igiena intimă sindrom premenstrual

Cunoaște regulile igienei intime ca să fii sănătoasă

Dona18/08/2020

Circulă multe informații despre igiena intimă și există multe produse promovate, însă ce adevărat și ce îți poate dăuna? Iată ce spun specialiștii în sănătate feminină.

Vaginul nu are nevoie de intervenția noastră deoarece se curăță singur

Mama natură l-a creat ca să își regleze singur și această funcție și trebuie să intervenim cu dușuri intravaginale doar la recomandarea medicului, cu anumite produse și în anumite condiții specifice.

Dacă nu, riști să cauzezi leziuni și dezechilibre la nivelul florei vaginului și să crești riscul de infecții urinare și vaginale. Ceea ce nu îți dorești, nu-i așa?

Dușurile și băile zilnice sunt suficiente

Dacă faci duș sau baie zilnic, uneori chiar de mai multe ori pe zi, atunci nu vei avea nevoie de băi speciale de șezut. Bineînțeles că există și mici excepții în perioada menstruației sau zilele mai călduroase când transpiri mai mult și crește nivelul de disconfort.

Există produse speciale pentru igiena intimă care sunt concepute să respecte echilibrul mai delicat al florei vaginale. Farmaciștii noștri te pot ajuta să alegi cele mai potrivite produse pentru nevoile tale.

Menține-ți sănătatea corpului și implicit, aparatul genito-urinar va fi mai sănătos

Ceea ce facem și ceea ce mâncăm, obiceiurile noastre de viață, inclusiv cele legate de viața sexuală, menținerea greutății în limitele normale, sistemul imunitar determină starea de sănătate a aparatului genito-urinar.

Mișcarea zilnică și exercițiile pentru menținerea tonusului musculaturii la nivelul pelvisului sunt în continuare importante. Femeile trec prin multe schimbări fiziologice și hormonale determinate de vârstă, sarcină sau anumite etape. Așadar, dacă nu vei fi sedentară și faci exercițiile speciale Kegel, vei fi mai sănătoasă pe termen lung și vei compensa pentru neplăcerile care pot să apară.

Respectă instrucțiunile privind folosirea produselor specifice în perioada menstruației

Absorbantele și tampoanele interne au niște instrucțiuni de folosire pe care trebuie să le respecți întocmai ca să previi apariția infecțiilor sau chiar sindromul șocului toxic despre care ți-am povestit pe larg aici.

Nu uita să le schimbi la intervale cât mai scurte de timp și să le alternezi (producătorii recomandă 4-8 ore pentru cele interne) și să folosești variantele potrivite fluxului menstrual care variază de la o persoană la alta și de la o fază a alta a perioadei menstruației.

Mergi la controale periodice și nu uita de testul Babeș-Papanicolau

Ca de fiecare dată, îți reamintim că este cel mai simplu să previi decât să tratezi. Chiar dacă ai o viață sexuală stabilă și sigură, respecți regulile de sănătate și de igienă intimă, trebuie mergi periodic la controale ginecologice și investigații specifice.

Periodic vei avea nevoie de testul Babeș-Papanicolau care ajută la diagnosticarea din vreme a problemelor de sănătate la nivelul colului uterin, unele frecvente precum cervicita și la prevenirea cancerului cervical.


Aboneaza-te la Newsletter