analgezice

Ce trebuie să știi despre analgezice

Dona26/10/2020

Analgezicele sunt acele medicamente eliberate cu sau fără prescripție medicală pentru a trata anumite tipuri de durere.

Durerea poate avea mai multe cauze și are un proces mai complex în spate, de aceea trebuie tratată cu atenție. Fie că te doare capul, articulația, piciorul, mușchii, coloana, abdomenul sau ai o durere de dinți, organismul tău se resmite dacă nu te tratezi la timp, corect. Crește nivelul de stres, îți este afectată starea de spirit și energia din ziua sau zilele respective, iar dacă durerea persistă peste noapte, atunci este mai grav deoarece nici nu te poți odihni.

În timp, se creează un cerc vicios, îți este afectată imunitatea, nu ai energia necesară ca să îți desfășori activitățile zilnice obișnuite, îți scade calitatea vieții.

De aceea, nu trebuie să neglijezi când avem o durere, chiar dacă știi că ai un prag de toleranță mai ridicat. Trebuie să determini cauza și să iei un tratament adecvat. Multe dintre persoanele care trăiesc cu astfel de dureri pe termen mediu și lung ajung să aibă simptome de anxietate și depresie.

Farmacistul DONA te poate ajuta atunci când nu știi ce să iei pentru un anumit tip de durere, în limita competențelor, dacă nu ai nevoie urgentă de un medic sau până ajungi la medic.

Poți avea nevoie de un analgezic și / sau un antispastic sau poți avea nevoie (și) de un antiinflamator cu acțiune locală. Trebuie să știi că există mai multe tipuri de medicamente, iar cele cu eliberare fără prescripție medicală au efecte diferite și pot să interacționeze cu eventuale tratamente. De aceea, când mergi în farmacie, trebuie să răspunzi sincer la toate întrebările farmacistului și să îi spui dacă mai ai alte afecțiuni pentru care te tratezi sau dacă ești sau bănuiești că ai putea fi însărcinată.

Aceste medicamente acționează diferit și sunt mai eficiente în anumite tipuri de durere. Scopul lor este să reducă durerea respectivă și să ne îmbunătățească starea și calitatea vieții. Însă pot fi luate doar câteva zile până la o săptămână fără recomandarea medicului, respectând indicațiile privind doza maximă pe zi, deoarece pot avea efecte adverse.

 


Aboneaza-te la Newsletter