astm

Ce trebuie să faci dacă ai astm bronșic

Dona10/05/2021

Chiar dacă ai astm bronșic poți să te bucuri din plin de fiecare zi  dacă respecți tratamentul și recomandările medicului, mergi periodic la control și iei niște măsuri simple privind stilul de viață.

Alege o viață sănătoasă!

Este important să acorzi o atenție deosebită unui stil de viață sănătos, faci mișcare și faci anumite alegeri privind spațiile în care locuiești.

Dacă urmezi tratamentul, atunci vei putea să faci mișcare și să te bucuri de fiecare zi, fără să ți se declanșeze crize de astm.

Alege un stil de viață sănătos, odihnește-te bine și stai departe de fumatul pasiv!

Informează-te despre afecțiune, cauzele ei și opțiunile pe care le ai

Cunoaște factorii care declanșează crizele, elimină-i sau redu la minim contactul cu aceștia! Mediul în care trăiești sau lucrezi trebuie păstrat cât mai igienic și nepoluat.

Așadar, renunță la lucrurile în plus care pot depozita particulele de praf cu alergeni, dezinfectează des spațiul, aspiră tot (mobilier, saltea, podele, obiecte) și folose;te materiale recomandate persoanelor cu alergii și astm!

Evită să locuiești în zone poluate, poluarea fiind un factor de risc și pentru o persoană sănătoasă, darmite pentru un astmatic.

Asigură-te că plantele de apartament și animalelor de companie nu îți vor agrava simptomele înainte de a le alege!

Urmează-ți cu strictețe tratamentul

Află de la medic ce trebuie să faci în funcție de severitatea crizei și asigură-te că și cei din jur sunt pregătiți să te ajute la nevoie!

Trebuie să ai mereu la tine medicamentele de urgență (inhalatorul).

Este important să mergi la controalele periodice și să urmez tratamentul și recomandările medicale. De asemenea, reacționează de la primele semne că boala se agravează și mergi la medic, nu aștepta!

Vaccinează-te și previno infecțiile respiratorii

Pacienții cu astm trebuie să se ferească de orice infecție respiratorie și complicațiile acesteia, de la viroza de sezon la COVID-19! Așadar, cel mai sigur este să urmezi toate recomandările privind vaccinarea pentru a avea o imunitate mai bună.

În sezonul rece trebuie să ai grijă mai mult deoarece persoanele cu astm sunt mai sensibile, iar frigul își poate complica sau agrava simptomele.

Despre simptomele astmului și cauzele lui afli aici.

 


Aboneaza-te la Newsletter