Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit

Dona03/10/2021

Unul dintre cele mai cunoscute și căutate remedii împotriva greutății corporale excedentare este așa-numitul ceai pentru slăbit. Acesta este preferat de persoanele care vor să evite produsele anti-obezitate și se îndreaptă către soluțiile naturiste.
Iată câteva variante de ceai care ajută la scăderea influenței „hormonilor foamei” și care în timp s-au dovedit a fi eficiente în lupta cu kilogramele în plus.

Ceaiul verde diminuează țesutul adipos

Foarte cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante, ceaiul verde este recomandat și pentru slăbit. Pentru aceasta beți o cană cu lichid călduț înainte de programul de exerciții fizice. Un studiu recent desfășurat pe o perioada de 12 săptămâni, a arătat că participanții care au combinat 4-5 ceșcuțe cu ceai în fiecare zi cu o sesiune de 25 de minute de exerciții cardio în care se transpiră abundent au dus la pierderea, în medie, cu un kilogram mai mult decât în cazul participanților care au făcut sport dar nu au consumat ceai verde.
Efectul se datorează catehinelor care contribuie la diminuarea țesutului adipos prin declanșarea eliberării grăsimii din celulele grase, în special din zona abdomenului, și la impulsionarea ficatului de a transformă grăsimea în energie.

Ceaiul alb crește lipoliză și adipogeneză

Mai puțin cunoscut la noi, ceaiul alb este recomandat că fiind mai sănătos deoarece este uscat la soare și este cel mai puțin procesat. În plus, acesta este și unul dintre cele mai puternice ceaiuri pentru slăbit. Un studiu ce a apărut în Jurnalul de Nutriție și Metabolism a demonstrat faptul că acest tip de ceai crește lipoliza (descompunerea grăsimilor) și blochează adipogeneza (producerea de grăsimi în organism).

Ceaiul de mentă pune barieră poftelor

Consumul de ceai de mentă contribuie la eliminarea kilogramelor în plus prin puterea acestor frunzulițe aromate de a alungă poftele și de a suprima pofta de mâncare. În plus, un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Neurologică și Ortopedică a scos la iveală faptul că persoanele care au mirosit mentă o dată la două ore au pierdut, în medie, 2 kg pe lună.

Ceaiul oolong lupta cu grăsimea

„Dragonul negru”, așa cum este supranumit de chinezi ceaiul oolong, nu este numai foarte gustos ci și plin de catehine, compușii care există și în ceaiul verde și care declanșează un adevărat război în organism contra lipidelor, adică a grăsimii. Un studiu ce a fost publicat în Jurnalul Chinezesc de Medicină Integrată, a relevat faptul că participanții care au consumat regulat acest ceai au pierdut 3 kg în șase săptămâni.

Ceaiul rooibos reduce senzația de foame

Foarte apreciat de persoanele care iubesc ceaiul dar se feresc de cofeină, rooibos este atât foarte gustos cât și eficient în lupta cu grăsimea corporală. Acest tip de ceai se recoltează numai în Africa de Sud și conține un flavonoid-cheie numit aspalathin. Studiile au demonstrat că acest compus poate reduce hormonii de stres care declanșează foamea și acumularea de grăsimi.
În plus, acest ceai lupta cu hipertensiunea, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare, rezistența la insulină și diabetul de tip 2.


Aboneaza-te la Newsletter