• Campanie 365
 • Calureaza reteta
 • Banner cuponreducere
 • Dona Info nov - dec

31.07.2008Medicamentele contraindicate in sarcina

Medicamentele contraindicate in sarcina

Sarcina reprezinta o stare fiziologica paticulara care implica modificari la nivelul organismului matern ce permit dezvoltarea fatului. Fatul este in permanenta in contact cu organismul matern, prin intermediul placentei - membrana ce separa mama de copil. Organismul mamei asigura, in general, oxigenul si substantele nutritive necesare dezvoltarii fatului si preia toxinele produse de acesta in urma procesului de metabolizare. Schimburile de substante dintre mama si fat se realizeaza prin traversarea placentei - membrana de natura lipidica care contine numeroase echipamente enzimatice si a carei permeabilitate creste pe masura ce sarcina evolueaza. Grosimea barierei placentare scade de peste 10 ori la sfarsitul sarcinii fata de perioada de inceput iar substantele trec mult mai usor.

Adesea, in perioada de sarcina sau alaptare, se intalnesc situatii care necesita utilizarea diferitelor tipuri de medicamente.

Ideal ar fi sa nu se apeleze la medicamente in perioada de sarcina si alaptare, dar realitatea este diferita. Exista situatii cand nu se poate evita utilizarea medicamentelor:
o afectiune care exista inainte de perioada sarcinii, ca de exemplu astm bronsic, hipertensiune arteriala, diabet zaharat. In acest caz, trebuie continuat tratamentul pe parcursul sarcinii, iar medicul hotaraste, dupa evaluarea pacientei, daca se utilizeaza acelasi tratament sau este necesara modificarea cu un alt tratament mai sigur, atat pentru mama cat si pentru fat;sarcina poate prezenta complicatii care pun in pericol atat mama, cat si fatul - spre exemplu iminenta de avort;exista persoane la care unele simptome specifice starii de gravidie au o intensitate mai mare, fapt ce conduce la o stare de disconfort (greturi matinale, varsaturi, constipatie);in perioada de sarcina se pot manifesta mai usor anumite afectiuni, cum ar fi infectiile urinare.
Medicamentele administrate in timpul sarcinii ajung la fat pe acceasi cale ca si oxigenul si substantele nutritive, prin intermediul placentei. Majoritatea medicamentelor sunt solubile in lipide si trec cu usurinta prin placenta, interferand cu dezvoltarea intrauterina. In timpul sarcinii, medicamentele administrate sunt metabolizate in proportie mica la nivel hepatic (la mama). Ele pot traversa placenta ca atare sau pot suferi modificari in placenta deoarece aceasta contine numeroase enzime ce intervin in metabolismul lor (in unele cazuri pot rezulta compusi de metabolizare mult mai toxici decat medicamentul initial).

Medicamentele pot determina reactii adverse ce afecteaza direct fatul (ex. defecte de dezvoltare vizibile la nastere) sau efecte care apar mai tarziu, in timpul vietii. De aceea, administrarea medicamentelor in timpul sarcinii trebuie sa se faca doar atunci cand e absolut necesar.

Modul in care un medicament afecteaza viitorul copil depinde de mai multi factori: tipul medicamentului, doza administrata, momentul administrarii in raport cu varsta sarcinii, expunerea concomitenta la alti factori de risc. Astfel, in primele 3 luni de sarcina exista riscul cel mai mare, reactiile adverse produse de medicamente au intensitatea cea mai mare predominand efectele teratogene (producerea de malformatii).

Efectele teratogene (dismorfogene) sunt anomalii ale unor tesuturi sau organe care pot merge pana la monstruozitati incompatibile cu viata. Se pot datora, fie unor boli sau toxice ingerate, fie administrarii unor medicamente. Este contraindicata administrarea, in primul trimestru de sarcina (sapt. 1-9) a urmatoarelor medicamente, datorita malformaaiilor pe care le pot produce:

hormonii estrogeni - produc feminizarea fatului masculin, malformatii uterine, malformatii ale tractului genitourinar la barbati;steroizi androgeni si anabolizanti produc masculinizarea fatului feminin;contraceptive orale produc sexualitate nedefinita;fenitoina (antiepileptic) produce malformatii cranio-vasculare, ale degetelor si ale unghiilor; acidul valproic (antiepileptic) produce spina bifida, malformatii cranio-faciale;antidepresivele produc malformatii cardiace si ale membrelor;derivati de vitamina A produc malformatii cardiace, cranio-faciale.
Unele medicamente, daca sunt administrate in ultimele doua trimestre de sarcina, pot genera reactii adverse sau toxice la fat si chiar nou-nascut:
antitiroidienele determina gusa;antidiabeticele orale produc hipoglicemie;anticoagulantele cumarinice produc hemoragii (acenocumarol, warfarina);aspirina in doze mari produce hemoragii;morfina produce deprimarea respiratiei si sindrom de abstinenta la nou nascut;cloramfenicolul produce colaps si "sindrom cenusiu"tetraciclinele produc dentitie anormala si colorata in galben;aminoglicozidele de tipgentamicina produc ototoxicitate (surditate si tulburari vestibulare).
Administrate in perioada prenatala si obstetricala, medicamentele stimulatoare ale motilitatii uterine (ergometrina, ocitocina, propranolol, pilocarpina, neostimin, purgative iritante - ex. aloe) pot provoca nastere prematura, avort sau asfixia fatului, iar cele inhibitoare ale motilitatii uterine (salbutamol, terbutalina, indometacin, fenilbutazona, aspirina, morfina, anestezice generale) pot cauza intarzierea nasterii si prelungirea sau oprirea travaliului.

Farm. drd. DIANA GRIGORE

217 Comentarii Adauga comentariu Comentarii

  • heike
  • 12.06.2009

  ce malformatii poate produce amfetamina sau derivatii acesteia daca sant administrate in timpul sarcinii?am luat super slim in primele 2 luni de sarcina.ce malformatii ar putea produce acest medicament.va multumesc

   
  • administrator
  • 15.06.2009

  Amfetaminele sunt substante stimulante ale SNC inrudite chimic si farmacologic cu epinefrina si norepinefrina - catecolaminele din organism.
  Amfetaminele stimuleaza vigilenta si suprima apetitul prin efectele de excitare ale SNC; in acelasi timp induc o stare de energizare,incredere in sine si euforie.
  Cresterea performantelor si a capacitatii de efort se face pe seama rezervelor energetice; daca acestea nu se refac in cantitate suficienta, cu timpul se ajunge la epuizarea generala a organismului. Acest risc este cu atat mai mare, cu cat prin efectul lor central, amfetaminele si derivatii lor suprima senzatia de foame, determinand reducerea aportului alimentar.
  Amfetaminele pot determina atat dependenta fizica cat si psihica.
  Supradozarea determina anorexie, insomnie, agitatie psihomotorie, anxietatea marcata; efectele cardiovasculare includ cresterea tensiunii arteriale si aritmii.
  Dintre derivatii de amfetamine se utilizeaza in terapeutica amfepramona petru combaterea obezitatii.
  Studiile efectuate pana in momentul de fata pe paciente carora li s-a administrat amfepramona in timpul sarcinii nu sunt concludente, totusi nu se va prescrie pe perioada sarcinii ,consumul neadecvat poate conduce la sindromul de abstinenta la nou-nascut.Amfepramona nu se va prescrie in perioada de alaptare, deoarece substanta activa si metabolitii sai sunt excretati in laptele matern.
  Potential mutagen si tumoral: Nu exista informatii asupra potentialului mutagen si nu s-au efectuat studii de durata asupra potentialului tumoral. Embriotoxicitate: Studii asupra reproducerii efectuate pe sobolani cu doze de amfepramona de 9 ori mai mari decat cele administrate la om nu au aratat tulburari ale fertilitatii sau de embriotoxicitate. Nu exista suficienta experienta referitoare la utilizarea amfepramonei in perioada de sarcina si alaptare. Desi embriotoxicitatea pe animale nu se extrapoleaza la om, nu este indicata administrarea amfepramonei in perioada de sarcina si alaptare. Amfepramona si metabolitii ei sunt excretati in laptele maten.
  Decizia trebuie luata impreuna cu un medic specialist cu care ar fi necesar sa discutati , si el va va lamuri cu toate informatiile de care aveti nevoie, in functiile de particularitatile sarcinii dumneavoastra.
  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • elena
  • 18.08.2009

  sunt aproape de nastere si medicul mi-a recomandat ovestin ovule si estrofem comprimate. am citit prospectul la amandoua si nu este indicat pentru gravide. va rog spuneti-mi pot lua cu incredere fara sa imi afecteze pruncul chiar daca sunt pe ultima suta de metri?

   
  • administator
  • 19.08.2009

  Estrogenii sunt contraindicati in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, cand pot influenta dezvoltarea tractului genital fetal si pot provoca malformatii la nivelul inimii si membrelor. Exista o serie de stari patologice ce sunt caracterizate prin deficit de estrogeni, situatii in care se recomanda administrarea acestor produse.
  Decizia de administrare a acestor produse trebuie luata impreuna cu medicul ginecolog, in functie de patologia dumneavoastra si dupa o calculare atenta a raportului risc / beneficiu.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • diana
  • 03.01.2010

  am o intrebare pt heike.ai vorbit cu medicul despre faptul ca ai luat capsule pe timpul sarcinii?ce tia zis?ca si eu am ramas insarcinata,am 3 saptamani si cred ca am apucat sa iau si eu cateva pastile in primele zile de sarcina.

   
  • Iasmina
  • 19.02.2010

  si daca am luat si eu vre-o 3.4 pastile si sunt insarcinata cam ce s-ar putea intampla...mi-e frica si nu stiu ce sa fac ...sper sa nu fie grava situatia

   
  • simonica
  • 30.08.2010

  buna cineva care aluat MIDOCALM pastile in primele saptamini de sarcina 1 -3 saptamini .stie careva ceva despre acest medicament?

   
  • administrator
  • 02.09.2010

  In absenta unor date clinice relevante, nu se recomanda administrarea Mydocalm in sarcina (in special, in primul trimestru de sarcina), cu exceptia situatiei cand beneficiul scontat prin administrarea medicamentului este mult mai important decat riscul de embriotoxicitate. Va recomand sa cereti parerea unui medic specialist ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • AnnaB
  • 09.09.2010

  Buna ziua. Sunt insarcinata in a 13-a saptamana si va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Cu 2 luni intainte sa raman insarcinata am inceput sa lucrez la dantura, insa am intrerupt tratamentele in momentul in care am aflat de sarcina... starile permenente de voma pe care le aveam nu mi-au permis sa continui, dar in accel moment nu aveam probleme in mod expres, si imi refaceam unele lucrari mai vechi. In aceste 13 saptamani de cand sunt insarcinata s-a deteriorat tot ceea ce apucasem sa tratez... iar de ieri seara ma doare ingrozitor o masea. Nervul e scos, ceea ce ma face sa cred ca e o nevralgie. Ma doare toata partea dreapta... maxilarul, amigdalele, ochiul drept. Ce credeti ca pot incerca pentru ameliorarea durerii? Nu am luat nicmic pana acum, ma feresc de pastile, prefer sa ma doara, dar simt ca nu mai rezist. Poate un tratament natural, ceva sa nu constituie nici un risc pentru sarcina, sau comprese cu vreo solutie...? Va multumesc.

   
  • administrator
  • 09.09.2010

  Pentru a calma durerile dentare puteti lua paracetamol (este un medicament considerat ca fiind lipsit de risc atat pentru mama, cat si pentru fat) in doze mici si o perioada scurta de timp. E indicat sa discutati si cu medicul care va supravegheaza sarcina pentru a va prescrie doza pe care o puteti lua.
  In prospectul produsului gasim urmatoarele informatii: "La doze terapeutice, pe termen scurt, medicamentul poate fi administrat in cursul sarcinii, insa administrarea se va face numai dupa evaluarea beneficiului terapeutic al mamei in raport cu riscul potential la fat".

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • AnnaB
  • 09.09.2010

  Va multumesc pentru sfat. Va doresc sanatate.

   
  • ana
  • 18.09.2010

  am luat mifegine in timpul sarcinii

   
  • ana
  • 18.09.2010

  ce sa fac ?

   
  • administrator
  • 18.09.2010

  Nu inteleg cu ce scop ati luat dvs Mifegyne.
  Mifegyne este un antihormon care actioneaza prin blocarea efectelor progesteronului, un hormon necesar pentru continuarea sarcinii. Prin urmare, Mifegyne poate determina intreruperea sarcinii.
  Indicatiile Mifegyne:
  -pentru intreruperea unei sarcini prin tratament medical
  -pentru inmuierea si deschiderea colului uterin inainte de intreruperea chirurgicala a sarcinii
  in timpul primului trimestru.
  -ca tratament anterior administrarii de prostaglandine pentru intreruperea sarcinii din motive medicale, dupa primele 3 luni de sarcina
  -pentru provocarea expulziei fatului in cazurile in care acesta a murit in uter si cand nu este posibila, utilizarea altor tratamente medicamentoase.

   
  • denisa m
  • 25.09.2010

  cred ca sunt gravida in 3 luni desi testele de sarcina au aratat ca nu sunt,eu am luat anticonceptionalele in continuare fara sa stiu acum am burtica cam marita si cred ca sunt gravida. ce trebuie sa fac cu copilul mie frica sa nu pateasca ceva de la anticonceptionale? nu mi-a venit nici ciclul menstrual. multumesc

   
  • administrator
  • 26.09.2010

  In primul rand trebuie sa fiti sigura ca sunteti insarcinata (testele de sarcina sunt destul de sigure, daca sunt efectuate corect). Pentru siguranta trebuie sa va adresati unui medic ginecolog pentru a va face o ecografie vaginala si astfel veti putea lua o decizie.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • denisa m
  • 28.09.2010

  ok mutumesc am fost la control ginecologic si nu sunt gravida dar nu mi-a venit ciclul menstrual ma mai ducpeste 2 saptamani la control oricum multumesc mult ma speriasem rau.

   
  • lori
  • 10.10.2010

  Bun. am si eu o mare intrebare. am reusit sa raman insarcinata si fara sa stiu in a doua saptamana de sarcina am luat tinizol, 4 pastile in doza unica si atata. Va rog frumos sa-mi spuneti daca exista risc asupra fatului. Imi doresc f mult acest copil. Multumesc.

   
  • administrator
  • 11.10.2010

  Tinizolul este containdicat in: hipersensibilitate la tinidazol, alti imidazoli sau la oricare dintre excipientii produsului, discrazii sanguine, afectiuni neurologice organice, primul trimestru de sarcina.
  Desi nu a fost demonstrat un efect teratogen la animale, in absenta studiilor epidemiologice nu se poate exclude riscul malformativ. De aceea, tinizolul este contraindicat in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru de sarcina. Va recomand sa cereti sfatul unui medic specialist ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • mihaela
  • 10.11.2010

  Ce anticoagulante pot lua in sarcina?

   
  • mihaela m
  • 29.11.2010

  Buna . Am si eu o intrebare. Ce efecte pot avea asupra fatului Quarelinul si Amoxacilina, am luat fara sa stiu ca sunt insarcinata. Multumesc.

   
  • administrator
  • 01.12.2010

  Nu este recomanda administrarea Quarelinului in timpul sarcinii. Quarelinul este o asociere de substante (metamizol, drotaverina si cofeina), iar metamizolul este contraindicat in primul si in ultimul trimestru de sarcina. La fat exista riscul afectarii hematologice. In trimestrul al doilea se poate folosi numai cu recomandarea medicului, doar daca este absolut necesar (dozele trebuie sa fie cat mai mici si perioada de administrare cat mai scurta).
  Amoxicilina-studiile clinice au demonstrat ca se poate administra in timpul sarcinii, nu determina efecte teratogene sau embriopate. Totusi, administrarea in timpul sarcinii a amoxicilinei se va face cu prudenta.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • mihaela m
  • 02.12.2010

  Va multumesc pentru aceste informatii.

   
  • Ana
  • 08.01.2011

  Ultima menstruatie a fost pe 25 noiembrie. Am facut tratament cu voltaren injectabil 5 zile de pe 24-29 decembrie 10 injectii, si apoi pe 1 si 2 ianuarie inca 4 injectii. Am aflat ca sunt insarcinata. Va rog spuneti-mi daca afecteaza fatul sau ma sfatuiti sa fac avort? Va multumesc mult.

   
  • administrator
  • 08.01.2011

  Voltaren-forma injectabila nu se recomanda a fi folosita in timpul sarcinii, deoarece nu exista studii clinice, nu se stie ce efecte are asupra fatului. Celelalte forme de voltaren (drajeuri, supozitoare) se pot administra cu precautie in perioada de sarcina, in cele mai mici doze eficace. Va recomand sa cereti sfatul unui medic specialist ginecolog pentru a lua impreuna o decizie.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Nicoleta
  • 22.01.2011

  Sunt insarcinata in 7 saptamani (de la concepere) si am racit.M-am gandit ca Echina-C(pliculete) ar fi bun sa-l iau (am baut doar 2 cani), dupa care am tot citit pe net despre efectele echinaceei asupra fatului in primul semestru de sarcina si m-am cam speriat.Am si eu o intrebare, va rog: ce se poate intampla in cazul acesta?imi poate afecta copilul in vreun fel? Va multumesc anticipat!

   
  • vio
  • 03.02.2011

  am o intrebare am luat super slim inainte cam 3lumi si un pic si am ramas insarcinata afecteaza cu ceva

   
  • ana
  • 22.02.2011

  progesteronul luat in saptamana a 10 de sarcina poate produce malformatii ale fatului? mulltumesc

   
  • administrator
  • 23.02.2011

  Progesteronul poate fi administrat in primul trimestru de sarcina (studiile epidemiologice nu au demonstrat o asociere intre progesteron si malformatiile fetale).

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • eu
  • 25.02.2011

  buna.am si eu o intrebare. este ceva rau daca am luat un tratament (controloc, colebil si motilium) ,dar am terminat tratamentul cu cateva zile inainte de a ramane insarcinata?poate afecta fatul?daca se poate sa imi rasp. cat mai urgent.

   
  • mihaela
  • 25.02.2011

  dupa cat timp este indicat sa ramai insarcinata dupa terminarea unui tratament?( nu antibiotice).multumesc

   
  • administrator
  • 25.02.2011

  Studiile efectuate pana in prezent nu au demonstrat o asociere intre medicamentele pe care le-ati luat dumneavoastara si afectarea fatului.
  Controloc-nu exista date adecvate privind utilizarea acestui produs la femeile gravide. Studiile preclinice nu au indicat dovezi de afectare a fertilitatii sau efecte teratogene. Riscul potential pentru om este necunoscut.
  Colebil- nu exista date care sa evidentieze ca produsul influenteaza sarcina sau lactatia.
  Motilium-ca majoritatea medicamentelor, Motilium poate fi folosit numai in primul trimestru al sarcinii, doar daca este justificat de beneficiul terapeutic anticipat. Pana in prezent, nu s-a evidentiat nici o crestere a riscului de malformatii fetale.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • eu
  • 25.02.2011

  multumesc pt. raspuns.am uitat sa mentionez ca am luat aproape 2 sapt. tratamentul. din cate inteleg nu este nici o problema

   
  • administrator
  • 27.02.2011

  Mihaela-despre ce medicamente este vorba?

   
  • eu
  • 28.02.2011

  se poate folosii in timpul sarcinii acai clease( de slabit)?
  cu cat timp treb . lasat daca nu este voie in timpul sarcinii inainte de a ramane insarcinata?

   
  • secret
  • 02.03.2011

  am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta. stiu ca nu asta este subiectul,dar am vz ca rasp. si poate imi puteti rasp. si mie la aceasta intrebare.am un ciclu de 30 de zile.am renuntat la anticonceptionale in luna decembrie(at. avea 28 de zile). si as vreau sa stiu cand este ovulatia.si care este cea mai fertila zi. si cu cate zile este posibil inainte de data cea obijnuita sa aiba loc ovulatie sau dupa.daca imi puteti rasp. urgent....multumesc frumos

   
  • administrator
  • 02.03.2011

  Perioada de ovulatie se calculeaza in functie de lungimea ciclului menstrual (perioada dintre doua menstruatii). Daca ciclul menstrual este regulat (28 zile in fiecare luna) perioada fertila este intre zilele 10-17. Daca ciclul menstrual este neregulat se monitorizeaza timp de 6 luni. Se alege cel mai scurt si cel mai lung ciclu menstrual (de exemplu 26 si 30 zile). Din valoare minima se scade 18 (26-18=8), astfel obtinem prima zi de fertilitate. Din valoarea maxima se scade 11 (30-11=19), obtinand astfel ultima zi de fertilitate. Perioada dintre zilele 8 si 19 este considerata a fi perioada fertila.
  Pentru a sti mai exact puteti face teste de ovulatie (se gasesc in farmacii): se fac aproximativ 10 zile pe luna, zilnic incepand din a 7-a zi de la prima zi a menstruatiei. Daca menstruatiile sunt neregulate testele trebuie efectuate mai mult de 10 zile pe luna.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • as
  • 04.03.2011

  Buna ziua, sunt insarcinata in 3 saptamani (reale) si iau Propranolol de 6 luni pt tremor esential (40 mg/zi, in 2 reprize). Ce-mi sugerati sa fac, sa intrerup tratamentul si ce efecte ar avea asupra copilului daca medicamentul a fost administrat in primele 3 saptamani de la conceptie? Va multumesc frumos.

   
  • cristina
  • 20.03.2011

  am luat super slim acum o luna si nu am stiut ca sunt insarcinata in 5 saptamani poate afecta cu ceva sarcina raspundeti-mi va rog urgent la intrebare multumesc astept raspunsul dumneavoastra

   
  • paula
  • 27.03.2011

  sunt in luna a 3 de sarcina si am probleme cu maselele la una dintre ele am puroi si mi sa unflat.Medicul meu mi-a spus sa iau augumentin.Stiu ca antibioticile nu sunt bune in timpul sarcini, ce imi recomandati sa fac sa mai iau sau nu? cum sa treatez puroiu fara medicamente?ce malformatie poate sa produca acest medicament asupra fatului?va multumesc

   
  • administrator
  • 27.03.2011

  Studiile de reproducere efectuate pe animale (soareci si sobolani) nu au evidentiat efecte teratogene, insa exista o experienta limitata in ceea ce priveste utilizarea de Augmentin in timpul sarcinii. Ca si in cazul tuturor medicamentelor, administrarea Augmentin-ului in timpul sarcinii trebuie evitata, in special in primul trimestru de sarcina. Se poate utiliza numai atunci cand medicul considera administrarea absolut necesara. Va recomad sa discutati aceste aspecte cu medicul ginecolog care urmareste evolutia sarcinii.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • administrator
  • 27.03.2011

  Pentru Cristina,
  In timpul sarcinii nu se recomanda a se administra multe medicamente, chiar si cele pe baza de plante, deoarece pentru multe dintre acestea nu exista studii suficiente privin afectarea fatului.
  Produsul Super slim este contraindicat femeilor insarcinate, persoanelor cu diabet zaharat, boli cardiace, boli renale.
  Va recomad sa discutati cu medicul ginecolog aceste aspecte.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Mihaela
  • 18.04.2011

  Sunt insarcinata in 9 saptamani acum si avand un ciclu neregulat nu mi-am dat seama ca sunt insarcinata decat in saptamana 7. In saptamana 5-6 conform DUM am urmat un tratament pentru viroza respiratorie complicata cu o umflatuta inflamatorie la nivelul gatului. Medicul mi-a prescris humex raceala si gripa -4 zile cate 3 pastile, diclac gel o saptamana de 2 ori pe zi, grintuss sirop tuse adulti 4 zile cate 2 lingurie, si in plus am mai luat si o pastila ketonal forte, 1 pastila nurofen, 1 pastila claritine pe care nu le-am mai luat ca ma durea stomacul. Pe langa toate astea am mai luat si pentru durerea de gat faringosept si trachisept miere si propolis. Credeti ca toate aceste medicamente pot afecta sarcina? Sunt disperata si nu as vrea sa afecteze copilasul pentru care am asteptat trei ani de zile sa raman insarcinata. Medicul mi-a spus ca nu ar afecta sarcina, dar eu nu sunt prea convinsa.
  Multumesc frumos.

   
  • ADELA LILIANA IONCICA
  • 23.04.2011

  BUNA!NU AM STIUT K SUNT INSARCINATA CIND IN PREMELE 2SAPTAMINI DE SARCINA DOCTORUL MEU MI-A PRESCRIS METRANIZADOL,NUROFEN,COLDREX,INDOMETACIN SI SANAX 2 PASTILE AM LUAT.TOT MEDICUL MI-A SPUS CIND A AFLAT DE SARCINA K E FOARTE RISCANT PENTRU COPIL,POT APAREA MALFORMATII,VA ROG SA IMI DATI CITEVA SFARURI UTILE,SUNT LA PRIMUL COPIL SI AM 33 DE ANI.VA MULTUMESC FRUMOS. id meu lilianaioncica@yahoo.com.

   
  • ana
  • 03.05.2011

  buna as vrea sa imi spuneti si mie ce pastile sau injectii pot sa iau pentru a opri sarcina la3-4 saptamini...exista astfel de medicamente raspundetimi va rog

   
  • ana
  • 08.05.2011

  ce pastile sau injectii pot folosi in a 5 saptamina de sarcina pentru intreruperea ai

   
  • administrator
  • 09.05.2011

  Aceste medicamente nu se gasesc in farmacii. Va recomand sa va adresati un medic specialist ginecolog,deoarece produsul se prescrie numai de catre medicul ginecolog si se administreaza numai sub supraveghere medicala. Pentru mai multe informatii accesati link-ul: http://www.mifegyne.ro/

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • DANA
  • 25.05.2011

  iau capsula de slabit de o luna.cu cate luni trebuie sa nu mai iau ca sa fac un bebe si sa nu fie probleme?

   
  • administrator
  • 05.06.2011

  Nu se cunosc efectele pe care Capsula de slabit le are asupra fatului, de aceea este recomandat sa ramaneti insarcinata dupa cel putin o luna de la intreruperea administrarii acestui produs.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate

   
  • anamaria
  • 29.07.2011

  am si eu o intrebare care ma framanta ffff tare. acum 2 zile am aflat ca sun insarcinata in 5 saptamani si de vreo 2 sapt am avut un abces dentar care a necesitat un nr de 20 de AMOXACILINI exista riscul sa-l afecteze pe BEBE???????

   
  • administrator
  • 01.08.2011

  Studiile clinice au demonstrat ca amoxicilina se poate administra in timpul sarcinii. In cadrul studiilor preclinice efectuate la animale amoxicilina nu a dovedit efect teratogen.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • giulianna
  • 06.08.2011

  Va rog sa ma ajutati intr-o problema : am facut o cauterizare pt. rana la colul uterin ( eram INSARCINATA in 3 sapt. bineinteles ca nu am stiut ) cu anestezie generala cu Dormicum ) apoi am luat Dostinex 2 tab. pt. oprirea lactatiei pt. ca acum 11 luni am nascut. Si ca sa fie tacamul complet zilele astea mi-am amintit ca am luat Neo-endusix si Mydocalm timp de 5 zile chiar in primele zile de sarcina. Nu stiu daca sa tin sarcina sau nu. Va multumesc anticipat

   
  • administrator
  • 09.08.2011

  Dormicum, ca orice alt medicament, nu trebuie utilizat in primul trimestru de sarcina, cu exceptia cazurilor in care medicul il considera ca fiind absolut indispensabil. Nu exista date suficiente privind siguranta administrarii midazolamului (dormicum) in timpul sarcinii. Ca urmare, se recomanda evitarea utilizarii benzodiazepinelor in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru.
  Dostinex-nu se administreaza in timpul sarcinii.
  Mydocalm- poate fi folosit doar cu recomandarea medicului si numai atunci cand beneficiul terapeutic justifia riscul potential pentru fat.
  Neo-endusix-administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene, in primele 5 luni de sarcina, se va face numai daca este absolut necesar.
  Avand in vedere ca ati luat destul de multe medicamente, va recomand sa discutati cu un medic ginecolog pentru a lua impreuna o decizie.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • giulianna
  • 14.08.2011

  Va multumesc mult pt. raspuns ! eu am fost la 2 medici ginecologi si prima lor reactie a fost : INTRERUPERE DE SARCINA CATEGORICA ! dar dupa ce m-au examinat la ecograf si-au vazut ca fatul este ok deocamdata, sigur era fr. mica sarcina pt. a se pronunta ( 9 saptamani ), dar atat cat se putea vedea la acea data era totul ok, parametrii, etc...si dupa discutie ( eu as vrea sa tin sarcina ) s-au inmuiat ( ambii medici ) si n-au mai fost asa de fermi...chiar NU STIU CE SA FAC !
  din raspunsul dvs. reiese clar ca pledati pt. INTRERUPERE ! e asa de greu sa iau o decizie...
  Mai am o intrebare va rog : Testul amiocenteza este concludent 100% ? adica daca dupa test reiese ca sunt riscurile fr. mici de malformatii atunci pot decide sa tin arcina ? mie mi-e clar ca nimeni nu-ti poate garanta ca este totul ok, chiar si la osarcina normala, fara medicamente si fara factori nocivi...

   
  • Ionela
  • 14.08.2011

  Cand am fost insarcinata in 13 saptamani am facut un tratament pentru o scurgere cu ovulele Klion d 100. am citit pe prospect ca este contraindicat in primul trimestru de sarcina. nu stiu daca eram sau nu in primul trimestru la inceputul saptamanii 14 de sarcina. totusi as vrea sa aflu ce efecte ar avea acest medicament utilizat in primul trimestru de sarcina. Imi puteti spune in ce trimestru eram la 13 saptamani si 1 zi? Va multumesc.

   
  • Ionela
  • 15.08.2011

  Am facut un tratament cu ovulele klion d 100 la 13 saptamani de sarcina, care sunt contraindicate in primul trimestru. Eu nu stiu exact daca la inceputul sap14 sunt in trimestrul 1 sau doi de sarcina. In care am fost? Care sunt efectele sescundare ale acestui tratament asupra dezvoltarii fatului? Va multumesc

   
  • administrator
  • 15.08.2011

  Primul trimestru de sarcina cuprinde perioada de la conceptie pana la sfarsitul saptamanii 12. Incepand cu saptamana 13 sunteti in al-2 lea trimestru de sarcina. Deci, cand ati urmat tratamentul cu Klion erati in trimestrul 2 de sarcina.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • administrator
  • 15.08.2011

  Cele mai frecvente indicatii pentru efectuarea amniocentezei le reprezinta -boala genetica sau anomaliile cromozomiale. In aceste situatii testul are o proportie de reusita de 99%.
  Amniocenteza nu detecteaza anomaliile congenitale care nu au determinism genetic cunoscut (buza de iepure, malformatii ale inimii). Decizia de a pastra sau nu sarcina este foarte greu de luat si va apartine dumneavoastra.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Ionela
  • 15.08.2011

  Precizez ca eram la sfarsitul saptamanii 13 calculat de la data venirii ultimului ciclu menstrual. Eram in trimestrul 2? Imi puteti va rog spune totusi : care sunt efectele secundare ale acestui medicament asupra dezvoltarii fatului? Va multumesc de raspunsuri.

   
  • Ionela
  • 16.08.2011

  Va rog frumos sa imi raspundeti

   
  • administrator
  • 16.08.2011

  In absenta unor date clinice relevante (deoarece nu exista studii clinice) si nu se stie ce efecte are asupra fatului, nu se recomanda administrarea produslui in primul trimestru de sarcina.
  Klion-are ca substante active: metronidazol si nitrat de miconazol.
  Pentru metronidazol: studiile privind efectele asupra functiei de reproducere, efectuate la animale, nu au evidentiat efecte teratogene sau fetotoxice. Administrarea produsului, la gravide in primul trimestru de sarcina nu a e evidentiat procese malformative particulare. Studiile efectuate la femei insarcinate dupa primul trimestru de sarcina, nu au aratat efecte fetotoxice.
  Miconazol: nu exista studii, de aceea se administreaza cu prudenta in timpul sarcinii, doar daca medicul considera ca e absolut necesar.
  Dupa cum v-am mai spus primul trimestru de sarcina e pana la sfarsitul spatamanii 12. Dupa calculele dumneavoastra erati in trimestrul 2.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Ionela
  • 16.08.2011

  va multumesc

   
  • raluca
  • 03.09.2011

  Nu stiu sigur daca sunt insarcinata dar as putea fi in saptamana 1, farmacistul mi-a dat betadina pt dezinfectia unei bataturi la un deget de la picior ....desi ii spusesem ca e posibil sa fiu insarcinata, am cititapoi ca e contraindicat pe prospect, am si tiroida hashimoto - nu iau nimic , f putin e cresut acel indicator, ce ma sfatuiti?

   
  • administrator
  • 06.09.2011

  Daca au trecut cel putin 7 zile de la contactul sexual neprotejat, faceti un test de sarcina pentru a elimina orice suspiciune.

   
  • Alessia
  • 01.10.2011

  Buna ziua! As vrea sa va intreb daca este periculos daca am urmat un tratament cu ovule klion d, iar dupa terminarea tratamentului am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani? Va mutumesc!

   
  • administrator
  • 03.10.2011

  Deoarece nu exista studii clinice si nu se stie ce efecte are asupra fatului, nu se recomanda administrarea produsului in primul trimestru de sarcina.
  Klion-are ca substante active: metronidazol si nitrat de miconazol.
  Pentru metronidazol: studiile privind efectele asupra functiei de reproducere, efectuate la animale, nu au evidentiat efecte teratogene sau fetotoxice. Administrarea produsului, la gravide in primul trimestru de sarcina nu a e evidentiat procese malformative particulare. Studiile efectuate la femei insarcinate dupa primul trimestru de sarcina, nu au aratat efecte fetotoxice.
  Miconazol: nu exista studii, de aceea se administreaza cu prudenta in timpul sarcinii, doar daca medicul considera ca e absolut necesar.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Cristina
  • 28.10.2011

  sunt in 4-a saptamina de sarcina, in sapt. a 2-a am luat 5 zile de capsule Ciprodac ( am dat analiza la urina si mi-au gasit bacterii) nestiind ca sunt insarcinata, poate fi periculos pentru fat????

   
  • administartor
  • 31.10.2011

  Deoarece nu exista studii adecvate prinvind efectele medicamentului asupra fatului, nu se recomanda administrarea Ciprodac in timpul sarcinii, decat daca beneficiul justifica riscul potential pentru fat. Va recomand sa discutati cu medicul ginecolog pentru a lua impreuna o decizie.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • IONELA
  • 02.11.2011

  BUNA ZIUA. SUNT INSARCINATA IN 27 DE SAPTAMANI SI AM FACUT TRATAMENT CU FIOLE DEXAMETHASONE. MI S-A SPUS CA ESTE UN TRATAMENT PROFILACTIC SI CA AJUTA LA MATURAREA PLAMANILOR BEBELUSULUI IN CAZUL UNEI NASTERI PREMATURE. INTREBAREA MEA ESTE: DACA VOI NASTE LA TERMEN, ACEST TRATAMENT POATE AVEA EFECTE NEGATIVE ASUPRA COPILULUI MEU? DACA DA, CARE AR FI ACESTEA? VA ROG MULT S AIMI RASPUNDETI. VA MULTUTMESC FOARTE MULT.

   
  • IONELA
  • 17.11.2011

  sunt insarcinata in 30 de saptamani. iau no spa 2 pe zi in fiecare zi. imi afecteaza bebelusul? multumesc frumos daca imi raspundeti

   
  • administrator
  • 17.11.2011

  Studiile clinice efectuate nu au demonstrat ca administrartea No-spa in timpul sarcinii ar avea efecte toxice asupra fatului. Nu trebuie sa va faceti probleme, atat timp cat acest produs a fost recomandat de medicul ginecolog.
  Sarcina usoara!

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • IONELA
  • 17.11.2011

  da a fost recomandat de medic unul dimineata si unulseara. eu nu le-am luat in fiecare zi la aceeasi ora si uneori am luat o singura pastila. credeti ca are vreun efect negativ acest lucru? va multumesc de raspuns.

   
  • administrator
  • 17.11.2011

  Nu are efect negativ. No-spa ajuta la relaxarea musculaturii, e indicat sa luati atunci cand simtiti ca musculatura e contractata (burtica e mai tare) sau aveti dureri.

   
  • multumesc
  • 17.11.2011

  multumesc frumos. deci pot sa iau si o luna cate doua pe zi? si atunci de ce imi simt copilul miscandu-se mai incet? ma scuzati de insistenta. se misca si mai rar

   
  • administrator
  • 18.11.2011

  Medicul care urmareste evolutia sarcinii decide modul si perioada de administrare a medicamentului (se pot lua intre 3-6 comprimate de no-spa/ zi). E bine sa discutati cu medicului ginecolog daca aveti impresia ca bebelusul misca mai rar.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • anamaria
  • 10.12.2011

  va rog sa-mi raspundeti ce se poate intampla daca am facut 2 radiologii,la dinti cu protectie sortul de plumb,in saptamana3 si 5,nu ma asteptam sa fiu insarcinata,e a doua sarcina si e tare dorita.am vb cu doctorul si a zis ca nu e caz de avort.va rog sa-mi impartasiti si parerea dvs.va multumesc

   
  • administrator
  • 12.12.2011

  Puteti pastra sarcina; folosirea sortului de protectie reduce foarte mult doza de radiatii.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • monica
  • 11.01.2012

  sunt insarcinata in 7 saptamani si in primele zile am facut vitamine injectabile b1 b6 si b12 nestiind ca sunt insarcinata va rog sami spuneti daca afecteaza cpoilul.va multumesc

   
  • administrator
  • 12.01.2012

  Deoarece experienta clinica la gravide este limitata si nu pot fi excluse toate riscurile, se recomanda evitarea administrarii acestor produse in timpul sarcinii. Va recomand sa cereti si sfatul unui medic ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • adriana
  • 20.01.2012

  inainte de craciun am fost la dentist pentru diverse lucrari ,mi s-au facut anestezii, am luat diferite calmante,dar dupa craciun am luat capsule pentru slabit nestiind ca sunt insarcinata in 4.. 5saptamani . fiind a doua sarcina dupa 10 ani. ce riscuri sunt . va multumesc anticipat.

   
  • TANYA
  • 22.01.2012

  Eu am luat fara sa stiu ca sunt insarcinata pastile ca sa tratez bronsita: 9 pastile efervescente de acc 600, 9 pastile parsinus,2 pastile de aspirin cu vitamina c, si un paduden.sunt foarte nelinistita. vreau sa pastrez sarcina dar sa fie sanatos copilul(precizez ca prima zi a ultimei menstruatii a fost 19 dec)iar pastilele le-am luat incepand cu 13 ian pana pe 17 ian.multumesc!!!!

   
  • administrator
  • 23.01.2012

  Pentru Adriana,
  Ce capsule ati luat?
  In timpul sarcinii nu se recomanda a se administra multe medicamente, chiar si cele pe baza de plante, deoarece pentru multe dintre acestea nu exista studii suficiente privind afectarea fatului.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • adriana
  • 23.01.2012

  capsula de slabit -natural nu stiu mai multe despre acele pastile .Am intrebat diverse persoane, cunoscuti , sunt rezervati totusi , intre mine si sotul meu mai este o problema, de grup si RH eu avand 01 negativ ,el All pozitiv .e a 2-a sarcina prima fiind in 2001.la ce riscuri ma expun.am fost la dr.ginecolog si am deja 5..6 saptamani .ce ma sfatuiti sa fac. Va multumesc din suflet.

   
  • administrator
  • 24.01.2012

  Pentru Tanya,
  Va recomand sa consultati un medic specialist ginecolog, deoarece unele medicamente pe care le-ati luat sunt contraindicate in timpul sarcinii, iar pentru altele nu exista studii suficiente.
  ACC-nu exista suficiente date privind administrarea de acetilcisteina in timpul sarcinii, Acc 600 nu trebuie utilizat, decat daca medicul considera ca este absolut necesar.
  Parasinus-nu se recomanda administrarea in timpul sarcinii.
  Aspirin C-se poate administra numai cu recomandarea medicului.
  Paduden-nu se administreaza in timpul sarcinii
  Sanatate multa!

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • administrator
  • 24.01.2012

  Incompatibilitatea de grup pune mai putine probleme decat incompatibilitatea RH, dar trebuie urmarita prin analize periodice. Prezenta ambelor incompatibilitati nu agraveaza efectele. Incompatibilitatea de grup reprezinta cea mai frecventa cauza a anemiei hemolitice la nou-nascut (se manifesta in 20-25% cazuri- si este o forma usoara de anemie). Ea apare cand mama are grupa sangvina O, iar fatul are grupa A, B, AB (deci, tatal prezinta una din aceste grupe de sange).
  In ceea ce priveste RH-ul, daca primul copil are RH negativ si nu ati mai avut alte sarcini, nu trebuie sa va faceti probleme. Daca primul copil are RH pozitiv este posibil sa fi dezvoltat anticorpi anti RH. In timpul actualei sarcinii se va urmari titrul anticorpilor.
  Prima dozare a anticorpilor anti-Rh se face in primul trimestru de sarcina (la 12 saptamani). Daca anticorpii sunt absenti, urmatoarele dozari se fac in saptamanile 28 si 36.
  In situatia in care anticorpii sunt prezenti, ne intereseaza titrul acestora. Titrul anticorpilor se va verifica lunar, iar cresterea semnificativa a acestora semnifica afectare fetala.
  -un titru mai mic sau egal cu 1/8-nu este nociv
  -valori cuprinse intre 1/8-1/64-necesita monitorizare fetala (examen hematologic, ecografic si amniocenteza)
  -titrulmai mare de 1/64-seminifica afectare fetala
  Postnatal-se va face vaccinarea cu imunoglobulina anti-D (administrarea unei doze in primele 72 de ore de la nastere), numai daca copilul are RH pozitiv.
  Va recomand sa consultati un medic ginecolog pentru a lua impreuna o decizie.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • silvia
  • 30.01.2012

  ce efect poate avea ketonalul asupra sarcinii administrat cu 3 zile innainte de conceptie?

   
  • administrator
  • 31.01.2012

  Studiile efectuate la animale nu au evidentiat niciun fel de efecte teratogene. In absenta efectelor teratogene la animal, nu sunt de asteptat efecte malformative la om.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • loredana D
  • 06.02.2012

  Buna Seara! sunt insarcinata in a 30-a saptamana si am facut o infectie urinara foarte urata iar,doctora mea ginecologa m-a recomandat Augumentin o pastila la 12 ore si sunt foarte speriata nu stiu ce sa fac?ii cauzeaza bebelusului??Urocultura:pete 100000 germeni/ml.E. Coli Antibiograma:Amoxacilina-Sensibil /// Amoxacilina+acid clavulanic-Sensibil /// celafolin -sensibil ///cetriaxon-sensibil etc.Va rog sa imi raspundeti la adresa de mail: crinuldecristal@yahoo.com Va Multumesc Frumos

   
  • administrator
  • 07.02.2012

  Augmentinul se poate administra in timpul sarcinii.Studiile efectuate nu au evidentiat efecte teratogene.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • mihaela
  • 08.02.2012

  buna seara.sunt insarcnata in trei saptamani,zilele trecute am facut o vioroza fff urata si am luat paracetamol dimineata,dupa-amiaza am luat modafen iar seara fervex si ACC600 numai 2 capsule,strepsils 3 pe zi.iar in prima zi de gripa am luat aspirina cu paracetamo si un efervescent aspirinl.Nu stiu ce sa fac sunt disperata,rau imi este in continuare de la gripa.si l-a urgenta mi s-a facut o perfuzie cu o sticla ca avea paracetamol ,manitol,etc si glucoza cu vitamine b1,b6.
  va multumesc anticipat.

   
  • mihaela
  • 08.02.2012

  buna,in rugamintea de mai sus am uitat sa va spun cum se spune la sticla care mi-a facut-o la urgenta;perfagal.
  va rog sa-mi spuneti,nu as dori sa fac intrerupere.

   
  • administrator
  • 09.02.2012

  Va recomand sa discutati cu un medic ginecolog, deoarece produsele administrate nu sunt total containdicate in timpul sarcinii, insa trebuie evitate pentru ca nu exista studii suficiente (nu exista dovezi in ceea ce priveste posibilele efecte teratogene).
  ACC-nu exista suficiente date privind administrarea de acetilcisteina in timpul sarcinii, Acc 600 nu trebuie utilizat, decat daca medicul considera ca este absolut necesar.
  Modafen-se evita adminsitrarea in timpul sarcinii.
  Fervez-nu se recomanda in timpul sarcinii, deoarece nu exista studii suficiente.
  Aspirina-poate fi administrata numai cu acordul medicului.
  Vitamine B1, B6-deoarece experienta clinica la gravide este limitata si nu pot fi excluse toate riscurile, se recomanda evitarea administrarii acestor produse in timpul sarcinii.
  Sanatate multa,


  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • mihaela
  • 10.02.2012

  multumesc,astazi am programare la ginecolog.multa sanatate

   
  • MADALINA
  • 25.02.2012

  sunt insarcinata in 6 saptamani si timp de 14 zile am luat regenon (42 comprimate), nu am stiut de existenta sarcinii iar acum sunt disperata pentru ca nu stiu cat de grav este si ce probleme poate avea fatul?

   
  • administrator
  • 27.02.2012

  Studiile efectuate pana in momentul de fata pe paciente carora li s-a administrat Regenon (amfepramona) in timpul sarcinii nu sunt concludente, totusi nu se va prescrie pe perioada sarcinii. Consumul abuziv de amfepramona in perioada de sarcina poate duce la aparitia sindromului de abstinenta la nou nascuti.
  Decizia trebuie luata impreuna cu un medic specialist ginecolog, cu care este necesar sa discutati.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • negotei elena
  • 28.02.2012

  am un baietel de 1 an si 7 luni care a fost diagnosticat cu rinofaringita acuta si rosu an gat,iam dat tratament si degeaba ca parca e mai rau.a anceput sa tuseasca foarte tare si ai curg ochisori si nasucu ceva galben.de mancat nu mananca decat lapte.de 2 zile iau si eu fervex si cum al alaptez ai apar niste pete rosii pe fata cu niste bubite.ce ma sfatuiti sa fac ca nu mai stiu

   
  • administrator
  • 29.02.2012

  Fervex nu e indicat a se administra in timpul alaptarii, va recomand sa luati paracetamol. Iar cu bebe trebuie sa mergeti la pediatru, atat timp cat tratamentul administrat nu si-a facut efectul.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • medicamentele la inceput de sarcina
  • 17.03.2012

  Buna ziua! Sunt insarcinata in 14 saptamani, toate sunt ok pana acum, insa am o mare teama, la cateva zile dupa ovulatie (3-4 zile) am luat o pastila de carbamazepina 200 mg, 1 pastila milgamma, 1 pastila gabagamma, plus fasconal si algocalmin, toate in aceeasi zi. Stiu ca, "carbamazepina" are efect teratogen.
  M-am tratat de o nevralgie faciala foarte dureroasa si nu stiam ca voi ramane insarcinata. Credeti ca a fost afectat bb?
  Va multumesc pentru raspuns!

   
  • administrator
  • 19.03.2012

  Experimental s-a dovedit efectul teratogen al carbamazepinei, insa studiile au fost facute la mamele tratate cu carbamazepina sau alte antiepileptice in primul trimestru de sarcina. Avand in vedere ca e vorba de o singura pastila, posibilitatea este foarte mica. Va recomand sa aveti incredere in medicul care va supravegheaza evolutia sarcinii. Multa sanatate!

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • A
  • 26.03.2012

  Tratamentul sotului cu tranxene, cipralex, stilnox, in timpul conceptiei, poate afecta sanatatea copilului?

   
  • andreea
  • 29.03.2012

  In prima zi de sarcina am luat un algocalmin,dupa 15 ore de la contact.Poate afecta sarcina atat de devreme? Pot pastra sarcina?

   
  • administrator
  • 30.03.2012

  Algocalminul este contraindicat in primul si al treilea trimestru de sarcina. In trimestrul al doilea se poate administra numai daca este obsolut necesar. Un singur comprimat de algocalmin administrat in prima zi, cel mai probabil nu va afecta sarcina. Va recomand sa discutati si cu medicul ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • CORINA
  • 30.03.2012

  BUNA SUNT O MAMA A UNUI BAIETEL DE 3 ANI SI JUMATATE SI CA ORICE COPIE NE DORIM SI O FETITA,SE PARE CA SUNT INSARCINATA,DAR EU AM FACUT O BRONSITA SI A TREBUIT SA FAC TRATAMENT MEDICAMENTOS,MEDICUL MI-A DAT CLAVULIN(AMOXACILINA+ACID CLAVULINIC) 6 ZILE SI AEROSOL CU CLENIL(BECLOMETAZON DIPROPIONATO)+FIZIOLOGICA.AS VREA SA STIU DACA ARE VREUN EFECT TERATOGEN ASUPRA SARCINII? MULTUMESC

   
  • administrator
  • 30.03.2012

  Exista o experienta limitata in ceea ce priveste utilizarea Clavulin in timpul sarcinii, insa studiile de reproducere efectuate pe animale nu au evidentiat efecte teratogene. Cu toate acestea medicamentul trebuie evitat in timpul sarcinii.
  In ceea ce priveste administrarea Clenil: se administreaza la gravide numai daca este absolut necesar.
  Testele efectuate la animalele gestante au aratat ca administrarea Clenil poate determina tulburari ale dezvoltarii intrauterine a fatului (de exemplu, palatoschizis sau intarzieri de crestere intrauterina). Aceste afectiuni au aparut ca rezultat al administrarii sistemice de doze mari de glucocorticoizi.
  Administrarea inhalatorie (aerosol) la om a dipropionatului de beclometazona, nu determina reactii adverse sistemice caracteristice tratamentului sistemic cu glucocorticoizi, deoarece medicamentul actioneaza numai local, la nivelul tesutului pulmonar.
  Cel mai probabil produsele administrate nu vor afecta sarcina, insa va recomad sa cereti sfatul si medicului ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • andreea
  • 30.03.2012

  inca o intrebare legata de algocalmin, in cat timp se elimina din organism?

   
  • administrator
  • 02.04.2012

  La persoanele sanatoase (fara probleme hepatice, renale), Algocalminul se elimina complet din organism in 24 de ore.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • A
  • 02.04.2012

  Buna ziua, imi puteti spune, va rog, daca vreun tratament medicamentos al sotului in timpul conceptiei influenteaza sanatatea copilului?

   
  • administrator
  • 07.04.2012

  Tratamentul medicamentos al unuia dintre cei 2 parteneri in perioada de pre-conceptie poate influenta, mai mult sau mai putin, calitatea materialului biologic pe care fiecare dintre parinti il transmite copilului. Cel mai indicat ar fi sa solicitati sfatul medicului care a prescris acest tratament.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Vintila Maria
  • 12.04.2012

  Daca am valva metalica si iau sintrom, pot lua in acelasi timp si ACC 600 si sintrom si CIPRINOL 500 cu NISTATINA?

   
  • administrator
  • 13.04.2012

  Exista posibilitatea ca Ciprinolul sa creasca efectul Sintrom-ului, motiv pentru care adminstrarea Ciprinolului trebuie facuta sub supravegherea INR-ului.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • andreea
  • 01.05.2012

  Cand se poate vedea la ecograf o sarcina extrauterina? Ultimul contact l-am avut pe data de 24 martie, si de atunci am niste dureri,am avut de atunci ciclu,am fost la ginecolog,el zice ca sunt bine,nici macar o raceala,mi-am facut si testul de sarcina din sange in 25 aprilie-negativ.Medicul de familie la fel zice ca sunt bine,sa revin daca continua durerile.

   
  • administrator
  • 02.05.2012

  Putin probabil sa fie vorba de o sarcina, atat timp cat dozarea beta-hCG nu indica acest lucru. O sarcina normala este vizibila in uter la ecograf la 6 saptamani de amenoree (in caz de sarcina extrauterina la ecograf uterul va fi gol).

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • IRINA
  • 03.05.2012

  bromazepamul luat de nevoie pt grave tulburari de anxietate in trim 2 de sarcina ce efecte are a asupra fatului.nu am luat mai mult de 3 mg pe zi

   
  • rale
  • 10.05.2012

  o anestezie cu dormicum (in vederea unei colonoscopii) inainte cu 12 de ore de ovulatie + contact sexual in ziua ovulatiei (la 12 ore de la administrare dormicum) poate sa afecteze o posibila sarcina? in cat timp se elimina dormicum din organism?
  multumesc

   
  • administrator
  • 11.05.2012

  La persoanele sanatoase (fara probleme hepatice, renale), la 12 ore de la anestezie medicamentul este eliminat din organism.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • DianaE
  • 11.05.2012

  As dori sa intreb daca tratamentele stomatogologice efectuate chiar in ziua/saptamana conceptiei au vreun efect asupra fatului inca in formare? Mai precis tratamentul pentru omorarea nervului, respectiv dentocalmin si inca o substanta, nu-mi mai amintesc numele (incepea cu C si se termina cu "nerv").
  Multumesc

   
  • administrator
  • 14.05.2012

  Nu exista studii privind efectele administrarii Dentocalmin in timpul sarcinii si din acest motiv se recomanda prudenta, desi absortia sistemica dupa administrare locala este foarte mica. In legatura cu al doilea produs nu ne putem pronunta pentru ca nu stim despre ce anume este vorba.
  Multa sanatate!

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • lorena
  • 14.05.2012

  nu stiu daca sunt sau nu insarcinata, s-ar putea sa fiu, dar pt a sti mai exact trebuie sa mai astept o saptamana.
  acum 2 zile am avut dureri groaznice si am luat o pastila de Ketonal, fiind calmantul care-l folosesc de obicei.
  intrebarea mea este : in cazul in care sunt insarcinata , cat de grava e situatia?, ce-as putea face sa remediez situatia? mi-e foarte teama c-am facut o mare greseala.

   
  • administrator
  • 15.05.2012

  Lorena, studiile efectuate la animale nu au evidentiat niciun fel de efecte teratogene. La om nu au fost raportate malformatii specifice legate de administrarea Ketonal in primul trimestru de sarcina. Totusi, sunt necesare studii epidemiologice suplimentare pentru a confirma absenta oricarui risc. Pana la 12 saptamani de amenoree, Ketonal forte poate fi administrat doar daca este strict necesar (tratament pe termen scurt). In consecinta, este putin probabil ca un comprimat de Ketonal sa afecteze in vreun fel.
  Multa sanatate!

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Raluca
  • 15.05.2012

  As avea si eu o intrebare, in legatura cu medicamentul Urinal Akut, daca are vreo contraindicatie in primele saptamani de sarcina?

   
  • administrator
  • 15.05.2012

  Produsul contine numai substante naturale si nu este contraindicat pe durata sarcinii si a alaptarii.
  Ca si recomandare de baza e bine sa se evite administrarea suplimentelor alimentare si medicamentelor pe perioada sarcinii, fara a avea recomandarea medicului ce urmareste sarcina.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • ina
  • 20.05.2012

  Buna ziua! As avea si eu o intrebare,in legatura cu medicamentul Colon Help si Silhouette Help(in combinatie),daca are vreo contraindicatie in primele saptamani de sarcina? Mentionez ca am inceput cura inainte de a ramane insarcinata. Am urmat aceasta cura timp de 4 saptamani, pana am aflat de sarcina. Ce ma sfatuiti sa fac in legatura cu sarcina?

   
  • administrator
  • 21.05.2012

  Nu exista studii suficiente cu privire la administrarea ColonHelp si Silhouette Help in cazul gravidelor, de aceea se recomanda precautie. Colon Help este un detoxifiant, iar detoxifierea nu este recomandata in timpul sarcinii. Este putin probabil ca administrarea acestor sa afecteze sarcina, insa va recomand sa discutati si cu un medic ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • ana
  • 23.05.2012

  buna ziua,
  In timpul ovulatie am facut tratament cu Augumentin si Metronidazol 3 zil ; va rog sa-mi spuneti daca poate afecta fatul.
  Multumesc!
  ana

   
  • ana
  • 23.05.2012

  revin cu completarea ca in timpul tratamentului s-a produs conceptia

   
  • administrator
  • 23.05.2012

  Ambele produse nu au o contraindicatie absoluta in primul trimestru de sarcina, insa trebuie evitata folosirea lor. Studiile privind efectele asupra functiei de reproducere efectuate la animale nu au relevat efecte teratogene sau fetotoxice, atat in cazul administrarii Augmentin, cat si a administrarii Metronidazol.
  Va recomad sa cereti si sfatul medicului ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • paula rus
  • 30.05.2012

  va rog sa mi raspunda si mie cineva care sa aflat intr-o situatie ca a mea nu stiam ca sunt insarcinata si am luat o luna antidepresive si akum mor de frica ca s ar putea intampla ceva bebelasului

   
  • administrator
  • 30.05.2012

  Despre ce medicament este vorba?
  Unele antidepresive sunt mai sigure in sarcina, decat altele, dar majoritatea prezinta un mic risc.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • ellena
  • 07.06.2012

  Buna,cred ca sunt insarcinata si de cateva zile iau amoxicilina si in primele zile am luat si ospen pt un abces la masea,credeti ca ar dauna fatului daca as fii insarcinata?multumesc frumos!

   
  • administrator
  • 08.06.2012

  Studiile efectuate pana in prezent nu au dovedit efect embriotoxic sau teratogen. Atat amoxicilina, cat si ospenul se pot administra in timpul sarcinii, insa medicul trebuie sa decida care este doza si perioada de administrare.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • ana
  • 30.07.2012

  sunt in luna a doua de sarcina,insa sunt foarte ingrijorata pt ca in prima luna de sarcina nestiind ca sunt insarcinata am luat cateva pastile de ketonal pt o durere de masea.poate afecta copilul?

   
  • administrator
  • 31.07.2012

  Studiile efectuate la animale nu au evidentiat niciun fel de efecte teratogene. La om nu au fost raportate malformatii specifice legate de administrarea Ketonal in primul trimestru de sarcina. Totusi, sunt necesare studii epidemiologice suplimentare pentru a confirma absenta oricarui risc. Pana la 12 saptamani de amenoree, Ketonal forte poate fi administrat doar daca este strict necesar (tratament pe termen scurt). In consecinta, este putin probabil ca un comprimat de Ketonal sa afecteze in vreun fel.
  Multa sanatate!

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • MIMY
  • 11.09.2012

  TANYA SPUNE SI MIE CE AI MAI FACUT CU SARCINA...AI PASTRAT BB-UL???CUM E?

   
  • mya
  • 17.09.2012

  Buna ziua,astazi am aflat ca sunt insarcinata,menstruatia trebuia sa vina pe data de 4 septembrie,asa ca am facut un test,acesta a iesit pozitiv,problema este ca saptamana trecuta am luat niste pastile duo svelta,de fapt doctorul mi-a zis ca e cam totuna cu colon help,regleaza tranzitul intestinal,si contribuie si la senzatia de satietate,trei pe zi,acestea contin ulei vegetal de pin coreea si tarate de grau,orz,ovaz,orez,poromb,guma cymopsis,celuloza microcristalina,fosfat dicalcic,carboxime-tilceluloza,acid stearic,shellac,stearat de magneziu,din ce scrie pe prospect,dar sunt contraindicate gravidelor,nestiind ca sunt insarcinata le-am luat,timp de cateva zile,apoi am incetat cu ele vazand ca am arsuri la stomac,ceea ce eu nu am decat cand sunt gravida,stiu asta de la prima sarcina,am un baietel de trei ani,se poate sa afecteze copilul,il dorim foarte mult,mai ales ca in iulie am avut un avort spontan,in saptamana 10 din cauza varicelei iesite pentru a doua oara,astet un raspuns,va multumesc pentru atentie!

   
  • administrator
  • 18.09.2012

  Nu exista studii sufieciente in ceea ce priveste administrarea Duo svelta in timpul sarcinii, de aceea se recomanda evitarea produsului. Este putin probabil ca administrarea acestuia, timp de cateva zile, sa afecteze sarcina.Va recomand sa discutati si cu un medic ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • irina
  • 01.10.2012

  Buna seara! Nu am stiut ca sunt insarcinata si am continuat sa iau antidepresive(cipralex&Xanax)Mentionez ca sunt insarcinata in 4 saptamani si acum nu mai stiu ce sa fac ? afecteaza copilul?!ce saft i`mi dati!

   
  • ANCA
  • 16.10.2012

  am 6-7 saptamini de sarcina si am avut o problema stomatologica rezolvata cu anestezie usoara si antibiotic de tip ampicilina care sunt permise in sarcina exista totus riscurii pentru fat va rog din suflet daca imi puteti raspunde

   
  • adminsitrator
  • 17.10.2012

  Ca regula generala: este bine sa se evite utilizarea medicamentelor in timpul sarcinii. Ampicilina este un antibiotic ce se poate adminsitra in timpul sarcinii, cand medicul considera ca este absolut necesar si beneficiul este mai mare decat riscul de embriotoxicitate. Studiile efectuate la animale nu au evidentiat efecte embriotoxice sau fetotoxice.
  Sanatate multa!

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • adriana
  • 20.10.2012

  sunt insarcinata cred in prima luna ,mi-am facut testul si a iesit pozitiv inca nu am fost la medic urmeaza..,sunt ff stresata pt ca am fost fff bolnava am avut laringita si am luat antibiotice fara sa stiu ca sunt insarcinat! Tind sa precizez ca am luat 2 zile ospen si nu si-a facut efectul apoi am schimbat 2 zile eritromicina apoi am luat amoxipus 7 zile dupa care m-a lasat!...Apoi dupa 2 sapt am aflat ca sunt insarcinata1 Sunt ff speriata nu stiu ce sa cred..pe langa asta ma si doare o masea ingrozitor pt ca am o plomba care sta sa se desprinda si am tot amanat sa o fac ca mi-a fost frica acuma de vreo 2 zile ma doare toata partea stanga ....dar si asa nu vrea sa iau med mi-e ff frica! spuneti-mi parerea sincera sa stiu la ce sa ma astept cand merg la doctor!

   
  • adriana
  • 20.10.2012

  Mai am o intrebare oare pot sa imi lucrez la dinti ,precizez ca trebuie sa-mi plombez 2 masele.Ma doare ff tare una dintre ele si inca nu am ajuns la doctorul genicolog sa imi spuna ce sa fac!
  Va rog ff mult sa-mi raspundeti!
  Sa mai precizez ca nu sunt sigura cat timp de sarcina am ca abia am aflat si nu am ajuns inca la genicolog dar oricu m o luna cel mult!

   
  • administrator
  • 22.10.2012

  In primul rand nu este corect ceea ce ati facut dumneavoastra (antibioticul nu se schimba dupa 2 zile de tratament). In ceea ce priveste antibioticele administrate:
  -Ospenul poate fi administrat in timpul sarcinii
  -Eritromicina poate fi administrata in timpul sarcinii, numai dupa o evaluare atenta a raportului risc fetal-beneficiu matern (experienta clinica nu a demonstrat ca antibioticul are efecte teratogene sau fetotoxice)
  -Amoxiplus (amoxicilina+acid clavulanic) traverseaza bariera feto-placentara. Studiile la animale nu au evidentiat efecte teratogene. Se poate administra in timpul sarcinii numai daca medicul considera ca este absolut necesar.
  Va recomand sa va faceti timp si sa consultati medicul ginecolog.
  In ceea ce priveste tratamentele stomatologice: urgentele trebuie rezolvate, deoarece infectia se poate raspandi.Medicul stomatolog va decide care este conduita terapeutica de urmat, in situatia dumneavoastra.
  Sanatate multa!

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Oana
  • 24.10.2012

  Buna ziua! Timp de 5 ani m-am tratat cu Remeron, Imovane si Gerodorm, in urma unui accident rutier. Acum imi doresc cu disperare un copil si as vrea sa stiu cat timp trebuie sa treaca de la intreruperea tratamentului si pana in momentul in care pot ramane insarcinata.

   
  • Mihaela
  • 07.11.2012

  Buna ziua! Sunt insarcinata in primul trimestru, in saptamana a 11-a. Am descoperit sarcina in saptamana a 8-a. Fara sa stiu ca sunt insarcinata, in primele 3 saptamani de la conceptie am efectuat la spital 2 radiografii craniene pentru depistarea unei sinuzite, sinuzita acuta pe care am si tratat-o in intervalul mentionat cu Roclarin comprimate 500 mg, Flamexin comprimate, Aerius comprimate 5mg si ser fiziologic. Mentionez faptul ca nu am discutat inca despre acest aspect cu medicul ginecolog care imi urmareste sarcina. Medicamentele luate si radiografiile efectuate imi afecteaza sarcina? Nu doresc o intrerupere de sarcina, pentru ca ma aflu la prima sarcina si imi doresc foarte mult acest copil.. Va multumesc anticipat pentru raspuns!

   
  • administrator
  • 08.11.2012

  Radiografia este cea mai daunatoare, efectul nociv depinde de doza de radiatii folosita. In ceea ce priveste medicamentele administrate: nu exista studii suficiente care sa ateste siguranta si eficacitatea administrarii lor in timpul sarcinii. Roclarin 500 mg- se poate administra numai in cazuri exceptionale, cand beneficiul pentru mama depaseste riscul fetal. Flamexin: in sarcina se poate administra numai in primele 5 luni, cu prudenta, la indicatia medicului. Aerius: studiile la animale nu evidentiat efecte teratogene, insa siguranta utilizarii medicamentului in timpul sarcinii nu a fost stabilita, motiv pentru care nu este recomandata utilizarea Aerius in timpul sarcinii.
  Va recomand sa nu amanati consultul la medicul care va urmareste sarcina si sa discutati toate aspectele expuse mai sus.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Mihaela
  • 10.11.2012

  Va multumesc frumos pentru explicatii si recomandare!

   
  • sofia
  • 16.11.2012

  va rog frumos sa-mi raspundeti sunt insarcinata in 2 saptamani abia ieri am aflat si in prima zi de sarcina am facut raze la plamani dar cu scut de plumb in partea abdominala...dupa care mi s-a prescris cefalexina dar am lut numai 4 pastile de cefalexina 500 mg...va rog frumos sa-mi raspundeti ce riscuri sunt asupra fatului sunt disperata ...va multumesc

   
  • ELENA 16.11.12
  • 16.11.2012

  Buna ziua,am descoperit ca sunt insarcinata lucru de care nu am stiut,intirziere 5 zile de la data ciclului iar in urma cu 4 zile am luat 6 paltile de nurofen durere pt o masea.
  sunt la prima sarcina,care ar pute fi efectele negative.
  va multumesc.

   
  • administrator
  • 19.11.2012

  Elena, nurofenul (contine ibuprofen) poate fi administrat in primele 5 luni de sarcina numai cu acordul medicului si daca este absolut necesar. Ibuprofenul este contraindicat in ultimele 3 luni de sarcina, deoarece poate determina la fat probleme la nivelul inimii, plamanilor, rinichilor. Va recomand sa discuti si cu medicul ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • cristina h
  • 22.11.2012

  Buna ziua...am 5 saptamani de sarcina iar in saptamana 1-2 mi s-a administrat Perfalgan si Algocalmin IV pentru o raceala (anexita) si antibiotic Uasyn...nestiind ca sunt insarcinata! Exista riscuri?

   
  • administrator
  • 23.11.2012

  Nu exista o contraindicatie absoluta pentru niciunul din cele 3 medicamente. In general este bine sa se evite adminsitrarea oricaror medicamente in timpul sarcinii.
  In ceea ce priveste administrarea intravenoasa a Pelfalganului (paracetamol), experienta este limitata (nu au fost efectuale la animale studii de reproducere cu forme farmaceutice de paracetamol cu administrare intravenoasa). Datele epidemiologice referitoare la administrarea orala a dozelor terapeutice de paracetamol nu au indicat aparitia unor efecte nedorite asupra sarcinii sau asupra fatului. Perfalgan poate fi utilizat in perioada de sarcina doar dupa evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern/ risc posibil fetal.
  Algocalmin:se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic.
  Unasyn: studii de reproducere pe animale nu au evidentiat scaderea fertilitatii sau afectarea fatului.
  Va recomand sa discutati aceste lucruri si cu medicul ginecolog care va urmareste evolutia sarcinii.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • alina simion
  • 11.12.2012

  am luat la inceput pana sa aflu ca sunt insarcinata propanolol nu stiu ce se poateintampla va rog ajutatima cu un raspuns nu vreau ca bebelul sa pateasca ceva

   
  • administrator
  • 11.12.2012

  Studiile la animale nu au evidentiat efecte teratogene. Experienta clinica nu a evidentiat efecte teratogene sau malformative la femeile gravide aflate sub tratament cu propranolol. Se recomanda evitarea sau administrarea cu prudenta in timpul sarcinii (daca este absolut necesar).

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • elena
  • 14.12.2012

  am 9sapt se sarcina si am dureri groaznice de cap am facut 0,05ml algocalmin iv credeti k afecteaza bebele?va implor raspundeti

   
  • administrator
  • 17.12.2012

  In primiul trimestru de sarcina este recomandat sa nu se administreze pe cat posibil medicamente. Algocalminul fiole se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic (banuiesc ca cine a administrat algocalminul iv a apreciat corect acest risc). Va recomand sa discutati cu medicul ginecolog aceste aspecte.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • andreea
  • 17.01.2013

  Buna ziua, sunt insarcinata in 4 sapt, am fost la control dr mi-a confirmat sarcina si mi-a prescris utrogestal, no-spa si femibion...iar farmacista in loc de femibion mi-a dat flamexin...mentionez ca am luat flamexin 2 pe zi- una dimineata si una seara...timp de o saptamana...am vb cu dr si mi-a spus k are emotii pana in luna a 3 a de sarcina...credeti k poate fi afectat bebelusul ????

   
  • administrator
  • 18.01.2013

  Daca este absolut necesar, Flamexin se va utiliza numai in primele 5 luni ale sarcinii, cu prudenta si numai la indicatia medicului, dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal.
  Sanatate multa,

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • cris
  • 17.02.2013

  Buna ziua,
  Sunt insarcinata in 2-3 saptamani si iau Propranolol de cateva luni( 3 luni) ptr tremor esential, jumatate de pastiluta
  as dori sa stiu daca ar fii indicat sa intrerup tratamentul ce efecte vor avea asupra copilului meu acest tratament ?

   
  • administrator
  • 18.02.2013

  Propranololul traverseaza bariera placentara, insa studiile clinice nu au evidentiat efecte teratogene sau malformative la femeile gravide aflate sub tratament cu propranolul. Se poate administra cu prudenta in timpul sarcinii si numai daca este absolut necesar. Nou-nascutul poate prezenta hipotensiune arteriala, bradicardie, hipoglicemie. Va recomand sa discutati aceste aspecte cu medicul care va supravegheaza evolutia sarcinii.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Liliana
  • 11.03.2013

  Buna ziua,
  Prietena mea este insarcinata in 15 sapt. si a racit destul de tare. A luat paracetamol 3/zi, oscillo, ceai de tei, vit. C, dar se simte in continuare rau. Are stare subfebrila, nasul curge , dar este si infundat, durere de cap, slabiciune, este a 4-a zi de cand este asa fara ameliorare si acum incepe si tusea. Intrebarea ar fi, ce are voie sa ia in sarcina pentru raceala?

   
  • aliona
  • 15.03.2013

  acum dupa 16 saptamini de sarcina medicul meu mea prescris supozitorii clion pentru am eliminari dar cu cine mam consultat meau spus sa nu risc si nustiu cum sa procedez cine imi mai poate da vreun sfat

   
  • administrator
  • 18.03.2013

  Administrarea ovulelor Klion este contraindicata in primul trimestru de sarcina (pana la 12 saptamani). Decizia de recomandare a produsului dupa acesta perioada apartine medicului.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • mariuta
  • 26.03.2013

  am luat aerius 4 capsule in primele doua saptamani de la conceptie. aerius-ul e contraindicat in sarcina?

   
  • administrator
  • 26.03.2013

  Nu este recomandata utilizarea acestui produs in sarcina. Siguranta administrarii produsului Aerius in timpul sarcinii nu a fost stabilita, insa studiile pe animale au aratat ca acest produs nu are efecte teratogene. Va recomand sa cereti sfatul medicului ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • stefania
  • 08.04.2013

  buna ziua. insarcinata in 7 saptamani.din pacate nu am stiut ca sunt gravida si am luat de cateva ori (nu imi amintesc de cate ori) fasconal care contine codeina, aspirina, paracetaol si cofeina. Imi este teama.Pot aparea malformatii la fat sau vreun sindrom ceva din cauza codeinei?E cazul sa fac intrerupere de sarcina? Precizez ca doctorul ginecolog nu stia ce contine fasconalul cand l-am intrebat la consultatie.

   
  • administrator
  • 15.04.2013

  Fasconalul este contraindicat in timpul sarcinii. In ceea ce priveste Codeina, nu exista studii sufiecinte care sa ateste existenta unor efecte nocive asupra sarcinii.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Gabriela
  • 06.05.2013

  Buna ziua, sunt insarcinata in 6 saptamani si am luat 10 pastile de paracetamol 500 mg pe parcursul a doua zile si jumătate ( la interval de 6 ore). Ce efecte poate avea asupra bebelusului ? Multumesc.

   
  • administrator
  • 09.05.2013

  La doze terapeutice, pe termen scurt, medicamentul poate fi administrat in cursul sarcinii, insa administrarea se va face numai dupa evaluarea beneficiului terapeutic al mamei in raport cu riscul potential la fat.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • diana
  • 27.05.2013

  Buna seara. Sunt insarcinata in 9 saptamani si in urma analizelor mi s-a depistat Streptococ B, pentru care medicul ginecolog mi-a prescris Augmentin pentru 5 zile, 1 pastila la 12 ore si ovule Macmiror 12 zile. Imi este teama sa iau antibiotic avand in vedere ca sunt in primul trimestru de sarcina si as vrea sa stiu ce efecte negative ar putea avea tratamentul asupra fatului sau cat de grav este acest Streptococ si daca as putea amana tratamentul pana dupa saptamana a 12 de sarcina. Multumesc.

   
  • administrator
  • 30.05.2013

  Streptococcul grup B parte din flora bacteriana normala a tractului genital feminin, tractului respirator superior si digestiv inferior. Infectia cu streptococ B este transmisa de la nivelul tractului intestinal si trebuie tratata cu antibiotice conform rezultatului antibiogramei, pentru a evita contaminarea nou nascutului la nastere. Medicul ginecolog ce va urmareste evolutia sarcinii, poate decide daca tratamentul se poate amana.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • florina
  • 08.06.2013

  buna ziua eu incerc sa raman insarcinata de 6 luni a facut eco vaginal si mia zis ca am fibrom 2 cm nu mia dat nimic pe urma mia intarziat 45 de zile miam facut 2 teste au iesit positive dupa care mia venit menstruatia la urgente mia zis ca nu aft nici o sarcina ce fac?ce iau?

   
  • raluca
  • 10.06.2013

  Buna ziua ! Sunt insarcinata in 5 saptamani, in saptamana 3 am avut o laringita si fara sa stiu ca sunt insarcinata am luat 5 zile tratament cu klacid-claritromicina, fervex, ketonal si o pastila de claritine pentru alergie. Pot pastra sarcina?

   
  • administrator
  • 13.06.2013

  Florina, recomand dozarea beta HCG din sange sau o ecografie vaginala.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • mihaela
  • 08.07.2013

  Buna seara am si eu o intrebare urgenta,am ciclul regulat si trebuia sa imi vina pe data de 25 iunie,iar inainte cu 10 zile am folosit 8 ovule klion-d 100,am luat decat 8 nu pe toate 10 pentru ca stiam catrebuie sa imi vina menstruatia,doar ca aceasta nu a venit,ulterior am facut un test si am aflat ca sunt insarcinata,intrebarea mea este o sa imi afecteze la fat aceste ovule???????pentru ca incerc de un an sa raman insarcinata mi-ar fi greu sa aflu ca afecteaza aceste ovule ???astept raspuns va rog???????????

   
  • administrator
  • 09.07.2013

  Klion-D este contraindicat in primul trimestru de sarcina. Va recomad sa discutati cu un medic specialist ginecolog pentru a va lamuri cu toate informatiile de care aveti nevoie, in functiile de particularitatile sarcinii dumneavoastra.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • mihaela
  • 10.07.2013

  Buna ziua, sunt insarcinata in 17 saptamani si am probleme mari cu picioarele obosite si varicele. Pot folosi Varicastan si Biovenal, ambele contin plante (castan, iedera,arnica)? Sau ce alte creme sau unguente pot folosi?

   
  • administrator
  • 15.07.2013

  Produsele se poate utiliza in timpul sarcinii conform indicatiilor medicului.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • monica
  • 28.07.2013

  In primele 4 saptamani de sarcina am luat xanax, 0.25 mg pe zi. Poate afecta bebelusul doza aceasta mica? Ce riscuri pot aparea si cam in ce procent?

   
  • administrator
  • 29.07.2013

  Benzodiazepinele (clasa de medicamente din care face parte si Xanax) nu se administreaza in primul trimestru de sarcina, deoarece prezinta risc crescut de efecte teratogene. Va recomand sa discutati cu medicul ginecolog pentru a evalua riscul potential fetal.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • raluca
  • 17.09.2013

  buna Monica, imi spui te rog daca este ok sarcina? Si eu am luat in primele 4 saptamani xanax si serlift fara a stii ca sunt insarcinata

   
  • Mitza
  • 01.10.2013

  Buna Raluca, tu ai vre-o veste referitor la sarcina este totul in regula?

   
  • Dana
  • 02.10.2013

  Am luat cateva pstile de ketonal forte aveam puroi la masele si ma dureau si am luat ketonal forte fara sa stiu ca sunt insarcinata astept raspuns urgent

   
  • administrator
  • 03.10.2013

  Studiile efectuate la animale nu au evidentiat niciun fel de efecte teratogene. La om nu au fost raportate malformatii specifice legate de administrarea Ketonal in primul trimestru de sarcina. Totusi, sunt necesare studii epidemiologice suplimentare pentru a confirma absenta oricarui risc. Pana la 12 saptamani de amenoree, Ketonal forte poate fi administrat doar daca este strict necesar (tratament pe termen scurt).
  Va recomand sa discutati si cu medicul ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • ade
  • 10.10.2013

  am luat 2 pastile de Ketonal in primele 4 saptamani de sarcina. Exista vreun risc?

   
  • simona
  • 20.01.2014

  Monica,am o intrebare ai lasat copilul avand in vedere ca ai luat xanax si daca da ,cum este?Multa sanatate

   
  • GEORGETA
  • 22.01.2014

  as dori sa va intreb daca e vreo problema daca in saptamana a 3 de sarcina am luat un parasinus

   
  • Catalina
  • 23.01.2014

  Am puroi la o masea si ma doare foarte tare,ce antibiotic as putea lua(amoxicilina sau augmentin)?

   
  • administrator
  • 24.01.2014

  Nu se recomanda utilizarea Parasinus in timpul sarcinii. Este putin probabil ca un singur comprimat de Parasinus sa afecteze sarcina. Pentru linistea dvs. va recomand sa discutati cu medicul ginecolog ce va urmareste sarcina.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • administrator
  • 24.01.2014

  Ca o regula generala-trebuie evitata administrarea oricaror medicamente in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru. Daca sunteti insarcinata, va recomad sa discutati cu medicul ginecolog despre doza si perioada de administrare (ambele produse se pot administra in timpul sarcinii, daca este absolut necesar
  - dupa evaluarea raportului beneficiu matern/risc potential fetal).

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • alexandra
  • 30.01.2014

  buna ziua,sunt insarcinata in aproximativ 8 saptamini.de citeva zile mi-au aparut niste eliminari maronii care m-au pus in garda.am mers la medic si mi-a dat tratament :utrogestan 200 mg o data la 12 ore si mi-a mai prescris supozitoare vaginale betadine.intrebarea mea este-sunt periculoase aceste eliminari? si daca tratamentul corespunde pt cu aceste simptome?

   
  • administrator
  • 30.01.2014

  Ambele produse pot fi folosite la acesta varsta a sarcinii. Va recomand sa aveti incredere in medicul ginecolog ce urmareste evolutia sarcinii.

   
  • Carina
  • 04.02.2014

  Buna ziua, sunt in saptamana a 11, la papa nicolau mi-a iesit ca am infectia Gardnerella iar doctorul ginecolog mi-a recomandat sa iau KLION D 100 ovule. am ezitat vreo 3 zile insa ieri am inceput sa iau, destul de ezitant insa desi doctorul m-a asigurat ca desi in contraindicatii scrie ca nu se administreaza in primul trimestru de sarcina totusi nu exista risc.
  va rog mult spuneti-mi parerea dvs ca sunt foarte framantata si ma gandesc chiar sa intrerup, insa banuiesc ca nu pot face asta de capul meu. astept cu interes parerea dvs. multumesc mult

   
  • administrator
  • 04.02.2014

  In absenta unor date clinice relevante (deoarece nu exista studii clinice) si nu se stie ce efecte are asupra fatului, nu se recomanda administrarea produslui in primul trimestru de sarcina.
  Klion-are ca substante active: metronidazol si nitrat de miconazol.
  Pentru metronidazol: studiile privind efectele asupra functiei de reproducere, efectuate la animale, nu au evidentiat efecte teratogene sau fetotoxice. Administrarea produsului, la gravide in primul trimestru de sarcina nu a e evidentiat procese malformative particulare. Studiile efectuate la femei insarcinate dupa primul trimestru de sarcina, nu au aratat efecte fetotoxice.
  Miconazol: nu exista studii, de aceea se administreaza cu prudenta in timpul sarcinii, doar daca medicul considera ca e absolut necesar.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • victoria
  • 04.02.2014

  buna ziua,
  va rog sa imi spuneti daca poate afercta fatul, medicamentul thicolchisoida (neorelax)si cavinton (vinpocetina)in primele sapt.de sarcina,multumesc

   
  • Catalina
  • 04.02.2014

  Buna.Sunt insarcinata in 3 luni,dar am puroi la o masea si ma doare foarte tare as putea lua augmentin antibiotic?

   
  • administrator
  • 05.02.2014

  Nu exista suficiente studii clinice pentru a evalua un posibil efect nociv al thicolchisoidei daca este administrata in timpul sarcinii. In consecinta, nu se recomanda utilizarea acestui produs in primul trimestru de sarcina. Vinpocetina traverseaza placenta, de aceea produsul este contraindicat in timpul sarcinii. Va recomand sa discutati aceste aspecte si cu medicul ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • administrator
  • 05.02.2014

  Produsul poate fi administrat la aceasta varsta a sarcinii, daca este absolut necesar. Va recomand sa discutati cu medicul ginecolog daca este oportuna administrarea produsului in cazul dvs, modul de administrare si durata tratamentului.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • ilona
  • 18.03.2014

  pentru dureri de spate doctorul mi adat mydocalm si nadorex intre timp am luat si anticonceptionale dar nu mia venit ciclul de 3 zile oare sunt insarcinata

   
  • administrator
  • 19.03.2014

  Produsele administrate nu scad eficienta anticonceptionalelor, insa pentru siguranta, efectuati un test de sarcina.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Adriana
  • 10.07.2014

  Sunt in saptamana 28 de sarcina si cand ma doare capul foarte tare iau cate un sfert de algocalmin. De cand am ramas gravida nu am mai luat o pastila intreaga ci doar sferturi sau cel mult o jumatate. Va rog sa imi spuneti si mie ce se poate intampla

   
  • CrIstina Criss
  • 15.07.2014

  Buna ziua...
  De curand am aflat ca sunt insarcinata in cateva saptamani...
  Din pacate am mari probleme cu somnul...sufar de insomnie si am luat mult timp Dormicum...cum poate afecta copilasul si ce sa fac sa ma las de prostia aceea de medicament?>Oare tinctura de valeriana ar ajuta sau combinatii de plante?

  Va rog ajutati-ma cu un sfat....
  Multumesc anticipat.

   
  • Administrator
  • 28.07.2014

  Este recomandabil sa evitati utilizarea de sedative si hipnotice in timpul sarcinii pentru a trata insomnia.
  Sunt de preferat metodele alternative: ceaiuri, lapte cu miere, o muzica, o carte, un film sau o ambianta care sa faciliteze un somn usor.
  In ceea ce proveste consecintele tratamentului cu Dormicum, iata ce scrie in prospectul midazolamului (Dormicum), avizat de catre Agentia nationala a medicamentului:
  "Nu sunt disponibile date suficiente pentru a putea evalua siguranţa midazolamului în timpul sarcinii. Studiile efectuate la animale nu au sugerat efecte teratogene, dar a fost observată toxicitate asupra fătului, ca şi în cazul altor benzodiazepine. Nu sunt disponibile informaţii privind expunerea la midazolam în primele două trimestre de sarcină.S-a raportat că administrarea midazolamului în doze mari în ultimul trimestru de sarcină, în timpul naşterii sau utilizarea lui pentru inducţia anesteziei pentru operaţia cezariană produce reacţii adverse asupra mamei sau asupra fatului (risc de inhalaţie la mamă, tulburări ale ritmului cardiac fetal, hipotonie, dificultăţi la supt, hipotermie şi deprimare respiratorie la nou-născut).
  Mai mult, copiii născuţi de mame tratate cronic cu benzodiazepine în timpul ultimului trimestru de sarcină pot dezvolta dependenţă fizică, cu risc de apariţie a simptomelor de sevraj în perioada postnatală.
  În consecinţă, midazolamul nu trebuie utilizat în timpul sarcinii decât dacă este absolut necesar. Este de preferat să se evite utilizarea midazolamului în timpul operaţiei cezariene.
  În cazul administrării midazolamului pentru oricare intervenţie chirurgicală în cazul sarcinii aproape de termen, trebuie luat în considerare riscul pentru nou-născut.
  Midazolamul se excretă în cantităţi mici în laptele matern. Mamele care alăptează trebuie sfătuite să întrerupă alăptarea pentru 24 ore după administrarea midazolamului."

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop informativ, educational, fara a inlocui sau amana consultul medical de specialitate.

   
  • Administrator
  • 28.07.2014

  Draga Adriana,
  Iti recomand sa ceri sfatul avizat al medicului ginecolog-obstetrician care urmareste sarcina sau al medicului anestezist din acelasi centru. De principiu se pot indica doze mici si controlate de antialgice, dar numai la recomandarea medicului curant, care a urmarit istoricul si evolutia sarcinii si cunoaste cazul dumneavoastra cel mai bine.

   
  • popescu ani
  • 05.08.2014

  buna ziua
  am luat in saptamana a doua de sarcina claritine tablete 5 zile ,si paracetamol tb tot zile .
  Va ro ajutami-ma cu un sfat .
  Multumesc anticipat

   
  • Administrator
  • 07.08.2014

  Buna ziua,
  Despre loratadina (substanta farmaceutic activa din produsul Claritine): studiile efectuate pe animale nu au aratat ca ar avea efecte teratogene sau nefaste asupra sarcinii, numai ca nu exista astfel de studii si la om.
  In ceea ce proveste paracetamolul nu trebuie sa va faceti griji, face parte din putinele medicamente recomandate in sarcina.

   
  • Elena
  • 03.09.2014

  Buna ziua! In urma unei probe de recoltare cultura secretie col mi-a aparut un streptococ hemolitic b, doctora mi-a prescris antibiotic Augmentin timp de 7 zile la 12 ore. Mentionez ca am 32 de saptamani. Poate dauna fatului antibioticul? Va rog ajutati*ma cu un sfat.

   
  • CORIN
  • 04.09.2014

  salut. sunt insarcinata in 6 sapt ieri am facut ecograf. astazi fara sa fac efort sau ceva m-a luat o durere intensa de mijloc. nu ma doare burta decat f rau spatele abia pot sa ma ridic din pat. ce se intampla si pot sa iau un algocalmin sau un paracetamol poata imi alina durerea. multumesc pt un raspuns ...

   
  • a.noemi
  • 07.09.2014

  Buna!am si eu o intrebare.am un bebelus de 3 saptamani pe care il alaptez la sani si de 2 zile ma doare o masea incredibil de tare.de ieri am inceput sa beau ketonal ca nu mai fac fata dureri,ce efect ar putea avea asupra bebelusului?

   
  • Administrator
  • 08.09.2014

  Buna seara,
  In fisa sau in prospectul ketoprofenului este scris ca atat timp cat luati ketonal nu trebuie sa alaptati intrucat medicamentul este transmis prin lapetel matern bebelusului si poate determina fenomene gastro-intestinale si alte potentiale efecte secundare.
  Este recomandat sa nu alaptati cat timp luati ketonal si sa cereti medicului dumneavoastra de familie sau stomatologului un tratament adecvat cat si informatii cu privinta alaptarii.

   
  • Administrator
  • 08.09.2014

  Buna seara,
  In fisa sau in prospectul ketoprofenului este scris ca atat timp cat luati ketonal nu trebuie sa alaptati intrucat medicamentul este transmis prin lapetel matern bebelusului si poate determina fenomene gastro-intestinale si alte potentiale efecte secundare.
  Este recomandat sa nu alaptati cat timp luati ketonal si sa cereti medicului dumneavoastra de familie sau stomatologului un tratament adecvat cat si informatii cu privinta alaptarii.

   
  • Administrator
  • 08.09.2014

  Buna seara CORIN,
  In primul trimestru de sarcina puteti lua paracetamol pentru a trata durerea.

   
  • Administrator
  • 08.09.2014

  Draga Elena,
  La 32 de saptamani,fatul este bine dezvoltat; toate organele sunt bine formate ; ati depasit de mult primul trimestru de sarcina si acum nu mai sunt riscuri de malformatii fetale.
  Daca medicul ginecolog-obstetrician v-a recomandat acest antibiotic, este bine sa ii urmati recomandarea.

   
  • elena
  • 29.09.2014

  Sunt insarcinata in 6 saptamani si fara sa stiu am luat capsula de slabit timp de o luna am consultat medicul si mi'am spus ca nu este ok daras vrea sa stiu daca e chiar atat de grav incat sa fiu nevoita sa fac avort va rog sa imi raspundeti

   
  • Administrator
  • 01.10.2014

  Intrucat nu stiu care sunt componentele active farmacologic din capsulele de slabit pe care le-ati luat timp de o luna, nu pot aprecia potentialele efecte secundare sau riscul de malformatii care ar putea apare la fat.
  Medicul dumneavoastra ginecolog, urmarind evolutia sarcinii biologic si mai ales ecografic va poate preciza daca fatul se dezvolta normal sau apar anomalii, cat si daca anomaliile eventuale se pot rezolva dupa nastere sau sunt compatibile cu o viata normala.
  Deocamdata, atat timp cat fatul este viabil si se dezvolta normal, nu este nici o indicatie urgenta de avort.
  Decizia intreruperii sarcinii va apartine, si poate fi luata numai dupa ce ginecologul care va urmareste sarcina v-a explicat clar motivele pentru care recomanda intreruperea sarcinii.

   
  • adina
  • 24.10.2014

  Administrarea urmatoarelor medicamente: paracetamol sinus (max 6 pastile), nurofen raceala si gripa (5 pastile), ambroxol comprimate si ACC 600(5 comprimate) administrate in primele 10 zile de la venirea menstruatiei pot afecta o eventuala sarcina? Ele au fost administrate inainte / la limita cu perioada fertila.
  Va multumesc!

   
  • Administrator
  • 26.10.2014

  Draga Adina,
  Administrarea de paracetamol, sau nurofen este indicata chiar si in timpul sarcinii.
  Medicamentele enuntate nu au efect contraceptiv si nici nu vor afecta o eventuala sarcina.
  De asemenea o sarcina apare nu in primele 10 zile ale ciclului, ci post-ovulator, adica de exemplu, dupa ziua a 14 a de ciclu menstrual.

   
  • Tatiana
  • 06.11.2014

  Salut ! Am si eu asa întrebare daca pe data de 27 Septembrie am avut ultimul ciclu , dar de pe data de 1 Octombrie am început un tratament la stomac am primit nolpaza 20 mg 1 doua ori in zi, geral 1 de doua ori in zi 7 zile micosist la 3 si a 5 zi , Digenzym Plus 1 doua ori in zi 10 zile,lacto-g 1 doua ori in 10 zile . Apoi pe 9 Octombrie am început un alt tratament MeteoSpasmyl® caps. moi 1 de trei ori in zi 20 zile , pepsane 1 de doua ori in zi 5 zile, Ursoprotect 1 de doua ori in zi 14 zile si apoi 2 pastile pe noapte încă 14 zile , Actovegin, fiole 1 de doua ori in zi 5 zile, omega 3, 1 pastila de doua ori in zi , o luna . Si in timpul acesta am rămas însărcinată , acuma nustiu ce sa fac pot sa păstrez copilu ???

   
  • Administrator
  • 11.11.2014

  Buna ziua,
  Medicamentul Mycosyst este contraindicat in sarcina. Va recomand sa solicitati un consult ginecologic pentru a verifica viabiliatatea sarcinii si riscurile asupra fatului.

   

Adauga comentariu