igiena intimă sindrom premenstrual

Ce schimbări de viață trebuie să faci dacă ai sindrom premenstrual

Dona28/04/2021

Dacă și tu ești una dintre femeile care resimt simptomele sindromului premenstrual despre care ți-am povestit aici, atunci citește acest articol ca să afli ce poți face concret să te bucuri de fiecare zi fără să mai fii deranjată de simptomele neplăcute.

Vei vedea că treptat acestea se vor ameliora, unele poate vor dispărea complet. Îți trebuie doar determinare și perseverență. În plus, dacă vei face aceste schimbări, întregul tău organism și mai ales sănătatea ta mentală vor beneficia de efectele lor pozitive

Alegerile noastre de viață influențează manifestările și severitatea sindromului premenstrual, dar și a durerilor din perioada menstruației.

Nu sunt puține cazurile adolescentelor și femeilor care, devenind mai active și practicând în mod constant anumite activități sportive, au început să treacă mai ușor peste neplăcerile perioadelor hormonale premenstruale și menstruale sau chiar să diminueze simptomele neplăcute ale acestora.

Te vor ajuta foarte mult terapiile (mindfulness, meditația), anumite tipuri de exerciții care nu sunt foarte viguroase și nu ne solicită prea mult (yoga, Pilates, înot, Tai Chi), odihna – 7-8 ore pe noapte, hidratarea și alimentația echilibrată bogată în fructe, legume și vegetale, schimbări în alimentație astfel încât să ai grăsimi sănătoase și acizi grași Omega-3.

Stresul, alcoolul, fumatul și lipsa odihnei accentuează simptomele sindromului premenstrual. Așadar, trebuie reduse la minim sau eliminate.

În farmacii există și suplimente care conțin combinații de minerale, vitamine și extracte din plante cu rolul de a sprijini organismul în perioada schimbărilor hormonale.

Aromaterapia, medicina tradițională sau fitoterapia au efecte benefice demonstrate de-a lungul sutelor de ani, așadar explorează aceste opțiuni.

Fiecare dintre noi poate încerca și alege ce o ajută cel mai mult și ce i se potrivește cel mai bine. Ideea este să ne simțim bine și să fim în acord cu corpul nostru zi de zi.

 


Aboneaza-te la Newsletter