Protejează-ți pielea pe perioada verii

Dona29/06/2020

Ai nenumărate motive pentru care să alegi cu grijă produsele potrivite care să te protejeze ultraviolete și să ai mai multă grijă de pielea și de tenul tău. Să vedem care sunt cele mai importante!

 Vrei să îți păstrezi pielea sănătoasă

Expunerea la soare cauzează o multitudine de probleme de sănătate, precum: arsuri, iritații, apariția petelor, agravare unor probleme existente.

Vara, transpirația în combinație cu praful, poluarea și produsele de machiaj cauzează o exacerbare a problemelor cu tenul. Acneea, de exemplu, devine mai supărătoare pe față, gât, decolteu și ceafă. Medicii ne recomandă să ne curățăm tenul cu mai multă atenție, să nu folosești cosmetice în exces sau nepotrivite tenului nostru. Să te hidratezi și să ștergi excesul de transpirație prin tamponare. Și, nu în ultimul rând, să folosim produse non-comedogenice, non-grase care nu ne blochează porii.

Incidența cancerului de piele este în creștere

De aceea ți-am recomandat să îți monitorizezi periodic alunițele. Este o boală insidioasă, care nu dă simptome decât într-o fază avansată. Așadar, e mai bine să o previi decât să încerci să o vindeci.

Produsele dermato-cosmetice pentru față, folosite zi de zi, trebuie să aibă factor SPF minim de 30, marcate UVA și UVB. Dacă stăm la plajă, atunci ai grijă cum te pregătești. Trebuie produse speciale, pentru protecție solară. Le aplici cu atenție cu minim 30 de minute înainte de a te expune la soare sau a ieși din casă și le reaplici la fiecare 2 ore, într-un strat uniform, suficient, peste tot. Odată ce intri în apă sau transpiri, sau te ștergi cu prosopul, protecția va scădea considerabil.

Vrei să îți păstrezi pielea tânără

Pielea arsă de soare se ridează, pătează, deshidratează, deci îmbătrânește mai repede! Așadar, trebuie să te hidratezi bine, să mănânci legume, vegetale și fructe din plin. Dar e foarte important să folosești produse emoliente potrivite și, mai ales, produse cu factor de protecție solară.

Poți face alergie la soare

Apare la persoanele cu piele mai sensibilă, istoric familial și care iau anumite medicamente (precum cele cu ketoprofen, tetraciclină, doxiciclină, minociclină). Citește prospectul discută cu farmacistul sau întreabă medicul! Alergia la soare se manifestă prin înroșire apielii, uscarea și descuamarea ei, prurit, uneori pustule. Cu atât mai mult ai nevoie de produse cu factor de protecție solară, să te ferești de soare (haine cu mâneci lungi, pălărie, umbrelă, sau stat pur și simplu la umbră).


Aboneaza-te la Newsletter