Curele de detoxifiere, o necesitate indusă de stilul de viață modern

Dona18/12/2021

Detoxifierea reprezintă, practic, o curățare de toxine acumulate în organism pe parcursul anilor în care se abuzează de alimentele enumerate mai sus și cărora corpul trebuie să le facă față, misiune din ce în ce mai grea odată cu trecerea anilor și cu încetinirea metabolismului. Acesta este motivul pentru care pe la mijlocul vieții mulți se plâng de probleme de sănătate care, în mod normal, ar apărea după 55 de ani dar și de obezitate.

Astfel, pentru că organismul extenuat de aceste alimentare să își revină după un astfel de stil de viață, este ideală o cură de curățare de toxine. Acest lucru presupune o alimentație sănătoasă, moderată, ce implică folosirea unor alimente ușoare, cum ar fi fructele și legumele proaspete, dar și ceaiuri din plante medicinale (infuzie de gălbenele, de merișor, de ceai verde sau de păpădie).

Este recomandat ceaiul verde pentru a activă termogeneză, un proces de încălzire celulară ce determina topirea grăsimilor stocate și pentru a realiza un „drenaj”.

Consumați alimente naturale, cât mai colorate

Pentru o bună detoxifiere, specialiștii recomandă consumarea a cinci tipuri de legume și două tipuri de fructe, în fiecare zi. De asemenea, alimentația cu fructe și cu legume din fiecare zi, este bine să fie cât mai colorată, pentru a evita similitudinea compușilor de protecție, din componentă acestora. Pentru că organismul suprasaturat de toxine să-și poată recăpăta energia, este bine să consumăm alimente cu multă vitamina C, cu fibre, cu lichide (peste doi litri pe zi) și mai ales cu antioxidanți.

Orice cură de detoxifiere exclude cu strictețe consumul de dulciuri, sare, condimente, zahăr, țigări, alcool, băuturi carbogazoase. Se vor bea numai sucuri naturale, îndulcite cu miere și foarte multă apă plata.

Cura cu sucuri naturale elimina toxinele 

Este ideal dacă se poate adopta dietă de 24 ore, numai cu suc de fructe sau de legume. Cele mai eficiente în curele de detoxifiere sunt sucurile de portocale, de mere, de grepfrut și de lămâi. Dintre legume, cele mai indicate sunt cele cu frunze verzi, cum ar fi țelină, salată verde, pătrunjelul, sfeclă sau spanacul, deoarece conțin foarte multă clorofilă. Pentru că aceste sucuri să fie eficiente, trebuie consumate imediat după la prepararea lor, pentru a nu-și pierde valoarea nutritivă.

Este recomandat să se introducă în alimentație grâul și orezul, care elimina senzația de balonare și revitalizează întregul organism. Și ceaiul din frunze de mesteacăn are o bună reputație de detodifiant. Acesta, prin diureza puternică pe care o produce, elimina toxinele din corp și, în același timp, prin acțiunea să depurativa, stimulează până și cele mai complexe schimburi organice. Diureza este extrem de eficientă și totodată binevenită după o suprasolicitare a organismului cu alimente intens procesate.


Aboneaza-te la Newsletter