greutate

Dacă vrei să scazi în greutate

Dona18/12/2020

Cei mai mulți dintre noi ne propunem la începutul unui nou an să facem anumite schimbări în viața noastră, însă puțini ne și facem un plan și ne ținem de el. Una dintre aceste rezoluții sau schimbări este să scădem în greutate scăpând de kilogramele în plus. Și sperăm că motivația nu ține doar de rațiuni estetice (deși contează), ci mai degrabă de beneficiile pentru sănătatea noastră pe termen mediu și lung.

Dacă și tu ești printre cei care și-au propus să scadă în greutate, atunci te va interesa ce urmează să îți povestim.

Alege o dietă care are studii medicale în spate!

Fie că este cea mediteraneană, South Beach sau intermittent fasting despre care găsești articole detaliate pe site-ul nostru, este important să ai în vedere că trebuie să o faci cu atenție și cu grijă față de corpul tău. Există tot felul de diete vehiculate în online care îți dezechilibrează organismul, chiar îți pot pune viața în pericol și mai au și efectul de yo-yo atât de dezagreabil.

Poți merge la un nutriționist

Dacă ți-e greu să urmezi o dietă verificată, internațională, atunci poți avea una personalizată. Dar trebuie să te asigur că ai făcut și niște analize înainte sau că nutriționistul îți va recomanda un set de analize și investigații ca să știi de la ce bază pornești. Nu poți să te supui unui regim drastic dacă ai probleme de sănătate! Dieta trebuie să țină cont de nevoile tale

Bea 500ml de apă cu 30 de minute înainte de fiecare masă!

Studii arată că, pentru a reduce indicele de masă corporală la persoane supraponderale și obeze, cantitatea minimă de apă care trebuie consumată este de 500ml de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale (mic dejun, prânz și cină), timp de minim 8 săptămâni.

Menține un echilibru!

Da, alimentația te va ajuta, însă vei avea rezultate mai bune dacă faci obligatoriu și mișcare (mai mult decât minimum standard de 30 de minute de mișcare moderată sau 10.000 de pași pe zi!). Ai nevoie să te și odihnești suficient, neîntrerupt, în fiecare noapte. Trebuie să ai grijă și de starea ta emoțională să îți păstrezi optimismul și să reduci stresul. Stresul îngrașă!


Aboneaza-te la Newsletter