Măști pentru revitalizarea corpului

Dona19/09/2021

Starea de bine a organismului vine atât din interior cât și din exterior. Pentru a revitaliza corpul și a menține elasticitatea pielii sunt recomandate cremele, iar pentru un plus de răsfăț sunt binevenite din când în când câteva „trucuri” cum ar fi masajul, băile relaxante și parfumate, dar și măștile pe bază de componente naturale, care au efecte uimitoare.

Unul dintre cele mai eficiente ingrediente pentru prepararea măștilor de corp este cafeaua. Energizantă și aromată, ea tonifică, accelerează metabolismul şi ajută la drenajul apei din țesuturi. Se prepară o cremă din cafea proaspăt măcinată și câteva linguri cu ulei de măsline puțin încălzit și se aplică pe burtă și picioare. Zonele respective se înfășoară apoi cu folie alimentară și se lasă astfel timp de jumătate de ora apoi se clătesc.

Tot pentru tonifierea pielii este recomandată o mască preparată cu mălai, lapte și fructe pasate. Acestea din urmă pot fi banane, piersici, căpșuni sau orice alte fructe pasate. Se amestecă o cană cu lapte, o cană cu mălai și mai multe fructe până se formează o pastă care se poate aplică atât pe față cât și pe corp, tot timp de jumătate de oră.

La fel de bună este și o mască obținută din mălai și iaurt, care are efect de relaxare și catifelare. Această se prepară din o cană cu mălai și 250 g de iaurt foarte gras sau smântână. Combinația se aplică pe corp, se masează bine pielea și apoi se lasă cel puțin 20 de minute să acționeze.

Un alt ingredient deosebit de eficient pentru piele, ce se recomandă a fi folosit o dată pe săptămână, este pulberea de argilă. Se combină câteva linguri cu această cu o lingură cu miere și ulei de măsline până se formează o pastă. Se lasă circa 15 minute că să se activeze, apoi se aplică în strat uniform pe corp. Zonele respective se înfășoară cu folie alimentară și se clătesc după 30 de minute. Această mască nu este bună numai pentru catifelarea pielii, ci și pentru tonifiere.

Untul de shea este și el renumit pentru proprietățile de regenerare a pielii. Cea mai eficientă formulă în care poate fi folosit pe post de mască pentru corp este împreună cu uleiul de cocoș. Se aplică în strat generos, se lasă să acționeze o jumătate de oră și apoi ori se freacă bine pielea până se absoarbe complet ori se clătește cu apă și se masează restul.

Fructul de avocado, datorită faptului că este untos, este indicat pentru a fi utilizat în măștile pentru corp, acesta conferind pielii hidratare și o textură mătăsoasă. Pentru un astfel de tratament săptămânal se folosește un avocado foarte copt, o banană moale și două linguri cu iaurt sau smântână. Se pasează bine fructele, se adaugă iaurtul sau smântână și se aplică pe corp. După 20 de minute se clătește.

Pentru pielea sânilor se recomandă, o dată pe săptămână, o mască din ulei de măsline și o banană pasată. Se lasă pe piele 20 de minute și apoi se clătește.

Împotriva celulitei, se utilizează la două zile o mască pe bază de zaț de cafea, ulei de măsline și două-trei picături de ulei de ardei iute. Se aplică pe zonele cu probleme, se înfășoară folie alimentară, iar după o ora se clătește.


Aboneaza-te la Newsletter