Modalitatea de eliberare a medicamentelor pe durata stării de urgență

Dona07/04/2020

În această perioadă, pentru păstrarea măsurilor de distanțare socială, CNAS vă recomandă să luați legătura telefonic cu medicul de familie sau cu medicul specialist pentru a stabili împreună cu acesta dacă, pentru rezolvarea problemelor medicale, este necesară deplasarea la cabinetul medical sau puteți beneficia de o consultație la distanță.

În urma unei consultații la distanță, medicul dumneavoastră va emite toate documentele necesare, inclusiv prescripțiile medicale, pe care vi le poate transmite prin mijloace de comunicare electronică sau telefonic.

Dacă medicul dumneavoastră v-a transmis prescripția medicală prin mijloace de comunicare electronică (de exemplu, prin e-mail sau prin aplicația telefonica whatsapp), dumneavoastră sau un împuternicit aveți posibilitatea:
1. să imprimați prescripția medicală transmisă de medicul dumneavoastră și să o prezentați în această formă în farmacie
sau
2. să prezentați sau să transmiteți farmacistului prescripția medicală, urmând ca aceasta să fie imprimată în farmacie. Vă informăm că ne puteți transmite prescripțiile medicale prin e-mail. Pentru a afla adresa de e-mail a celei mai apropiate farmacii, vă rugăm să accesați următorul fișier (Lista farmaciilor DONA). Dacă veți alege să ne comunicați prescripțiile medicale prin e-mail, un farmacist va lua legătura cu dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil.

Dacă nu detineți mijloace de comunicare electronică (cum ar fi adresa de e-mail) sau un telefon inteligent, medicul dumneavoastră vă poate dicta prin telefon toate datele de care aveți nevoie pentru eliberarea medicamentelor prescrise. Pentru a vă putea elibera medicamentele prescrise astfel, este nevoie să indicați în farmacie următoarele informații transmise de medicul dumneavoastră:
1. codul de parafa al medicului dumneavoastră;
2. codul unic de înregistrare al cabinetului medicului dumneavoastră;
3. seria, numărul și data prescripției medicale.

Vă rugăm să vă asigurați că aveți toate datele indicate mai sus înainte de a vă prezenta la farmacie, pentru a scurta timpul petrecut în incinta farmaciei și pentru a nu fi nevoiți să vă prezentați a doua oară.

Vă informăm că prescripțiile medicale cu regim special utilizate pentru preparatele stupefiante și psihotrope nu pot fi transmise de către medicul dumneavoastră prin mijloace de comunicare electronică, iar pentru eliberarea medicamentelor cuprinse în aceste categorii este nevoie să prezentați în farmacie prescripția medicală în original.

Vă mulțumim pentru înțelegere!


Aboneaza-te la Newsletter