• Campanie 365
 • Calureaza reteta
 • Banner cuponreducere
 • Dona Info nov - dec

13.02.2009Manifestari clinice in boala Alzheimer

Manifestari clinice in boala Alzheimer

Boala Alzheimer este o afectiune degenerativa progresiva a creierului (deteriorarea accentuata a functiilor de cunoastere a crieerului, pierderea capacitatii intelectuale, modificari ale comportamentului) asociata cu prezenta unui numar crescut de placi senile in cortexul cerebral si in substanta cenusie subcorticala, care contin beta-amiloid. Boala Alzheimer afecteaza creierul prin distrugerea celulei nervoase (neuronul).

Forma comuna afecteaza persoanele peste 60 ani si incidenta sa creste odata cu varsta. Boala evolueaza progresiv, desi uneori simptomele par sa stationeze pentru o perioada. Manifestarea caracteristica bolii este dementa.

Nu se cunoaste cauza care provoaca aceasta boala.

Exista trei stadii clinice ale bolii:
stadiul initial - caracterizat prin pierderea memoriei recente, capacitatea de memorare incetinita, dificultati de vorbire, modificari de personalitate, tulburari de dispozitie afectiva, iritabilitate. Primele modificari ale tesutului pot aparea si cu 20 de ani inainte de diagnostic.stadiul intermediar - pacientii sunt incapabili sa invete si sa memoreze informatii noi. Este afectata memoria evenimentelor indepartate, pacientii se ratacesc, necesita ajutor la imbracat, hranire, prezinta risc crescut de a se accidenta din cauza starii confuzionale, tulburari de dispozitie accentuate, suspiciuni nejustificate, idei de persecutie. Acest stadiu dureaza intre 2 si 10 ani.stadiul sever - pacientii sunt incapabili sa mearga sau sa faca vreo activitate zilnica, prezinta incontinenta sfincteriana, memoria recenta si indepartata este complet pierduta. Este cea mai grava forma, cand bolnavii nu mai pot sa comunica, nu mai recunoasc membrii familiei, pierd abilitatea de a mesteca alimentele, de a inghiti.Nu se cunoaste un tratament care sa opreasca evolutia bolii, dar exista medicamente care amelioreaza simptomele in stadiile initiale.

6 Comentarii Adauga comentariu Comentarii

  • dorina
  • 19.02.2009

  Este o boala ingrozitoare, mai ales pentru cei care au in grija bolnavii! Eu am in ingrijire pe mama (la care au inceput sa se manifeste primele simptome de pierdere a memoriei recente) si pe matusa mea (sora mamei) care este in stadiu aproape avansat. Este dureros sa vezi cum oamenii dragi tie se deterioreaza de la o zi la cealalta si nu poti sa-i ajuti sub nici o forma. Cu toate eforturile (medicale, financiare, fizice) nu poti face nimic sa stopezi boala!
  Imi este groaza ca pot ajunge si eu in situatia lor!!!!

   
  • Nicoleta
  • 19.02.2009

  Intradevar este o boala foarte ingrozitoare.Eu am pe cineva care sufera de aceasta boala ( mama tatalui meu ).Cel mai groaznic este atunci cand si persoana care are grija de o asemenea persoana este la randul ei bolnava nu neaparat de aceeasi boala dar bolnava de inima si care nu mai are rabdare sa aibe grija de ea.
  Adica , o persoana bolnava care are grija de o alta persoana bolnava.
  Oare nu toti ne gandim ca vom ajunge si noi ca parintii nostri?Oare noi nu vom trece prin aceleasi probleme ca si ei?


  Multa sanatate,
  Nicoleta

   
  • Paduraru
  • 12.02.2010

  Fiti amabili poate stie cineva un camin cu acceasta boala Altzkemer sa o duc si eu pe sotia mea macar o perioada ca este tare greu pt. ca sunt in virsta si o ingrijesc f greu....poate fii si cu bani...un stationar ceva.Multumesc

   
  • Adriana
  • 19.04.2010

  Stie cineva un neurolog foarte bun? Mama a patit asa dintr-o data o problema la cap si se pare ca are Alzheimer, instalat de mult, dar noi n-am stiut. Va rog mult ajutati-ma. Va multumesc.
  suciu.adriana@gmail.com

   
  • nina
  • 02.11.2010

  in isi exista o clinica particulara un fel de sanatoriu in care sunt internati pacienti cu astfel de boli. .... au grija de pacienti au cadre medicale bine pregatite ... cotul ar fii vreo 20 de mil pe luna

   
  • crima nedetectabila produsa in masa de oculti
  • 18.02.2011

  Cautati in literatura sudamericana sa vedeti ce denumire traditionala are aceasta boala si cum se poate produce prin vrajitorie.Adevarat scrie aici ca nu este o boala a inbatranirii. Unii spun ca satanistii ( ex. mars-onii, etc)depun ca si plata duhurilor protectoare ( la admiterea lor in organizatiile lor oculte) 6 persoane ca sa le fie luate sufletul si exploatate in beneficiul patronilor ocultati si a duhurilor care ii ajuta.Aceste 6 persoane se inbolnavesc de tot felul de boli ciudate fara leac si diagnostic foarte clar.Cel mai adesea cele 6 persoane sunt rude, pentru ca prin lege pot intra in posesia averii celor bolnavi .Nu o s adureze mult si o sa para o lege despre capacitatea mentala a cetatenilor si cine si cum se ia controlul asupra averii bolnavilor. O sa vedeti Dvstra peste ceva timp in viitor.
  Se confisca proprietatea si banii bolnavilor de catre rude, prieteni, etc..
  A s evedea aici:
  http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&biw=1280&bih=583&q=alzheimer+fraud+growing+asia&btnG=C%C4%83utare+Google&aq=f&aqi=&aql=&oq=alzheimer+fraud+growing+asia&fp=c8c6a8247278b6a8
  Vrajitoria este un fenomen in masa ( la meserii in catalog nr 5161)=alzheimerul va fi un fenomen in masa, simplu, nu este asa? Se taxeaza vrajitoria dar nu se pregatesc oamenii prin cursuri cum sa se apere.Unde este BOR?
  Au fost invitati si ei la Conferinta Nationala a Alzheimarului? Mai sunt cauze : armele psihotronice, contaminare prin apa, hrana, radiatii

   

Adauga comentariu