
Libifeme si Libifeme Meno 50+
Dona21/10/2022Prin acest articol am dori să ne adresăm in special doamnelor și domnișoarelor. Credem că sunteți de acord cu noi dacă spunem că lumea femeilor este greu de înțeles și este plină de provocări periodice. Fiecare perioadă din viață are farmecul ei, dar vine și cu anumite greutăți. Printre alte greutăți, dispariția plăcerii sexuale este un aspect care afectează starea de bine. Dar cine și din ce cauză se confruntă cu această problemă? Există soluție? Am dori să venim în ajutorul doamnelor prin prezentarea produselor Libifeme și Libifeme Meno 50+.
Unde și din ce cauza dispare dorința și plăcerea sexuală?
Pe parcursul vieții, fiecare femeie poate constata anumite schimbări ale corpului. Unele schimbări sunt plăcute și bine-venite, dar altele le dau lumea peste cap. Schimbările pot afecta atât sănătatea fizică, cât și sănătatea psihică.
Într-adevăr, starea emoțională joacă un rol important în generarea dorinței sexuale, dar în acest articol am dori să ne îndreptăm atenția asupra aspectelor legate de fiziologie. Uscăciunea vaginală este o problemă des întâlnită, multe femei se luptă cu această problemă. Dacă nu ar fi de ajuns, că așa cum e, uscăciunea vaginală este o senzație neplăcută, poate duce și la diferite complicații. Reducerea lubrifierii vaginale poate conduce la o durerea în timpul actului sexual, dar creste și riscul de leziuni. Un risc crescut al apariției leziunilor, predispune și la infecții genitale, așadar problema se complică.
Sănătatea vulvo-vaginală este afectată de mai mulți factori, printre care se numără și stresul, diferite tratamente medicamentoase (inclusiv anticoncepționale), înaintarea în vârstă, etc.
Estrogenii sunt principalii hormoni feminine care sunt responsabili, printre altele, de reglarea sistemului nostru reproducător. Nivelul de estrogen la nivelul organismului este oscilantă. O scădere mare se poate observa în cadrul persoanelor peri- și post-menopauză. Această scădere afectează în mod evident starea de bine și provoacă simptome precum:
o Uscăciune generală a mucoaselor (uscăciunea tenului, vaginală, ochilor, gurii, etc)
o Se îngreunează asimilarea calciului (trebuie să se suplimenteze aportul de calciu, altfel crește riscul de osteoporoză peri- și post-menopauză)
o Păr și unghii casante
o Tendință de îngrășare
o Pierderea tonusului muscular.
Dupa simptomele prezentate, se poate observa ca orive categorie de varsta poate fi afectata de scaderea placerii si satisfactiei sexuale, din cauza uscaciunii vaginale. Firma producatoare de la Libifeme a observat o nevoie a femeilor mai mult sau mai putin auzita si a creat doua produse, suplimente alimentare, care cresc lubrifierea fiziologica a vaginului si sensibilitatea in zona genitala, astfel creste si dorinta, placerea sexuala.
Produsele Libifeme și Libifeme Meno 50+
Produsele Libifeme sunt concepute pentru femeile care se confruntă cu mai puțină plăcere sexuală sau chiar deloc. După cum am prezentat mai sus, cauzele pot fi multiple, dar fizic, scade dorința datorită lipsei lubrifierii vaginale. Cercetătorii care au dezvoltat produsele Libifeme și Libifeme Meno 50+, au luat ca bază acest simptom, în crearea acestor suplimente alimentare.
Ambele produse sunt pe bază de extracte 100% naturale standardizate și vitamine. Considerăm că a venit momentul când trebuie să detaliem puțin ce însemnă exact un “produs standardizat”. Când auziți că un produs pe bază de extracte naturale, este standardizat, însemnă că se cunoaște cu exactitate, ce cantitate de substanță activă s-a pus în fiecare comprimat/capsulă/unitate, din materialul natural crud. Dacă un supliment alimentar are extracte standardizate, dă dovadă de calitatea produsului.
Produsul Libifeme are în compoziție ca ingredient activ următoarele:
o Extract de Asafoetida (Ferula asafoetida L.)
o Extract de Capere (Capparis spinosa L.)
o Vitamina C (L-ascorbic acid)
o Vitamina E (a-tocopherol)
Produsul Libifeme Meno 50+, are în compoziție tot ce are Libifeme, dar conține în plus și semințe de in, astfel compoziția finală este:
o Semințe de in (SDG)
o Extract de Asafoetida (Ferula asafoetida L.)
o Extract de Capere (Capparis spinosa L.)
o Vitamina C (L-ascorbic acid)
o Vitamina E (a-tocopherol)
Am dori să luăm fiecare componentă activă în parte și să vedem cum se explică prezența lor în produsele Libifeme.
Extract de Asafoetida
Asafoetida este extras din plantele Ferula care se cultivă în Asia Centrală, Iran și Afganistan. Mai demult s-a folosit doar ca și condiment în bucătăria din India, dar acum și-a găsit deja importanța și în medicină. Se obține prin uscarea rășinii eliberate de plantă, după ce aceea este tăiată. Are un miros specific, puternic, care în urma efectului termic, dispare treptat, oferind gust plăcut alimentelor.
Studii recente au arătat mai multe activități promițătoare, în special efect relaxant, neuroprotector, de îmbunătățire a memoriei, antioxidant, antispastic, hipotensiv, hepatoprotector, antimicrobian, antihelmintic. În secolul 18-19, s-a utilizat pentru flatulență și probleme digestive. Momentan se folosește datorită efectului vasodilatator, celelalte efecte necesită încă studiere.
Asafoetida, planta cunoscută și sub denumirea de „iarba zeilor”, s-a folosit și în medicina tradițională că un afrodisiac. Datorită efectului vasodilatator acum își face apariția în anumite produse, precum Libifeme, pentru potență și pentru creșterea libidoului.
Capparis spinosa
Capparis spinosa face parte din familia Capparidaceae, o specie bogată în flavonoide și glucozinolați. C. spinosa este un arbust peren și este larg răspândit din Maroc până în Crimeea, Armernia, Iran. Mai multe țări, precum Grecia, Italia, Spania și Turcia au produs pe scară largă C. spinosa. De exemplu, Spania și Turcia produc aproximativ 1000 și, respectiv, 4500 de tone de C. spinosa pe an.
În ceea ce privește efectele farmacologice, există puține studii care analizează acestea pe oameni. Pe paginile științifice, se regăsesc mai multe studii legat de C. spinosa, dar efectele presupuse (antidiabetic, hipolipemiant, antihipertensiv, etc), au fost verificate doar pe animale. Ceea ce se cunoaște clar, este efectul antioxidant, detoxifiant. Așa își explică și rolul în produsul Libifeme.
Combinația de Capparis spinosa și Asafoetida
În anul 2010 s-a realizat un studiu care a analizat efectele combinației de C. spinosa și Asafoedita, asupra creșterii libidoului feminin. Așadar, tablete preparate din extract uscat concentrat de rădăcini de Ferula, Asafoetida și muguri de Capparis spinosa, au fost evaluate pentru siguranță și eficacitate în creșterea libidoului feminin.
Studiile experimentale pe șobolani au dezvăluit un nivel ridicat de siguranță a acestui extract administrat in doze de 15 g/kg. Fibroblastele umane cultivate incubate cu concentrații crescânde ale extractului nu au prezentat niciun semn de toxicitate celulară. Proprietățile antioxidante au fost demonstrate de asemenea în urma acestui studiu. Experimentele făcute de șobolani, au arătat că această combinație de extracte naturale, este un vasodilatator puternic, în mare parte datorită efectului asupra endoteliui, și nu datorită efectului direct asupra celulelor musculare netede.
După ce au văzut cercetătorii că aceasta combinație este sigură și eficientă pe șobolani, s-au realizat studii clinice și pe oameni. Șaizeci de femei tinere, căsătorite și sănătoase au fost urmărite timp de 6 luni în timp ce consumau zilnic un comprimat cu extract natural din C. spinosa și Asafoetida. Acești 60 de participanți au fost separați în două grupuri diferite în funcție de indicația pentru care s-a administrat în cazul lor, combinația studiată. Din primul grup (32 de persoane) au făcut parte femei care au întâmpinat dificultăți în activitatea lor sexuală, iar din al doilea grup au făcut parte femei cu infertilitate diagnosticată (28 de persoane), femei care nu aveau nevoie de tratamente sau examinări în perioada studiului. Rezultatele au arătat că toate cele 60 de femei au tolerat bine produsul administrat, fară nicio reactive adversă raportată.
Douăzeci și șapte de participanți din primul grup (84%) au raportat îmbunătățiri semnificative in viata lor sexuală și creșterea libidoului, în timp ce celelalte 5 persoane nu au raportat nicio schimbare remarcabilă.
Femeile din al doilea grup, au arătat o scădere de nivel de FSH (hormonul de stimulare foliculară face parte din categoria hormonilor gonadotropi care sunt implicați în reglarea funcției sistemului reproducător feminin și masculin, de asemenea FSH susține producția de estrogen la nivelul foliculului). Cinci dintre cele 28 de femei au rămas gravide în 3,5 luni după începerea administrării complexului, dar 75% dintre ele, au raportat că s-a îmbunătățit remarcabil în decurs de o lună de la inițierea tratamentului.
Concluzia studiului a fost că, cele două extracte naturale, Capparis spinosa și Asafoetida, au efect sinergic și cresc libidoul feminin, îmbunătățind viață sexuală a subiectelor. Faptul că ar crește fertilitatea femeilor, în continuare rămâne un subiect de studiat, rezultatele nefiind concludente în a doua grupă în această privință.
Extract de semințe de in
Inul, o plantă despre care se crede că își are originea în Egipt, este cultivată la nivel global. Semințele și uleiul sunt folosite în medicina tradițională pentru a trata tusea, răceala, acneea, arsurile, constipația și infecțiile tractului urinar și pentru a controla simptomele menopauzei. Semințele de in sunt bogate în acizi grași omega-3 care oferă protecție împotriva bolilor de inimă și a altor probleme de sănătate. De asemenea, conține fitoestrogeni numiți lignani, care, conform studiilor, par să aibă proprietăți anticancerigene. Lignanii sunt fitoestrogeni, cel mai important fiind SDG (secoisolariciresinol diglucozida). Semințele de in sunt cele mai bogate surse de lignani SDG. Această substanță, ulterior este transformată la nivelul florei intestinale în alte substanțe cu efect antioxidant, cu rol important în creșterea calității vieții.
Reacțiile adverse frecvente includ creșterea mișcărilor intestinale, constipație și flatulență. Aceste reacții apar cel mai des în cazul în care după consumarea semințelor nu se bea cantitatea suficientă de apă sau se consumă semințe de in în exces. Aici apare întrebarea, ce cantitate de semințe de in se poate consuma pe zi, să evitați reacțiile neplăcute. Studiile arată că nu există o doză stabilită de semințe de in. În studiile asupra persoanelor cu hipercolesterolemie, au fost folosite aproximativ 30 de grame de semințe de în pe zi, dar 40 de grame au fost folosite pentru simptomele ușoare ale menopauzei. În cazul în care vă confruntați cu problemele menționate mai sus, dar nu vedeți cum ați include semințele de in în dieta zilnică, suplimentele alimentare sunt soluția ideală pentru Dumneavoastră.
În anul 2015 s-a realizat un studiu care a avut scopul de a analiza efectele semințelor de in asupra simptomelor menopauzei și asupra calității vieții pe parcursul perioadei de menopauză. Cercetarea a fost efectuată într-un ambulatoriu de obstetrică și ginecologie a unui spital universitar și a implicat 140 de femei aflate la menopauză. Simptomele menopauzei au scăzut și calitatea vieții a crescut în rândul femeilor care au folosit semințe de in timp de 3 luni.
Vitamina C și vitamina E
Vitaminele C și E, după cum în mod sigur știți, au efect antioxidant, neutralizând radicalii liberi scăzând efectele stresului oxidativ. Ajută în prevenirea îmbătrânirii premature.
Ce oferă produsele Libifeme și Libifeme Meno 50+?
Produsele Libifeme și Libifeme Meno 50+, oferă pacientiilor următoarele efecte:
o lubrifiere fiziologică vaginală crescută
o Un aport crescut de sânge în zona genitală ce duce la excitarea sexuală
o Efect de protecție celulară prin capacitatea antioxidantă.
Cui se recomandă aceste produse?
Libifeme se recomandă pacientelor de vârstă fertilă, care se confruntă cu mai puțină plăcere în timpul actului sexual, din cauza lubrifierii vaginale reduse sau chiar lipsa acesteia. De asemenea, se poate recomanda și persoanelor care fac tratament hormonal, de exemplu cu anticoncepționale. Persoanele care administrează anticoncepționale în majoritatea cazurilor sunt femei de vârstă fertilă. Ele se confruntă și cu lipsa lubrifierii vaginale, dar și cu scăderea libidoului imediat după inițierea tratamentului. Lifibeme poate reprezenta o soluție pentru ele. Important este să nu se inițieze tratamentul cu Libifeme fară să se discute acest aspect cu medicul care a recomandat tratamentul hormonal.
Libifeme Meno 50+, se recomandă pacienților care se luptă cu uscăciunea vaginală provocată de scăderea nivelelor de estrogen, peri- și post-menopauză. Ambele produse promit ”o viață intimă sănătoasă și luminoasă”.
Cum se administrează Libifeme și Libifeme Meno 50+?
Produsele Libifeme și Libifeme Meno 50+ se prezintă sub formă de comprimate care se înghit cu apă. Într-o cutie de găsesc câte 30 de comprimate, din care se administrează în fiecare dimineața câte unul. Tratamentul poate avea o durată de maxim 3 luni fară pauză. După 3 luni de tratament, administrarea produselor, se poate continua doar la recomandare medicală.
Tratamentul cu produsul Libifeme Meno 50+ se poate iniția peri- și post-menopauză. Acesta contribuie la reducerea simptomelor provocate de scăderea nivelului de estrogen și crește calitatea vieții celor care îl administrează.
Fiind suplimente alimentare, se eliberează și fară prescripție medicală, dar recomandat ar fi să cereți sfatul medicului sau farmacistului înainte de inițierea tratamentului, în vederea evitării interacțiunilor medicamentoase.
Bibliografie:
1. https://www.cancernetwork.com/view/flaxseed-linum-usitatissimum
2. https://journals.lww.com/hnpjournal/Abstract/2015/05000/The_Effects_of_Flaxseed_on_Menopausal_Symptoms_and.6.aspx
3. https://www.webmd.com/a-to-z-guides/supplement-guide-flaxseed-oil
4. https://www.libifeme.com/index.php/ro/viata-intima
5. https://www.aaup.edu/publication/bashar.saad/conference-paper/combination-ferula-asafoetida-and-capparis-spinosa-enhance-sexual-functioning-women
6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5852692/
7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5506628/
8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6780739/
9. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22229229/