câine inimă

Câinele te ajută să ai o inimă mai sănătoasă

Dona10/11/2020

Poate ai auzit sau ai citit că dacă ai un câine îți scade riscul de afecțiuni cardiovasculare. Și poate ai văzut că prin filmele celor care au suferit de infarct sau preinfarct li se recomandă să își ia un câine și să iasă cu el des la plimbare.

Studiile arată că un proprietar de câine are cu un risc de deces în urma unui infarct cu 33%  mai mic decât în cazul persoanelor care nu au câini.

Iată câteva din beneficiile de sănătate pe care acești loiali patrupezi ni le aduc.

Câinele contribuie la o sănătate mentală mai bună și la prevenire unor afecțiuni acute și cronice

Nu de puține ori ai văzut că cei care au câini, indiferent de vârsta lor par să facă mai bine față stresului, sunt mai puțin depresivi și sunt mai activi.

Câinele oferă companie, suport și dragoste necondiționate, te fac să zâmbești și să te simți fericit/ă doar prin simpla lor prezență contribuie la autoreglarea mecanismelor și proceselor interne care combat stresul și anxietatea, sunt benefice pentru inimă și suflet și previn afecțiuni acute și cronice.

Ai câine, trebuie să îl scoți la plimbare, așadar faci mișcare

Fiecare pas contează! Așadar acumulezi pași importanți fie că te plimbi între castroanele lui și chiuvetă să îi pui apă sau sacul cu mâncare din cămară, fie că îi aduni jucăriile de prin casă și, mai ales, îl scoți de 2 ori pe zi la plimbare. Iei aer, socializezi puțin, ai și o rutină care combate sedentarismul.

O inimă sănătoasă are nevoie de activitate, 75-150 de minute  de activitate intensă la fiecare 5 zile sau 150-300 de minute de mers sau altă activitate moderată, tot la interval de 5 zile.

În plus, nu doar te plimbi. Faci și alte mișcări care îți ajută și articulațiile, de exemplu.

Câinele te ajută să îți exersezi mintea și memoria

Urmărești o rutină, ai un ritual de îngrijire, un calendar de consultații și vaccinări, discuți cu el, râzi și te relaxezi. Prin socializarea cu alte persoane afli și reții lucruri noi sau îți aduci aminte diferite detalii. Toate aceste aspecte trec neobservate, dar sunt foarte importante.


Aboneaza-te la Newsletter