postura dureri

Corectează-ți postura și vei avea mai puține dureri

Dona14/01/2021

Cei mai mulți dintre noi petrecem mult timp la birou sau o masă de lucru, pe scaun sau pe canapea, cu laptop sau tabletă în brațe și nu ne dăm seama că postura incorectă este cea care ne creează în timp multe neplăceri. Și facem asta încă din adolescență căci, din păcate, nu suntem învățați de mici să avem grijă la postura sau poziția noastră în fiecare minut și cum să ne purtăm pentru a ne proteja coloana vertebrală în timp.

Dacă te intrigă această idee, gândește-te câți dintre oamenii pe care îi vezi stau pe scaun, pe canapea sau merg pe stradă drepți, cu fruntea sus și umerii  trași ușor pe spate? Cei mai mulți stau aplecați spre față, cu un umăr lăsat, cu o geantă sau o greutate mai mare pe unul dintre umeri.

Nu ne ținem spatele drept, capul stă aplecat fie spre ecranul telefonului, fie al calculatorului și ne doare coloana cervicală. Facem multe mișcări automate pe telefon sau tastatură sau folosind mouse-ul și nu ne dăm seama de ce încheietura mâinii și degetele sunt mai rigide, mai dureroase.

Nu facem suficientă mișcare sau nu facem mișcările potrivite pentru a antrena atât mușchii cât și articulațiile și, mai ales, să ne destindem coloana care este pusă zilnic la încercare.

Toate aceste neplăceri fac parte din viața noastră modernă și dacă atunci când suntem mai tineri, le resimțim mai ușor, în timp postura incorectă cauzează probleme de sănătate ale coloanei vertebrale, mușchilor și articulațiilor.

Ce să faci

Când ai dureri, adresează-te medicului sau farmacistului. Dar pe lângă tratament, iată ce poți face ca să îți corectezi postura și să previi sau să reduci intensitatea durerilor de spate, de articulații sau resimțite la nivelul degetelor :

  • Fă zilnic mișcare și alternează ca să îți lucrezi și mușchii și articulațiile
  • Scapă de kilogramele în plus !
  • Alege mobilier ergonomic, atât p masa potrivită, cât și un scaun confortabil
  • Alternează perioadele de stat într-o anumită poziție cu cele de activitate
  • Ajustează-ți poziția de lucru

Mai multe detalii despre fiecare recomandare aici.


Aboneaza-te la Newsletter