Comorbiditățile cresc de 12 ori rata deceselor cauzate de COVID-19

Dona15/07/2020

Pe măsură ce adună mai multe date specialiștii înțeleg mai bine riscul infecției cu noul coronavirus și efectele asupra organismului pacienților pe termen mediu și lung. Conform ultimelor date publicate în MDedge Infectious Disease, existența comorbidităților crește de 12 ori rata deceselor la pacienții cu COVID-19 și de 6 ori riscul de spitalizare comparativ cu pacienții care nu au afecțiuni preexistente.

La această concluzie a ajuns autoritatea americană CDC, după analiza a 1.761,503 cazuri de pacienți.

Dintre persoanele cu COVID-19, 45,4% dintre cei cu comorbidități au necesitat internare comparativ cu numai 7,6% americani fără alte afecțiuni. În cazul deceselor survenite între 22 ianuarie și 30 mai, 19,5% dintre pacienții cu COVID-19 și alte afecțiuni au decedat comparativ cu 1,6% în cazul celeilalte categorii de pacienți. Diferența rămâne semnificativă și în ceea ce privește internările în secțiile de terapie intensivă (8,5% în cazul celor cu comorbidități și 1,5% pentru cei bolnavi doar de COVID-19).

Cele mai frecvente afecțiuni preexistente la acești pacienți sunt cele cardiovasculare (32%), diabetul (30%), boala pulmonară obstructivă cronică (18%) și afecțiuni renale (7,6%).

Așadar, urmați îndeaproape recomandările privind prevenția infecției cu noul coronavirus. Pe lângă aceste statistici, specialiștii trag un semnal de alarmă asupra existenței implicațiilor pe termen lung ale acestei noi afecțiuni asupra organismului.

Pacienții cu afecțiuni cronice trebuie să își urmeze tratamentul și să ia măsuri suplimentare

După cum ne arată și statisticile, pacienții din grupurile vulnerabile de orice vârstă au un risc semnificativ mai crescut de complicații și deces în cazul îmbolnăvirii.

Așadar trebuie să urmeze tratamentul pentru afecțiunile preexistente și recomandările privind dieta și stilul de viață. Dacă ești printre ei, evită deplasările în locuri aglomerate, folosește mască de protecție și geluri dezinfectante. Obține-ți rețeta prin telefon sau cu ajutorul cuiva apropiat și comandă-ți medicamentele pe site-ul nostru!


Aboneaza-te la Newsletter