Ce trebuie să conțină bagajul pentru internarea în spital

Dona12/10/2021

În cazul în care urmează să vă internați într-un spital pentru a face un set de investigații sau pentru a suferi o intervenție chirurgicală este recomandabil să știți din timp ce trebuie să aveți în bagaj.
Astfel, veți evita situația neplăcută în care vă puteți da seama prea târziu că vă lipsește ceva.

În primul rând, trebuie să vă asigurați că în bagajul de internare în spital aveți o pijama largă ori cămașă de noapte – preferabil din bumbac – lenjerie intimă suficientă, pieptăn sau perie, agrafe ori elastic de prins părul (după caz), periuță și pastă de dinți, săpun și savonieră, șampon, hârtie igienică, unul-două prosoape, papuci impermeabili, cu talpă care nu alunecă, trusa pentru ras în cazul bărbaților, antitranspirant și câteva obiecte de machiaj pentru doamne.

Pregătiți din timp actele

Foarte important este să aveți în bagaj sau în telefonul mobil datele de contact ale persoanelor aparținătoare, care pot fi apelate în caz de nevoie.

Actele necesare internării nu trebuie să lipsească și este bine să fie pregătite din timp. Acestea sunt: biletul de trimitere de la medicul de familie, biletul de internare de la medicul specialist, cartea de identitate, adeverința de salariat în cazul persoanelor care sunt angajate, carnetul de șomaj în cazul șomerilor, cuponul de pensie în cazul pensionarilor, adeverința de elev sau de student, după caz, adeverința de la primărie din care reiese statutul de persoană care primește ajutor social. În cazul persoanelor care nu sunt asigurate, este nevoie de adeverința de venit de la administrația financiară.

Pe lângă acestea, este bine să aveți și documente medicale relevante, ce pot fi utile personalului medical al spitalului.

Gravidele au nevoie de încă un rând de haine

Utile pot fi și un halat, ciorapi groși, un balsam pentru buze, proteză și ochelari de vedere, în cazul în care purtați, șervețele umede, o cană, gel antibacterian și tacâmuri de unică folosință.

Nu uitați să includeți și obiecte ce vă vor face șederea mai ușoară, precum cărți, reviste, jocuri, tablete și încărcătoare pentru acestea, dar și căști pentru a nu deranja celelalte persoane din cameră.

Bagajul mai poate conține și o cantitate mică de alimente neperisabile.

În cazul gravidelor, bagajul trebuie să conțină încă o pijama pentru perioada de după naștere și un rând de haine comode pentru ieșirea din spital. În plus, va fi nevoie și de obiectele pentru micuțul care vine pe lume, precum scutece și hăinuțe, o păturică pentru înfășat, șosete și căciuliță.

Înainte de internare este indicat să cereți medicului informații legate de bagaj, în funcție de situația prin care veți trece; este posibil să vi se ceară să aduceți anumite medicamente ori accesorii, sutien special pentru alăptare și trusă de anestezie epidurală, după caz.

Printre lucrurile pe care nu trebuie să le luați la spital în caz de internare se numără haine strâmte, bijuterii și alte bunuri de valoare, lentile de contact, alcool, alimente perisabile și obiecte ușor casante.


Aboneaza-te la Newsletter