medicamente gripă și răceală

Ce trebuie să ai mereu la îndemână pentru gripă sau răceală

Dona13/03/2021

Fiecare dintre noi are acasă o minifarmacie. Trebuie să ai la îndemână anumite tipuri de medicamente ca să poți interveni când ai o problemă de sănătate până ajungi la medic, de exemplu sau până te vindeci, în cazul unor afecțiuni comune care se pot trata acasă.

Chiar dacă oficial sezonul rece a trecut, primăvara suntem vulnerabili și putem face ușor gripă sau răceală. De vină sunt nu doar variațiile de temperatură, ci și anumite carențe cauzate de lipsa expunerii la soare și aportul insuficient de anumite vitamine care ne ajută sistemul imunitare (C și D, în principal).

Desigur, stresul adus de pandemie ne afectează pe toți și ne face mai vulnerabili în fața anumitor virusuri.

Gripa și răceala se tratează simptomatic

Despre diferențele dintre gripă și răceală am povestit deja. Aceste afecțiuni se tratează simptomatic, de aceea, unii dintre noi trebuie să aibă, pe lângă anumite medicamente obligatorii precum analgezice și antitermice, vitamina C și D și altele pentru simptome care pot fi mai severe.

De ce? Nu se știe niciodată dacă poți ajunge la farmacie sau poți trimite pe cineva să ia medicamentul sau produsul potrivit chiar atunci când ai nevoie de el. Poate fi o provocare să ieși din casă până la farmacie atunci când ai febră înaltă sau pur și simplu te simți rău și lipsit de energie. De aceea ajută să ai la îndemână ce îți trebuie, o rezervă oricât de mică.

Cele mai comune analgezice eliberate fără prescripție medicală au și efect antitermic și sunt necesare pentru eventualele dureri de cap, gât sau alte părți ale corpului. Acestea nu ar trebui să îți lipsească niciodată.

Unii dintre noi pot fi mai sensibili și au nevoie de decongestionante nazale ca să poată respira mai ușor. Farmacistul DONA poate indica o serie de produse potrivite – de la medicamente cu eliberare fără prescripție medicală, la diverse spray-uri cu apă de mare sau dispozitive medicale.

Alți pacienți au altfel de sensibilități și poate au nevoie de siropuri sau pastile de tuse care să îi ajute să expectoreze secrețiile deranjante cauzate de boală. Tusea poate fi sâcâitoare și să îți deranjeze somnul, atât de necesar organismului pentru a lupta cu afecțiunea și a se vindeca.

Desigur, medicamentele și produsele pe care le ai acasă trebuie să fie adecvate și vârstei membrilor familiei și trebuie păstrate în condițiile menționate de producător.


Aboneaza-te la Newsletter