pielea ultraviolete

Pielea în sezonul cald are nevoi speciale

Dona20/05/2021

Vine vara cu pași repezi, iar soarele deja este mai puternic și expunerea la ultraviolete se resimte. Pielea ta are nevoi speciale și trebui pregătită pentru următoarele luni când soarele va arde cu mai multă putere și temperaturile vor crește.

Refă-ți stocul de dermatocosmetice!

Acum este momentul să îți verifici trusa de dermatocosmetice și să faci un inventar. Vezi ce îți lipsește și ce ar trebui să ai, verifică termenul de valabilitate. În sezonul cald trebuie să ai creme cu factor de protecție cât mai ridicat (minim 30 SPF) și extins (UVA și UVB), așadar profită de promoții și alege ce ți se potrivește.

Și cremele de zi și machiajul (fondul de ten) trebuie să îți asigure protecție față de ultraviolete ca să eviți apariția ridurilor fine și chiar a petelor neplăcute. În plus, pielea neprotejată de soare îmbătrânește mai repede și este expusă riscului de a face cancer.

Alege produsele care se potrivesc pielii tale și sezonului cald

Când este mai cald, pielea se va deshidrata mai ușor și se poate irita mai ușor din cauza transpirației și expunerii directe la praf și poluați din mediu. Așadar, vei bea mai multă apă și vei consuma mai multe legume, vegetale și fructe, dar vei avea nevoie de creme de hidratare, spray-uri cu apă termală și chiar produse speciale pentru piele sensibilă.

Folosește produsele potrivite pentru ziua respectivă

În zilele călduroase, încearcă să eviți să îți încarci pielea cu machiaj. O cremă hidratantă non-comedogenică cu factor de protecție solară ar trebui să îți ajungă. În lunile cu temperaturi ridicate, pielea se irită mai ușor și reacționează mai urât nu doar la temperatură, ci și la transpirație și la factorii poluanți din mediu. Așadar problemele de sensibilitate și mai ales acneea se vor exacerba.

În anumite zile vei nevoie doar de o cremă de zi cu factor de protecție și, eventual, un fond de ten. În altele, vei avea nevoie de o cremă sau loțiune cu factor de protecție solară de un nivel ridicat, de exemplu, dacă ai mult de mers afară, ești expusă în mașină pe perioade îndelungi la soare, îți petreci ziua la piscină, pe plajă, în propria grădină sau stai cu copilul în parc.

Atenție că produsele pentru expunerea la soare trebuie aplicate într-un strat suficient și uniform, cu minim 30 de minute de a ieși din casă și reaplicate la fiecare 2 ore. Bariera protectoare scade sau este compromisă după un anumit timp (2h) sau dacă intri în apă sau transpiri, te ștergi cu prosop sau batistă sau chiar stai pe o saltea sau un șezlong.

Verifică-ți alunițele!

Da, repetăm asta în fiecare an deoarece cancerul de piele poate fi evitat dacă mergi periodic la medic. Ideal ar fi să mergi la dermatolog în perioada lunilor de toamnă și iarnă ca să te pregătești pentru sezonul estival următor. De ce? Dacă medicul trebuie să efectueze anumite intervenții de exemplu să excizeze alunițe, atunci o perioadă de timp vei avea nevoie să îți îngrijești locul respectiv, să se vindece frumos, neexpunând leziunea la soare.

Dar, dacă nu ai făcut-o deja, fă-ți o programare cât mai curând ca să scapi de grijă. Alunițele tale trebui să fie evaluate ca aspect, simetrie, dimensiune, culoare, margini și, dacă e posibil, vor fi comparate cu datele existente de la consultațiile anterioare.

 

 


Aboneaza-te la Newsletter