Geanta viitoarei mămici: Ce trebuie să ai cu tine în maternitate?

Dona12/01/2022

Sursa desprecopii.com

Data probabilă a nașterii se apropie și este timpul să îți faci bagajul de maternitate? Dacă nu ești sigură de unde să începi, te ajutăm noi cu câteva idei – în așa fel încât să fii sigură că nu omiți niciun lucru esențial.


Cu cât timp înainte trebuie pregătit bagajul de maternitate?

În mod ideal, bagajul de maternitate ar trebui să fie pregătit (pe lângă articolele de ultimă oră, cum ar fi periuța de dinți sau telefonul) până în 36 sau 37 de săptămâni de sarcină. Unele articole sunt esențiale (vei avea nevoie de un scaun auto, de exemplu), în timp ce altele te vor face să te simți mai confortabil și îți vor aminti de casă. Iată o listă extinsă cu tot ce ai nevoie sau îți poți dori să ai cu tine în spital.

Ce să împachetezi în geanta de spital pentru tine, viitoare mămică

– Planul de naștere – dacă ai unul. Este bine să ai câteva exemplare: unul pentru tine, unul pentru asistentele de travaliu și poate altul de rezervă.
– Un halat. Un halat confortabil este unul dintre cele mai utile articole vestimentare postpartum.
– Articole de toaletă. Nu uita de ele! Îți vei dori peria de păr, șamponul, periuța și pasta de dinți, săpunul, deodorantul, balsamul de buze, clamele de păr și șervețele pentru față. Nu uita lentilele de contacte și/sau ochelarii, dacă porți.
– Haine confortabile. Dacă intenționezi să alăptezi după naștere, împachetează un sutien de alăptare confortabil. Sânii tăi sunt susceptibili să fie sensibili și umflați atunci când vine laptele, ceea ce se poate întâmpla oricând în primele câteva zile după naștere. Un sutien bun poate oferi o senzație ridicată de confort, iar tampoanele de alăptare pot fi de mare ajutor. De asemenea, nu uita de o pijama care se poate adapta rapid alăptării, șosete și papuci confortabili.
– Un cablu de încărcare lung pentru telefonul mobil. Uneori, paturile de spital sunt departe de o priză electrică și îți vei dori un telefon cu bateria încărcată, pentru a ține legătura cu cei dragi.
– Ceva de strâns în mână în timpul contracțiilor. Caută din timp o bilă “antistres”.
– Mai multe perechi de lenjerie postpartum. În unele spitale, mamele vor primi lenjerie din plasă oferită de spital, însă în altele nu. Cu toate astea, nu poți da greș cu propria lenjerie postpartum și extra absorbante – deoarece sângerarea poate fi destul de intensă.
– Supozitoare cu glicerină. Majoritatea mămicilor au nevoie de ele după naștere pentru a ajuta organismul să își regleze tranzitul intestinal.
– Cremă pentru sfârcuri. Dacă intenționezi să alăptezi, atunci vei avea nevoie de o astfel de cremă.
– Absorbante pentru sâni. În cazul în care îți dorești să alăptezi, vei avea nevoie de ele, deoarece te vor scuti de pijamalele ude.

Ce să împachetezi în geanta de spital pentru bebeluș?

După ce geanta ta de spital este pregătită, poți trece la elementele esențiale pentru bebeluș.

– Un scaun auto. Acesta nu este negociabil!
– Ținută de plecare acasă. Împachetează două ținute diferite, de mărimi diferite, pentru că nu știi cât de mare sau mic va fi bebelușul (body, pantaloni, bluze, combinezon etc.)! De aceea, ia o mărime pentru nou-născut și una pentru 0-3 luni. Nu uita de căciulițe și de șosete – totul depinde de anotimp.
– O pătură.
– Informațiile de contact ale medicului pediatru. Medicii și asistentele vor avea nevoie de aceste informații, așa că este bine să le ai la îndemână.
– Biberoane/suzete, dacă vei folosi. Dacă intenționezi să hrănești bebelușul cu biberonul de la bun început, atunci împachetează cel puțin două sticluțe și formula de lapte.
– Scutece și șervețele umede! Spitalul va avea scutece și șervețele, dar cel mai sigur este să aduci de acasă câteva scutece de nou-născut, o cremă pentru funduleț și un pachet de șervețele umede.

Ce acte nu trebuie să îți lipsească din geantă?

Din bagajul de maternitate, dintr-o geantă separată, nu trebuie să lipsească buletinul, adeverința de salariat, detaliile asigurării de sănătate/cardul de sănătate, dosarul cu toate investigațiile medicale, analizele și ecografiile celor nouă luni de sarcină.

De asemenea, pentru declararea copilului, vor fi necesare buletinele ambilor părinți (original și copie), certificatele de naștere ale ambilor părinți (original și copie) și certificatul de căsătorie (original și copie).

Lista bagajului pentru maternitate nu este nici lungă și nici scurtă, însă conține strictul necesar pentru nou-născut în primele zile de viață, dar și pentru proaspăta mămică. Și nu în ultimul rând, un lucru care nu cred că este trecut pe nicio listă, dar pe care mămică ar trebui să îl ia în considerare, este o mică vizită la coafor. În următoarele luni, cu siguranță nu vei mai apuca să mergi să te tunzi/aranjezi, așa că oferă-ți un moment de răsfăț!

În cazul în care nașterea se face la o clinică privată, este posibil să nu ai nevoie de bagaj, ci doar de acte, însă este bine să te asiguri în prealabil de asta, discutând cu personalul clinicii. În cazul în care vei naște într-un spital de stat, lista de mai sus se poate dovedi extrem de utilă.

Naștere ușoară!

Aboneaza-te la Newsletter