căderea părului

Cum să oprești căderea părului

Dona06/04/2021

Deoarece sunt recomandări diferite pentru femei față de bărbați, acest articol se va referi la pierderea părului la femei. Este normal, căci cauzele și rutina de îngrijire sunt diferite.

Pierderea părului este normală până la un punct

Este normal să ne schimbăm firele de păr, căci și părul nostru se regenerează. Dar normal este să pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi, însă cine le poate număra? În plus, poți fi indusă în eroare de lungimea firului căci una e să găsești în perie 3 fire lungi de 40 de cm și alta să fie de 20 de cm lungime, nu? La fel apar diferențe la periatul părului după o baie sau după o coafură mai complicată când a fost prins, răsucit, smucit mai mult.

Așadar rămâne la latitudinea ta să interpretezi când este mult sau normal pentru tine. În mod evident dacă brusc începi să rămâi cu smocuri de păr și apar zone unde părul tău este foarte rar, sau ai și senzație de arsură sau mâncărime, atunci problema e gravă și trebuie să mergi la un medic.

Ce poate cauza căderea părului

Cauzele pot fi genetice (mai des la bărbați), medicale (o afecțiune, de exemplu tiroidiene, psoriazis), menopauza, stres, un tratament (mai ales de cancer), contraceptive, scăderea în greutate sau deficiență de fier.

Uneori poate părul ți se rupe deoarece a devenit fragil în urma manevrelor zilnice sau îl perii prea brutal.

Ce rămâne de făcut

Din păcate niciun tratament nu este eficient 100%, așadar mai bine ai grijă de părul tău.

Folosește produse speciale.

Există game specializate pentru îngrijirea părului și căderea lui care conțin de la soluții de regenerare și tratament, la șampoane, spumă, uleiuri speciale și măști de păr.

Formează-ți o rutină de îngrijire!

Începe prin a alege o perie care ți se potrivește și nu fragilizează firul de păr. Când îl speli nu folosi apă fierbinte, și manevrează-l cu grijă. Tamponează-l în prosop și usucă-l natural sau dacă folosești un feon, menține o temperatură scăzută.

Poți lua suplimente.

Anumite combinații de vitamine, minerale și fitonutrienți îți ajută părul să fie mai sănătos.

Alege o viață echilibrată și sănătoasă!

Alimentația corectă, mișcarea, odihna, controlul stresului sunt primele măsuri pe care trebuie să le iei și cele mai importante

Respectă tratamentele medicale!

Monitorizează-ți stare de sănătate și respecte tratamentul și indicațiile medicilor pentru afecțiunile pe care le ai. Părul este afectat de starea ta de sănătate și de dezechilibrele din organism.

 

 


Aboneaza-te la Newsletter