Tasectan diaree pict 0

Episod de diaree?  – 5 Recomandari utile indiferent de varsta si cauza diareei

Dona09/07/2021

Cu toții am trecut printr-un episod de diaree – fie al nostru,  fie al copiilor  noștri – și știm cât de mult ne afectează activitatea și starea generală.

Și frecvent apare cum altfel decât : înaintea unei întâlniri, unui examen sau interviu important, într-o vacanță mult așteptată, în tren sau avion, așteptând să intrăm la filmul preferat, și lista ar putea continua la nesfârșit.

Care pot fi cauzele diareei acute ?

Diareea, de fapt, este un simptom fie  al unor  infecții (virale, bacteriene, parazitare), fie al unor stări emoționale (anxietate sau stres) sau afecțiuni asociate. Ea poate apare și în urma administrării de medicamente (inclusiv antibiotice).

Diareea din infecția cu rotavirus este cea mai fecventă cauză de diaree severă la sugar și copilul cu vârsta până la doi ani și se poate transmite pe cale fecal orală.

Infecția cu virusul COVID 19 poate avea manifestari digestive, diareea fiind un simptom frecvent întâlnit.

Ce putem face?

Cum soluția nu este să nu bei și să nu mănânci nimic, iată 5 recomandări care te vor ajuta să depașești mai ușor acest episod neplăcut din viața ta sau a copilului tău:

Cât mai multe lichide

Oricare ar fi cauza, într-un episod de diaree pierdem lichide care trebuie înlocuite cu soluție de glucoză, săruri de rehidratare, apă, ceaiuri, supă sărată etc.

Evitați:  bauturile reci, acidulate, alcoolul sau cafeaua!

Atenție la alimentație

În funcție de preferințe  putem alege  să începem cu alimente ușor de digerat banane, orez, sos de mere, pâine prăjita,  lapte fără lactoza, supa de morcov sau terci. Ideal ar fi de consumat doar alimente cu conținut scăzut de grăsimi și fără lactoză, carbohidrați ușor de digerat.

Evitați: alimentele grase și condimentate, legumele bogate în fibre (varza, mazărea, fasolea și lintea), grăsimile (uleiurile vegetale, margarina și untul).

Păstrați o igienă riguroasă – spălați-vă des pe mâini, spălați cu detergent sau soluție dezinfectantă suprafețele, jucăriile și alte obiecte care are putea fi contaminate

Dacă copilul are diaree, nu ar trebui să meargă în colectivitate4. Alege produsele antidiareice care ți se potrivesc

 Există o gamă largă de produse disponibile în farmacii care acționează fiecare diferit:

 1. Inhibitorii motilitatii, absorbantele intestinale: reduc simptomatologia
 2. Antiinfecțioasele, probioticele: tratează cauza dacă aceasta este bacteriană sau parazitară
 3. Mucoprotectoarele, gama Tasectan: reduc simptomatologia, acționează asupra cauzei și restabilesc funcția fiziologică intestinală

 Consultați-vă cu un medic în cazul diareei la un copil mai mic de 3 ani sau la persoanele în vârsta mai ales când sunt prezente și alte simptome, în caz de simptome severe sau persistente

Cum acționează mucoprotectoarele, Tasectan și Tasectan Duo?

Prin conținutul de gelatină tanat care se regăsește în gama Tasectan, acționează mecanic la nivel intestinal, prin formarea unui film care

 1. protejează mucoasa intestinală;
 2. neutralizează germenii și toxinele care provoacă diareea, prin împiedicarea contactului lor cu mucoasa intestinală;
 3. contribuie la eliminarea patogenilor responsabili de diaree și restabilește rapid funcționarea normală a peretelui intestinal.

Mai multe detalii aici.

Tasectan Duo conține pe langă mucoprotectorul gelatina tanat care protejează mucoasa intestinală și asigură un control rapid al simptomatologiei, și o combinație de bacterii lactice tindalizate care întăresc capacitatea de apărare intestinală și asigură rapid o revenire la condițiile fiziologice optime intestinale .

De ce Tasectan ar trebuie să fie prezent în fiecare casa și în trusa de prim ajutor pentru călătorii?

 Datorită acțiunii locale (mecanice), fără a fi absorbit, metabolizat și fără a interfera cu funcțiile organismului, Tasectan:

 1. Îmbunătățește rapid și sigur simptomele de diaree, indiferent de cauza ei
 2. Acționează exclusiv la nivel intestinal și nu este absorbit în organism
 3. Respectă și restabilește compoziția fiziologica a florei intestinale
 4. Nu are efecte negative asupra funcției intestinale
 5. Nu afectează absorbția și digestia nutritorilor sau medicamentelor
 6. Nu conține lactoză, gluten, drojdie de bere sau soia
 7. Se poate administra la orice vârsta începând de la vârsta de 3 luni sau conform recomandărilor medicului.

Gama Mucoprotectoare Tasectan este formată din Tasectan și Tasectan Duo, ambele disponibile atât sub formă de capsule respectiv comprimate pentru adulți cât și plicuri cu pudră pentru uz pediatric.

Cum se administrează Tasectan și Tasectan Duo?

Tasectan cât și Tasectan Duo sunt disponibile atât sub formă de capsule respectiv comprimate pentru adulți cât și plicuri cu pudră pentru uz pediatric.

Pudra poate fi administrată de la vârsta de 3 luni. Este ușor acceptată întrucât nu are gust sau miros și poate fi amestecată cu orice aliment sau lichid care nu este fierbinte. Capsulele se administrează cu apa.

Tasectan și Tasectan Duo sunt dispozitive medicale marca CE, disponibile în farmacii. Pentru mai multe informații referioare la posibilele efecte secundare, adresați-vă medicului sau farmacistului și citiți prospectul din interiorul ambalajului.

Contactați un medic de fiecare dată când diareea este severă și persistentă sau în caz de diaree la copiii cu vârsta mai mică de 3 ani, mai ales când sunt prezente și alte simptome.

Referinte 1. Lopetuso L. et al., The therapeutic management of gut barrier leaking: the emerging role for mucosal barrier protectors. European Review for Medical and Pharmacological Sciences. 2015; 19: 1068-1076; 2.Franceschi  F. et al., Management of acute dyarrhea: current and future trends. European Review of Medical and Pharmacological Services. 2014; 18: 2065-206 3.Norman JM, Handley SA, Virgin HW. Kingdom-agnostic Metagenomics and the Importance of Complete Characterization of Enteric Microbial Communities. Gastroenterology.2014;146(6):1459-1469 4. More M et al. Clinical and Experimental Gastroenterology 2015

 

*Acest articol este un advertorial al cărui format și conținut aparțin Montavit.


Aboneaza-te la Newsletter