Hidratare activă cu Neutrogena Hydro Boost

Hidratarea – importanța și principii generale

Dona23/07/2020

Tenul nostru este zilnic expus numeroaselor agresiuni și aici ne referim la modificările climatice, poluare, agenți iritanți și alergenici, expunerea la UV, la medicamente sau produse de îngrijire neadecvate, stress, sau chiar absența unui stil de viață sănătos. Toate acestea afectează calitatea pielii și menținerea unei bariere cutanate eficiente.

Este bine știut faptul că hidratarea reprezintă o condiție obligatorie pentru a obține o piele sănătoasă.

În timp ce protecția și nutrifierea pe care o primim de la creme, seruri sau măști este importantă, singurul lucru fără de care pielea noastră nu poate funcționa, este hidratarea propriu-zisă.

Pielea funcționează ca o interfață între individ și mediul înconjurător, de aceea rolul său este unul foarte complex și dinamic, funcția de barieră cutanată eficientă reunește 5 modalități de a menține sănătatea pielii: hidratarea, rolul antimicrobian, răspunsul imun, barieră antioxidantă și fotoprotecția.

Capacitatea tegumentului de a regla hidratarea și nivelurile de pH constă în abilitatea de a utiliza lipide naturale (ceramide, colesterol, acizi grași liberi) pentru realizarea unei structuri de apărare tegumentare, ce imită modelul unui zid.

Toate acestea se află într-un echilibru perfect, vital obtinerii unei armonii sanatoase cutanate.

Fără hidratare, pielea noastră își pierde fermitatea, elasticitatea și aspectul sănătos; ceea ce face ca hidratarea să fie un pas vital absolut, peste care nu-ți poți permite să sari atunci când îți dorești o piele frumoasă.

?CONCURS❗️ Descoperă noile produse Neutrogena® Hydro Boost® și intră în concurs în perioada 23-28 iulie! Spune-ne cum…

Publicată de Farmaciile DONA pe Joi, 23 iulie 2020

 

 


Aboneaza-te la Newsletter