magneziu picioare neliniștite

Magneziul ajută în sindromul picioarelor neliniștite

Dona14/08/2020

Studiile arată că magneziul ne ajută pe cei cu sindromul picioarelor neliniștite despre care ți-am povestit pe larg aici deoarece crește semnificativ calitatea somnului.

15 % dintre oameni la nivel mondial au sindromul picioarelor neliniștite sau boala Willis-Ekbom și nu știu, dar îi resimt din plin consecințele fără să își explice cauza lor. Și, ca multe alte afecțiuni, are o incidență mai ridicată în rândul femeilor, acestea fiind afectate într-o proporție de două ori mai mare decât bărbații.

Statisticile arată și că 1 din 5 femei însărcinate manifestă acest sindrom în primul trimestru; existe mai multe explicații posibile, dar nu sunt certe așadar nu poate fi 100% prevenită. Medicii spun că este posibil să fie cauzată de schimbările produse de sarcină și mai precis de dezechilibrul de electroliți, anemie sau numite probleme de transmitere a impulsurilor nervoase către mușchi.

Această afecțiune poate avea forme mai severe sau forme ușoare cu manifestări ocazionale, dar cum mulți dintre noi nu ne dăm seama că o avem și / sau nu mergem la medic când avem o problemă, este una dintre afecțiunile cele mai subdiagnosticate.

Studiile spun că suplimentarea aportului de magneziu ajută în sindromul picioarelor neliniștite

Magneziul este unul dintre electroliții principali fără de care organismul nostru nu poate funcționa.

Sindromul picioarelor neliniștite este legat de stres, de dezechilibru electrolitic, deficiența de magneziu fiind o cauză principală a acestei afecțiuni conform unor studii.

Magneziul îmbunătățește activitatea musculară, transmiterea impulsurilor nervoase și controlează hiperexcitabilitatea neuromusculară. Contribuie la creșterea calității somnului și tratarea tulburărilor de somn. În plus, magneziul, mai ales în combinație cu vitamina B6, are un efect semnificativ asupra echilibrului sistemului nervos central și reduce nivelul de stres resimțit de organism.

Toate acestea sunt efecte importante și individual, dar și împreună, deoarece fac parte dintr-un cerc vicios strâns legat de sindromul picioarelor neliniștite.

La pacienți cu această boală (formă moderată sau ușoară) cauzată de insomnie, un studiu arată că administrarea unei doze orale de magneziu de 12,4 mmol în fiecare seară timp de 4-6 săptămâni contribuit la scăderea semnificativă a numărului și frecvenței mișcărilor necontrolate urmate de trezirea persoanei (de la 17 +/- 7 l numai 7 +/- 7 astfel de  evenimente pe ora de somn).

În cazul pacienților care au mișcări necontrolate ale membrelor în timpul somnului fără a se trezi din cauza lor, doza de magneziu a contribuit la o reducere moderată a numărului acestora pe parcursul unei ore de somn (de la 33 +/- 16 la 21 +/- 23).

În plus, calitatea somnului a crescut de la 75 +/- 12% la 85 +/- 8% .

Așadar, nu uita de doza ta zilnică de magneziu din alimentația și din suplimente.

 


Aboneaza-te la Newsletter