dureri picior gleznă

Dureri de picioare sau de gleznă? Care poate fi cauza

Dona04/07/2020

Picioarele noastre sunt poate cel mai chinuite. Le punem să ne care peste tot, le chinuim în tot felul de tipuri de încălțăminte mai mult sau mai puțin comode. Trebuie să ne suporte variațiile (în plus) în greutate și, mai ales, le chinuim mai toată ziua când stăm pe scaun.

Uneori simți că ai dureri la nivelul picioarelor sau gleznelor? Poate fi o cauză mai ușor de rezolvat

În primul rând trebuie să verifici dacă nu cumva este din cauza încălțămintei. Poate nu este suficient de confortabilă, poate ai bătături, poate ai nevoie de o pedichiură specială sau vreo leziune care ți-a scăpat neobservată. Uneori este suficient să te relaxezi puțin și să îți răsfeți picioarele cu o baie și un masaj și trece.

Alteori poate fi de la un plus de kilograme. Picioarele, gleznele, genunchii și articulațiile șoldului sunt primele care resimt rezultatul sedentarismului sau gustările generoase la care mai închidem. Dar, cu cât înaintezi în vârstă, se produc schimbări.

Durerile nu trebuie neglijate

Dar pot fi și cauze serioase. De exemplu o exacerbare a unei probleme de circulație, precum tromboza. Dacă observe umflături, vănătăi, picioarele sunt pufoase sau un singur picior e mai pufos și mai umflat, atunci poate fi un edem.

Dacă ai diabet, aceste cauzează două complicații pe care nu trebuie să le neglijezi – neuropatia diabetică și piciorul diabetic. Ambele au abordări diferite, așa că va trebuie să mergi la neurolog și la medicul care îți urmărește cazul.

Dar ar putea fi vorba și de o entorsă dacă ai călcat puțin aiurea și nu ți-ai dat seama pe moment. Sau de o ruptură a tendonului lui Ahile, o fractură sau fisură dacă te-ai lovit sau ți-a căzut ceva pe picior. În acest caz trebuie să ajungi la un medicul ortoped sau la urgență. Până atunci poți aplica niște comprese cu gheață și lua un analgezic cu efect antiinflamator. Există feșe și produse de compresie pentru diferite părți ale piciorului cu luxație, entorsă sau fisuri ca să îl ții imobilizat până ajungi la medic.


Aboneaza-te la Newsletter