ce faci eritem fesier

Copilul are eritem fesier

Dona19/12/2020

Atâta timp cât poartă scutec, copilul va avea mereu risc de eritem fesier. De fapt, eritemul fesier este una dintre principalele probleme ale sugarului și copilului mic cu care te vei confrunta ca mamă.

Oricât de des ai schimba scutecul, orice ai face, nu are cum să nu se irite oricât de puțin sau din când în când. Așadar, cel mai bine este să accepți că se va întâmpla și să îți iei toate măsurile ca să reduci gravitatea acestei probleme de sănătate.

Concret, ce faci?
  1. Alege scutecele de mărime potrivită, pune-le cu atenție de fiecare dată, respectând instrucțiunile, astfel încât să eviți frecarea nedorită sau formarea unor pliuri care vor irita anumite zone.
  2. Schimbă scutecele cât mai des posibil astfel încât pielea copilului să rămână uscată. Dar alternează perioadele când poartă scutec cu cele în care copilul este liber și lasă-i pielea să respire.
  3. Respectă niște reguli de igienă de bază specifice copilului care poartă scutec: înainte de a pune un scutec nou, spală copilul cu apă caldă și săpun, usucă bine zona prin tamponarea cu un prosop moale, curat.
  4. Aplică o cremă de hidratare a zonei sau o cremă specifică pentru prevenirea și tratare eritemului fesier și pune scutecul nou doar după ce aceasta a fost absorbită în piele.
  5. Alege să folosești servețele umede doar când nu poți spăla copilul, iar atunci nu vei freca zona, ci doar tampona ușor, cu atenție.
  6. Discută cu farmacistul ce opțiuni ai de unguente sau creme speciale pentru tratamentul sau prevenția eritemului fesier. Uneori vei folosi doar creme emoliente, alterori produse speciale. Unguentele cu antibiotice sau sprayurile cu anumite soluții vor fi prescrise doar de medic și le vei folosi doar la indicația acestui, indiferent ce spun diferite mămici pe grupuri sau bloguri.
  7. Dacă zona este foarte iritată și nu vei îmbunătățiri chiar dacă ai pus în practică tot ce am scris mai sus, atunci discută cu medicul!

Deși este o problemă medicală ușoară, eritemul îi induce copilului un disconfort ridicat și acesta nu se va mai bucura de nimic – nici de odihnă, nici de mâncare, nici de joacă sau plimbare. Așadar, trebuie tratată cu seriozitate!

 


Aboneaza-te la Newsletter