protectoare și regeneratoare. Îndeplinește toate așteptările noastre pe care le avem față de o cremă de noapte pentru ten matur:
• susține regenerarea pielii agresată de factori externi
• previne formarea ridurilor
• corectează ridurile deja existente

Se aplică seara, pe pielea curată și uscată. Crema se masează până la absorbția completă.

Pentru cei care preferă să folosească un singur produs dimineața și seara, gama Healthyaging+ oferă crema Multi Action, un produs complet de îngrijire a feței conceput special pentru pielea matură. Formula sa completă hrănește, reduce ridurile, conferă fermitate și redă tonusul pielii. Are efect imediat, astfel pielea devine mai fină și mai hidratată în câteva secunde.

Ceea ce este important de menționat, este că această cremă nu are în compoziție filtre solare, astfel în rutina de dimineața, trebuie să fie adăugată și un fotoprotector. Prima dată se aplică crema Multi Action pe piele curată și uscată, până se absoarbe complet, după care se aplică și fotoprotectorul potrivit tipului de ten.

Zona ochilor, după cum foarte bine știm, este mai sensibilă și necesită o îngrijire specială. Gama Healthyaging+ oferă și o cremă specială pentru acestă zonă, și anume Crema Multi Corector sub formă de tensor. Aceasta previne și reduce ridurile de expresie din zona ochilor și buzelor, hidratând și redând ferminatatea și elasticitatea pielii.
Se aplică de două ori pe zi, dimineața și seara, cu mișcări delicate, fară a agresa pielea. Se aplică sub ochi, pe pleoape și deasupra buzei superioare.

Pentru a nu rămâne cu întrebări fără răspuns, vă încurajăm să vă adresați oricând farmaciștilor noștri din Farmaciile Dona. În mod sigur vor veni cu un răspuns pertinent și satisfăcător.

 

Bibliografie:
1. https://laboratoriosbabe.com/ro/
2. https://www.ybelleza.com/blog/understanding-the-right-skincare-routine-for-every-age/
3. https://www.self.com/story/skincare-for-20s-30s-40s-50ss


Aboneaza-te la Newsletter