• Revista DONA
 • Banner cuponreducere
 • Calureaza reteta

16.01.2009Avortul medicamentos

Avortul medicamentos

Astazi mai mult de 25% din populatia lumii traieste in tari unde intreruperea unei sarcini nedoriteeste ilegala. Intreruperea unei sarcini nedorite este o decizie care trebuie sa apartina femeii si nu unei legi.
Romania se afla astazi printre tarile unde intreruperea unei sarcini nedorite se decide intre pacienta si medicul ei ginecolog.

Metodele utilizate in lumea moderna sunt variate, cea mai utilizata metoda in Romania fiind chiuretajul uterin. In alte tari din Europa, in ultimii 10 ani, s-a renuntat la aceasta metoda traumatizanta in favoarea intreruperii de sarcina medicamentoasa. De curand, s-a aprobat aceasta metoda (avortul medicamentos) si in Romania. Aceasta metoda utilizeaza o pastila care contine un hormon ce actioneaza prin blocarea actiunii progestoronului, hormon natural a carui actiune principala este sustinerea nutritiva a embrionului. Blocarea actiunii progesteronului implica intreruperea dezvoltarii sarcinii si eliminarea acesteia din cavitatea uterina.

Utilizarea acestei metode de avort reduce atat traumele psihice, cat si complicatiile medicale posibile
ale chiuretajului uterin: endometrita, perforarea uterina sau complicatiile tardive ale colului uterin. De acum, poti face o intrerupere, fara a mai fi necesar sa treci prin aceste traume psihice si fizice. In cazul unei sarcini nedorite in cadrul unui cuplu, sau o sarcina asociata cu probleme medicale ale fatului (feti morti intrauterin, feti cu anomalii sau malformatii) poate fi decisa intreruperea ei prin metoda avortului medical.

Cum se aplica aceasta noua metoda de intrerupere de sarcina?
Pastila pentru intreruperea medicamentoasa a unei sarcini este preparat antiprogesteronic. Progesteronul, dupa cum se stie, reprezinta hormonul-cheie in fixarea si mentinerea sarcinii. Mecanismul de actiune a noului procedeu consta in blocarea receptorilor progesteronului, ceea ce are drept consecinta vulnerabilizarea embrionului si respingerea sarcinii de catre organism. Utilizat in combinatie cu o prostaglandina si administrat in primele saptamani de sarcina, induce avortul, reprezentand astfel o metoda alternativa pentru femeile care nu agreeaza ideea avortului chirurgical.

Pastila pentru avort este foarte usor de administrat implicand o programare la medicul ginecolog unde, in prezenta acestuia sau a unui personal calificat, se administreaza oral trei comprimate cu putina apa si, ulterior, se administreaza o prostaglandina. Studiile efectuate indica faptul ca avortul medical in aceasta combinatie are o rata de reusita de aproximativ 95%.

Cand poate fi utilizata pastila pentru intreruperea unei sarcini?
In principal, avortul medical poate fi recomandat de catre medicul ginecolog cand sunt maximum 9 saptamani de amenoree, sarcina trebuind sa fie diagnosticata obligatoriu de catre medicul ginecolog. Este important ca sarcina sa fie vizualizata ecografic pentru un diagnostic cert de sarcina intrauterina, normal dezvoltata corespunzator saptamanilor de amenoree. De asemenea, avortul medical poate fi utilizat si in conditiile in care s-au depasit 9 saptamani de amenoreee daca sarcina este diagnosticata ca fiind asociata cu afectiuni medicale care necesita intreruperea sarcinii.

Cum se procedeaza?
Primul pas este sa mergi la medicul tau ginecolog. Va face un diagnostic de sarcina si, impreuna cu acesta, decizi daca doresti intreruperea sarcinii.
In prezenta medicului ginecolog sau a unui personal calificat din cadrul cabinetului ti se vor administra trei comprimate de antiprogesteron si, in mai putin de cinci ore, va incepe procesul de eliminare a sarcinii, sub supraveghere medicala. Dupa administrarea acestui tratament, in clinica, femeia trebuie sa se astepte la o sangerare, al carui debut si cantitate difera, de la caz la caz. In unele situatii, pot surveni sangerari mai mari, egale sau mai mici comparativ cu sangerarile menstruale. Exista, de asemenea, posibilitatea sa nu apara nici o sangerare, pana in momentul administrarii prostaglandinei (timpul de administrare a prostaglandinei ramane la latitudinea ginecologului).

Eficacitate si siguranta
In 1980, dr. Etienne-Emile Baulieu (Franta) a inventat un medicament menit sa produca incetarea timpurie a sarcinii. De la aprobarea sa in Franta (1988), pastila pentru avort s-a dovedit a fi o optiune sigura, eficienta si acceptabila pentru femeile care doresc un avort in timpul primelor saptamani de sarcina. Acest medicament, a fost introdus pe piata si testat prin studii clinice in multe tari europene precum: Franta, Spania, Olanda, Marea Britanie, Germania, Elvetia, fosta URSS.

Cele mai multe dintre femeile care aleg avortul medical sunt multumite de aceasta metoda. Efectele secundare cele mai frecvente raportate de catre femeile care au utilizat aceasta metoda in avortul timpuriu, sunt similare celor care apar in pierderea spontana de sarcina: dureri abdominale, sangerare, disconfort gastro-intestinal. Avortul medical previne riscul de perforare uterina si al complicatiilor determinate de anestezie, pentru ca este o procedura neinvaziva si nu necesita anestezie.

Pastila pentru avort s-a dovedit a fi mult mai eficienta in combinative cu o prostaglandina. Prescrierea tipului de prostaglandina, metoda de administrare, doza si momentul administrarii, raman la latitudinea medicului, peste tot in lume.

Care sunt efectele adverse ale avortului medicamentos
Majoritatea efectelor secundare sunt cele obisnuite dupa intreruperea unei sarcini. Sangerari mai abundente insotite de crampe abdominale puternice date de contractiile uterine. Rar pot apare cefalee, ameteli, greata, varsaturi, diaree.

Foarte rar apar si alte reactii adverse manifestate sub forma de iritatii, urticarie eruptii tegumentare. De aceea, dupa initierea avortului medical este necesara o vizita ulterioara la medicul ginecolog de evaluare a starii generale. In foarte putine cazuri se poate intampla ca sarcina sa evolueze in continuare, fiind necesar chiuretajul cavitatii uterine.

Apar complicatii dupa avortul medicamentos?
Avortul medicamentos este o metoda moderna de intrerupere a sarcinii, care cucereste zi dupa zi increderea medicilor ginecologi din intreaga lume. In tarile in care avortul medical este implementat, metoda se utilizeaza in mai mult de jumatate dintre cererile de avort. Pot apare complicatii, dar in numar mult mai redus comparativ cu metodele chirurgicale de intrerupere.
Astazi, tot mai multe femei pot decide asupra viitorului lor in ceea ce priveste planificarea familiala.

Deciderea intreruperii unei sarcini reprezinta un pas important in echilibrul fiecarui cuplu. Avortul medical poate fi o sansa la mentinerea acestui echilibru, fapt dovedit de numarul crescand al femeilor care decid utilizarea pastilei pentru avort. Nu trebuie ca avortul medical sa inlocuiasca metodele moderne de contraceptie. Dar, in momentul in care te decizi pentru intreruperea unei sarcini, nu uita sa iti intrebi medicul ginecolog de pastila pentru intreruperea unei sarcini.

Dr. CATALIN IACOB

147 Comentarii Adauga comentariu Comentarii

  • Anonim
  • 29.01.2009

  Avortul fara traume????!!! Avort=TRAUMA!!!

   
  • PDB
  • 01.02.2009

  Decizia ca o fiinta sa moara nu apartine nici legii, nici mamei, ci Celui care a dat viata. Poate ca iti permite legea sa ucizi un copil inca nenascut si nu vei fi condamnat, dar la judecata in care nu mai crede nimeni se vor spune lucrurilor altfel.

   
  • mary
  • 03.02.2009

  care sunt aceste pastile? cum se numesc?

   
  • mary
  • 03.02.2009

  apropo referitor la comentariile precedente...si eu sunt cretina si sunt contra avorturilor....dar am intilnit chiar cazuri exceptionale...o prietena de a mea....si cunoscind situatia nici nu stiu cu ce as sfatuio....dar aceste declaratii sunt prea dure!!!! sa fi citit ea aceste comentarii, nu stiu daca ar mai fi acum in viata...asa ca mai bine mai abtineti-va de la asa afirmatii, pt ca psihicul unora e si fara de asta traumat ...

   
  • administrator
  • 04.02.2009

  Medicamentele ce au ca substanta activa Mifepristona se folosesc in acest scop. Aceste produse se elibereaza pe baza de prescriptie selectiva doar medicilor specialisti ginecologi si se administreaza numai sub supraveghere medicala.

   
  • eu
  • 15.02.2009

  PDB, tu te plictisesti acasa? Alegerile tale sunt ale tale, lasa sfaturile ca n-are nimeni nevoie de citate luate cu copy paste.

   
  • ion
  • 15.02.2009

  PDB, Cel care a dat Viata nu o sa dea si de mancare copilului si nici nu o sa-i ofere o educatie si sanse in viata. Parintii fac asta, iar daca ei nu se simt in stare, atunci probabil e mai putin rau sa omori un embrion decat sa chinui un copil. Te rog sa-ti gasesti o ocupatie

   
  • anonim
  • 19.02.2009

  Jurnalul unui copil nenăscut
  5 octombrie:
  Astăzi a început prima mea zi de viaţă. Părinţii mei încă nu ştiu, dar eu deja exist. Şi voi fi fetiţă. Voi avea părul blond şi ochii albaştri. Deja este stabilit aproape totul, chiar şi faptul că voi iubi florile.
  19 octombrie:
  Unii susţin că încă nu sunt o persoană reală, că numai mama există. Dar eu sunt o persoană reală, tot aşa cum o firimitură de pâine este totuşi pâine adevărată. Mama există. La fel şi eu.
  23 octombrie:
  Acum tocmai a început să mi se deschidă guriţa. Gândiţi-vă, peste aproximativ un an de zile voi râde, iar mai târziu voi vorbi. Ştiu care va fi primul cuvânt pe care-l voi spune: MAMA.
  25 octombrie:
  Azi a început să-mi bată inima de una singură. De acum încolo ea va bate încetişor pentru tot restul vieţii, fără ca vreodată să se oprească pentru a se odihni! Iar după mulţi ani va obosi. Se va opri şi după aceea voi muri.
  2 noiembrie:
  Cresc câte puţin în fiecare zi. Încep să mi se formeze mâinile şi picioarele. Dar trebuie să mai aştept mult timp până când aceste picioruşe mă vor înălţa spre braţele mamei şi până când aceste mânuţe vor putea culege flori şi îl vor putea îmbrăţişa pe tata.
  12 noiembrie:
  La mâini încep să mi se formeze degeţelele. Aşa mici cum sunt, sunt de-a dreptul caraghioase! Cu ele voi putea mângâia părul mamei.
  20 noiembrie:
  Abia astăzi doctorul i-a spus mamei că eu exist aici, sub inima ei. Oh, cât de fericită trebuie să fie! Eşti fericită, mami?
  25 noiembrie:
  Mami şi tati probabil că se gândesc ce nume să-mi pună. Dar ei nici măcar nu ştiu că sunt fetiţă. Vreau să mă cheme Kathy. Doar sunt mare deja.
  10 decembrie:
  Îmi creşte părul. Este moale, strălucitor şi mătăsos. Mă întreb cum este oare părul mamei?
  13 decembrie:
  Acum aproape că pot să văd. În jurul meu este întuneric. Când mami mă va scoate în lume, în jur vor fi pretutindeni soare şi flori. Dar, mai mult decât orice, vreau s-o văd pe mami. Cum arăţi, mami?
  24 decembrie:
  Oare mami aude ticăitul inimii mele? Unii copii vin pe lume puţin bolnavi. Inima mea însă este puternică şi sănătoasă. Bate întruna: tic-tac, tic-tac. Mami, vei avea o fetiţă sănătoasă!
  28 decembrie:
  Astăzi mama mea m-a ucis.
  — De la o anonimă

   
  • irina
  • 19.02.2009

  oare de metoda asta au auzit si medicii ginecologi din galati?

   
  • ianculescu eugenia
  • 20.02.2009

  foarte interesant,bun de retinut si pentru mine, ca mama,sa-mi pot sfatui copiii

   
  • Mihai
  • 20.02.2009

  Decizia unui avort trebuie sa apartina NU femeii in exclusivitate, ci femeii impreuna cu tatal copilului !

   
  • lili naclad
  • 20.02.2009

  cele mai nefericite propozitii din articol prin care distrugeti viata unei femei: "Va face un diagnostic de sarcina si, impreuna cu acesta, decizi daca doresti intreruperea sarcinii."
  Diagnostic??????? Conform dex diagostic =Determinarea precisa a bolii de care sufera cineva, pe baza datelor clinice si a examenelor de laborator; diagnoza.
  Adica? sarcina e o boala????sunti nestiutori sau ignoranti. APARITIA SARCINII E DOVADA FERMA A SANATATII MAMEI, in sesnul ca organisul sau este apt sa poata purta si duce o sarcina la bun sfarsit...in conditii normale. cazurile excpetionale nu le iau in discutie. odata fixata sarcina trebuie avuti in vedere factorii de risc...nu intru in amanunte. cert e ca ceea ce scrieti in nefericitul articol dovedeste clara lipsa de preocupare a vietii, nu mai spun a vietii fatului cat a vietii mamei. NEFERICITILOR, NU VA M AI PREOCUPATI ATAT DE PLANUL MATERIAL IGNORANDU-L PE CEL SPIRITUAL. clar lumea medicala a dovedit. celula fecundata exista viata si implicit suflet sin momentul fecundarii. asa ca nu va mai lasati induse in eroare. daca nu reusiti sa schimbati mentalitatea tinerelor femei si a femeii in general indrumand-o spre o lume spirituala, atunci spuneti tututror...nasteti pruncii pe care vi i-a dat Dumnezeu! sunt rod al dragostei, fie ea si nepermisa! sau daca apar pe nepusa masa...sunt copii trimisi sa va ridice din suferinta pe care o indurati. "lasa-ti copii sa vina la Mine!", asa spune Hristos. nu zice ca doar pe cei pe care ii vreti, zice de toti. lasa-i pe toti, nu doar cel pe care il vrei. si ce daca este al patru-lea sau al 12-lea. sunt multi oameni care au ajuns lideri importanti, au schimbat destine ale oamenilor, provenind din familii sarace cu multi copii. sunt mii de oameni care traiesc in huzur, sunt ale zeci de mii care nu au ce sa manace, dar cu toate astea, traiesc...si au sansa ca, la un moment dat, sa traiasca pentru altii. cu ce suntem noi mai presus decat ei. si noi traim, daca limitam la plan material, pentru altii, pentru toti smecherii cu bani si interese la nivel inalt....consumam ceea ce produc ei si le platim taxe si impozite sa poata ei sa-si duca banii in buzunar prin afaceri legale...deci, nu limitatii totul la planul material, ducet-va si in cel spiritual. stie Dumnezeu pentru ce i-a lasat!!!!

   
  • mariana
  • 21.02.2009

  mary,asta este realitatea ,vrem nu vrem.Ca sa scapam de o trauma nu trebuie sa ne ascundem vesnic trebuie sa o infruntam.Chiar daca este numai teorie,este realitatea.
  eu,ion,nimeni nu va dat sfaturi este doar o parere a lui PDB,parere pe care o impartasesc si eu.Este mult mai usor sa previ o astfel de "problema".

   
  • Marinela
  • 21.02.2009

  Cred k e o metoda mult mai usoara decit un chiuretaj,dar cel mai bine ar fi daca nu s-ar ajunge in aceasta situatie.Oricum se vede dezvoltarea medicinei in acest domeniu.

   
  • urgent
  • 08.03.2009

  am nevoie de acele pastile..in suceava la cine pot sa ma duc sa cumpar aceste pastile?

   
  • administrator
  • 09.03.2009

  Acest produs se elibereaza pe baza de prescriptie medicala selectiva numai catre medicii specialisti in obstetrica-ginecologie, de aceea dumneavoastra nu il puteti achizitiona direct din farmacie. Produsul este disponibil intr-una din farmaciile noastre din Suceava dar ii va fi eliberat numai medicului specialist.
  Discutati cu medicul dumneavoastra despre utilizarea acestei metode si daca aveti nevoie de mai multe amanunte contactati-ne la adresa de mail mifepristona@farmaciiledona.ro
  O sa va raspundem cat de repede cu putinta.

   
  • elenalazarina
  • 10.03.2009

  avortul este traumatic oricum l-ai privi...de aceea este recomandata protectia pt a evita acest lucru si ar trebui ca nu numai patrenera sa fie preocupata de aceasta,implicarea partenerului fiind foarte importanta.Astfel poate fi evitat avortul,si in cazul exceptional parerea mea este ca ar trebui pastrata sarcina,indiferent de situatia fiecaruia deoarece nu se stie daca va mai fi vreuna pe viitor...

   
  • Mona
  • 30.03.2009

  Avortul prescris de medic este diferit de avortul privit in mod gresit ca mijloc de contraceptie. Si aceasta ar trebui sa fie grija celor care pot lamuri tinerii din ziua de azi ca pana la un avort exista alte cai de a nu ramane o femeie insarcinata. O sarcina presupune ca a inceput sa exista o noua viata...

   
  • pavel mirela
  • 30.03.2009

  nu sunt de acord cu avortul. pot sa il inteleg atata timp cat era o problema cu fatul (nu se dezvolta, are vre-un sindrom,etc),dar in alte cazuri ,ma depaseste .cand exista atatea metode sa te protejezi in ziua de azi, mi se pare o prostie sa ajungi la asa ceva.

   
  • coco
  • 31.03.2009

  se] poate sa ramai ansarcinata daca ei anticonceptionale?
  si nu am uitat nici o pastila ? defapt nustiu daca sant ansarcinata dar ma ustura sfarcurile rau o fi ceva ?sincer ar trebui si an romania sa apara acel medicament ptr a nu mai suferi femeile la chiuretaje ..

   
  • administrator
  • 31.03.2009

  Utilizarea anticonceptionalelor orale, desi este una dintre metodele cele mai sigure de prevenire a unei sarcini nedorite, nu asigura o eficacitate de 100%.
  Va recomandam sa va faceti un test de sarcina si un consult de specialitate pentru a descoperi care este cauza problemelor dumneavoastra.

   
  • peter
  • 02.04.2009

  Avortul = Crima impotriva copilului nenascut si sinuciderea mamei ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
  Fara alte comentarii ! ! !

   
  • mary
  • 03.04.2009

  in italia ce pastile sunt si cum se numesc pt a indeparta o sarcina nedorita

   
  • mary
  • 03.04.2009

  am avut mestruatie pe 2 februarie 2009 iar acum suntem in 3 aprilie si nu mia venit am o durere de sani ingrozitoare e posibil sa fiu insarcinata?

   
  • Gheorghe Maria-Corina
  • 06.04.2009

  Cand sarcina este diagnosticata cu citomegalovirus la 17 saptamani se poate intrerupe doar cu pastile? eu m-am chinuit o noapte in spital ca sa avortez ,fara nici un calmant macar ,in niste dureri groaznice.

   
  • administrator
  • 07.04.2009

  Pentru Mary:
  Daca in aceasta perioada ati avut contact sexual neprotejat este indicat sa faceti un test de sarcina, iar daca rezultatul testului este negativ, va recomandam sa va adresati unui medic specialist ginecolog pentru a stabili cauza intarzierii menstruatiei.

   
  • administrator
  • 08.04.2009

  Intreruperea medicamentoasa a sarcinii se poate face in primele 9 saptamani de amenoree. Dupa primele 3 luni de sarcina, acest produs poate fi folosit ca tratament anterior administrarii de prostaglandine pentru intreruperea sarcinii din motive medicale.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • ema
  • 27.05.2009

  la ce medic a merg in botoani pt ami precrie acet medicament

   
  • anna
  • 30.06.2009

  as avea si eu o intrebare..dupa un avort, la cat timp se poate incepe folosirea anticonceptionalelor?

   
  • administrator
  • 30.06.2009

  Dupa un avort trebuie sa asteptati pana va vine menstruatia, apoi sa incepeti tratamentul cu anticonceptionale. Administrarea acestora se incepe in prima zi de sangerare menstruala.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • andy
  • 11.08.2009

  am si eu o intrebare daca ultima menstruatie am avut-o pe 3 iulie,pe 8 august mi-am facut un test de sarcina si a iesit negativ,iar acum sunt in data de 11 august si nu mi-a venit este posibil sa fiu insarcinata si testul de sarcina sa imi dea un rezultat eronat?

   
  • Sorana
  • 11.08.2009

  In primul rand..o intrebare: au existat contacte sexuale neprotejate? Daca da, atunci ar trebui sa treaca o saptamana de la ultimul contact neprotejat pentru ca testul sa fie in regula. Apoi, ar putea fi pur si simplu o intarziere; aceste intarzieri sunt des intalnite vara..cand sunt si mai dese iesirile gen excursii, vacante sau concedii la mare sau la munte..schimbarile de acest gen ( pentru ca altfel simtim aerul la munte, altfel la mare, la care se adauga eventuala baie in mare sau piscina) aduc mici modificari si in organismul complicat al femeii si de aici pot aparea mici dereglari ale ciclului menstrual. Desigur pot fi si alte cauze..spre exemplu, daca stiti ca aveti chisturi ovariene..ar putea fi alt motiv ( fara sa va sperie; acestia apar din cauza modificarilor hormonale si se pot trata prin administrarea de medicamente tip anticonceptionale care ajuta la echilibrarea balantei hormonale). Ar trebui totusi sa mai efectuati o data testul, de preferat dimineata, pe prima urina, dupa ce ati lasat un jet scurt..apoi colectati urina care sa va serveasca la test. Urina de dimineata este mult mai concentrata si raspunsul mult mai elocvent, indiferent daca se specifica pe test ca se poate face in orice moment al zilei. Succes!

   
  • Iulia
  • 19.09.2009

  Nu inteleg de ce totusi este atat de putin promovata metoda avortului medicamentos...mie una mi se pare un lucru genial...de ce totusi am gasit destul de putine informatii si pareri (in comparatie cu cele despre avortul prin metode clasice)?In mod normal, cei care cauta astfel de informatii pe net sunt intr-o situatie "delicata" sau cunosc pe cineva care are aceasta "problema"...oare doar atat de putine femei sunt la fel de incantate ca si mine??? Mi se pare dubios ca o asemenea metoda revolutionara sa fie atat de putin explicata inclusiv pe site-ul celor care au adus asta in Romania ( http://www.romedic.ro/abc)

   
  • Iulia
  • 20.09.2009

  Am dat si eu un mesaj ieri...nu mai e nimeni pe aici ca vad ca nu a aparut?A fost ceva in neregula cu mesajul...multumesc anticipat...

   
  • monica
  • 23.09.2009

  nu cred ca exista o asemena metoda

   
  • Alexandra
  • 19.10.2009

  Buna Seara,eu vreau sa va spun ca in urma cu exact am facut acest avort medicamentos,nu puteam tine acest copil pt ca nu crestea sanatos iar la sfatul medicului am luat aceste pastile,sfatul meu si rugamintea mea este sa nu face-ti prostia asta care am facut-o eu,era sa mor ajunsesem cu tensiunea 6 si hemoglobina 7,am pierdut ffffff mult sange,cum ma miscam putin cum patam absolut tot ce era langa mine,am facut hemoragie plus ca cel mai tare te doare sa vezi cum copilul iese din tine,eu nici nu am mai facut avort pana acum si am zis ca e mai usor daca fac asa dar din pacate nu este,am inteles ca la avortul chirurgical te adoarme si nu simtit nimic,in schimb pe mine a venit m-a luat salvarea si am stat si 4 zile internata in spital,puteam sa fac ruptura de uter deci fetelor sfatul meu este sa nu luati asa ceva fi-ti tari ca totul se rezolva,nu doresc la nimeni sa treaca prin ce am trecut eu.....va doresc numai bine , va pup

   
  • Anonim
  • 23.01.2010

  Buna..
  imi puteti da un pret ??acestor pastile? va multumesc astept raspuns urgent

   
  • Karla
  • 28.02.2010

  buna!si eu tocmai azi am aflat ca sunt insarcinata...am facut in dimineata asta un test...si mi-a iesit pozitiv...o sa mai fac unulsi maine dimineata...dar oricum..am simptome...si mi-a intarziat 20 de zile menstruatia...e cineva din Timisoara care ma poate sfatuii cu un cabinet particular unde sa am incredere?nu vreau sa sufar complicatii si sa pierd sansa de a mai ramane insarcinata...si care ar fi cea mai eficienta si sigura metoda?

   
  • me
  • 09.03.2010

  Vorbim de avort dar nu se spun si cauzele sociale care duc la producerea lui....Cu ce ajuta statul o tanara mama ca sa-si intretina copilul?! Sunt sigura ca daca ar exista un ajutor substantial multe femei ar fi fericite sa aiba cati mai multi urmasi...Dar atata timp cat somajul e in floare si lipsa de bani se simte acut.......sunt de inteles! Una peste alta eu u sunt de acord cu aparitia acestui medicament....este o metoda destul de abordata mai ales in tarile nordice,si aici,dupa inceperea tratamentului nimeni nu s-a plans de nimic pana acum. Este de inteles ca pot aparea si reactii adverse deoarece fiecare corp e diferit dar atata timp cat exista supraveghere medicala...nu inteleg care e problema....? In Romania, din cauza faptului ca s-au facut atatea speculatii si pe baza anticonceptionalelor tinerele aleg varianta calendarului care la un moment dat da gres si de aici apare si sarcina. Si tot in Romania nu este promovata ideea acestui tip de avort pt ca ar buzunarul medicilor ar saracii.... atat la avort ca si la problema fibromului ,la noi se alege partea cea mai convenabila medicilor....aceea de a apela la bisturiu si de a distruge vieti. Nu vorbesc in necunostinta de cauza...ci spun din experienta rudelor mele....:(...Ar trebui sa se promoveze mult mai mult metodele de contraceptie si in cazuri extreme, acest medicament pentru a salva macar mama daca nu se poate si fatul...:(

   
  • madalina
  • 13.04.2010

  buna ziua , va rog spuneti-mi si mie unde pot gasi pastila asta si ce pret are .. ! Sunt din Constanta si testul imi arata ca sunt insarcinata , ( 5 sapt) din mai multe motive bn intemeiate nu pot pastra

   
  • administrator
  • 14.04.2010

  Produsul nu este disponibil in Farmaciile DONA.

   
  • ioana
  • 23.04.2010

  unde se gasesc medicamentele pt avortul medicamentos?

   
  • tomamirela
  • 28.05.2010

  ultimul contact sexual l-am avut in ultima zi de menstruatie,pot ramane insarcinata?mentionez ca am dureri in partea dreapta in zona ovarelor....as putea fi insarcinata,sau nu?menstruatia mi-a intarziat o zi....multumesc

   
  • administrator
  • 29.05.2010

  Exista posibilitatea de a ramane insarcinata si in aceste conditii. Pentru siguranta va recomandam sa efectuati un test de sarcina.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • ana
  • 08.06.2010

  Consider ca avand in vedere in ce stadiu de evolutie suntem, ar trebui sa fim mai maturi si mai intelegatori in ceea ce priveste avortul. Eu nu sunt nici pro nici contra. Pe cat posibil imi doresc sa traiasca toti copiii, insa...oare parintii sunt destul de pregatiti si responsabili? Poate unii o sa considere urat ce spun, dar parerea mea va ramane aceeasi. Cazurile sunt numeroase, de la parinti care fac copii numai pentru ca asa li se spune ca trebuie , si ajunsi in fatza faptului implinit dau in depresii, isi neglijeaza si isi bat copiii, traumatizandu-i pe viatza, pana la sarcini nedorite , imposibilitatea crearii unui mediu stabil si sanatos al copilului, chiar si pana la malformatii ale fatului... Si mie mi se pare modul asta de gandire crud, dar... daca as avea un copil malformat... probabil ca cel mai parintesc lucru pe care l-as putea face e sa nu se chinuie, sa nu isi traiasca viatza plangand si intreband in stanga si in dreapta cu disperare, cu ce a gresit el micutul ca s-a nascut asa. sunt parinti care isi lasa copiii sa moara de foame, ii abandoneaza. FRATILOR: Nu sunteti in stare? Nu faceti copii. Copiii sunt de departe cea mai mare responsabilitate a vietii voastre. Odata ce alegeti sa cresteti un copil, automat trebuie sa fie pe planul intai. Sa fie mai important decat orice altceva, este un legamant cu voi insiva, orice s-ar intampla sa il aparati sau sa muriti aparandu-l. Nu luati in deradere importanta acestei fragile existente. Daca nu sunteti pregatiti, daca stiti sigur ca nu aveti in voi chestia asta, atunci recomand avortul. Mai mult ca sigur, si medicul ginecolog , daca va vede intr-o situatie mai dificila, o sa ma intrebe de cateva ori daca doriti sarcina. Trebuie sa privim lucrurile cu mai mult realism si sa recunoastem ca sunt cazuri, putine, in care avortul este necesar. Mama mea, de exemplu, a facut avort pentru ca trupul ei nu a mai suportat a 2-a sarcina. Era ori sa nasca al doilea copil, ori sa moara ea si sa crestem amandoi fara mama. Eu nu stiu ce as fi ales. Sincer. Si da, este traumatizant , pentru ca ramane arsa in minte si in suflet si s-ar putea sa nu ne iertam niciodata experienta unui avort (ceea ce am invatat de la mama mea). Pe de alta parte, articolul NU spunea ca se ELIMINA traumele, ci doar ca ele se amelioreaza. Eu una sunt linistita in sufletul meu ca o astfel de metoda revolutionara a aparut.

   
  • EU
  • 30.06.2010

  TRISTA POVESTEA FETITEI NENASCUTE...CUNOSC ATATEA DOAMNE CARE ISI DORESC DIN TOT SUFLETUL SA FIE BINECUVANTATE...SA POARTE VIATA SI SA DEA NASTERE UNEI SPERANTZE UNUI VIS SI NU NUMAI...CARE ASTEAPTA DE ANI...IAR EU CARE M-AM RUGAT SA NU RAMAN INSARCINATA...PT CA NU AM POSIBILITATEA DE A-I OFERI O FAMILIE UN CAMIN O VIATA FETITEI PE CARE MI-AM DORIT-O MEREU DAR PE CARE NU MI-O PERMIT ACUM... PE CARE CU SIGURANTZA NU O MERIT... NU AM RAMAS INSARCINATA TIMP DE 13 ANI...SI ACUM AM 36 SI UN FIU LA LICEU... MA BUCUR CA EXISTA ACEASTA METODA MAI PUTIN TRAUMATIZANTA... DAR CHIAR DACA VOI SUFERI FIZIC MAI PUTIN NU INSEAMNA CA NU AM RUPT SI DISTRUS O BUCATZICA DIN ACEL VIS... SUNT VINOVATA STIU...E USOR DE JUDECAT...DAR NU AM CREZUT NICIODATA CA E POSIBIL SA RAMAI INSARCINATA IN A 27 ZI DE LA ULTIMA MENTRUATIE...IN CAZUL UNEI MENTRUATZI REGULATE CUM ESTE CAZUL MEU...

   
  • anonimus
  • 25.07.2010

  fratilor mai lasati incolo parerile dar ganditiva ca li se intampla copiilor sarcini nedorite ce fa?!iai fac si isi bat joc de vietile unor finte nevinovate,le supun la chin?!Pai mai nu iai fac decat sa iai chinuie!

   
  • incognito
  • 06.08.2010

  eu am luat alaltaieri pastilele alea........acum sunt relativ ok!costa 500 lei toate tabletele,6.

   
  • irina
  • 17.08.2010

  nimeni nu este in masura sa judece pa altcineva...eu una sunt total impotriva avortului...bine ce e drept pt cele care se decid sa faca asta e poate preferabil cel medical decat cel chirurgical...dar nu e mult mai bine sa previi...sa te protejezi sa nu ramai insarcinata,daca nu iti doresti asta??!!?? eu zic ca asa este cel mai corect. elimini sansele sa ai un copil,dar nu il elimini pe el...e dureros...felicitari-daca se poate spune asa-celor care au avut inima de piatra. si in momentul in care constientizezi ca exista riscul sa ramai insarcinata, ar trebui sa te gandesti si la ce ai putea sa ii oferi unui potential micut.

   
  • vali
  • 10.09.2010

  pastilele pentru intrerupe_re de sarcina se gasesc si in farmacii?

   
  • administrator
  • 10.09.2010

  Medicamentul nu se gaseste in Farmaciile DONA.

   
  • victoria
  • 17.09.2010

  cred ca avortul medicamentos produce mai putine traume decit cel chirurgical.............nushtiu cum voi dar eu nu ash suporta sa mi se introduca ceva inauntru shi sa ucida in mine o fiinta micuta s nevinovata....dar totushi mai bine ar fi sa nu se recurga la nici un fel de avort.....trebuie sa va protejati daca nu doritiun copil pu ca nu e o gluma,e un omulet mic ca creshte in noi.................

   
  • irina
  • 23.09.2010

  cum puteti sa spuneti o asemenea tampenie?ca avortul e decizia unei femei si nu a unei legi??sunteti tampiti?e dreptul copilului sa traiasca, nu trebuie sa se recurca la avort ! asa cum ea are dreptul la viata si copilul are ! ce nu poti evita accepta cu placere ! un copil e o mangaiere , o bucurie nu o tragedie asa cum spuneti voi

   
  • irina
  • 23.09.2010

  daca ucidem copiii nevinovati si lipsiti de aparare sa nu ne mai miram cand avem necazuri !!!

   
  • irina
  • 24.09.2010

  un om cu adevarat responsabil si cu capul pe umeri nu va sfida niciodata Divinitatea care a dorit acel copil ucigandu-l (pe copil si pe el insusi , avortul este uciderea unui copil mic si lipsit de aparare si sincucidere,iar sinucigasii ajung in fundul iadului) asa ca fiti responsabili si acceptati darul lui Dumnezeu

   
  • lory
  • 25.09.2010

  nu putem fi si crestini si pro avorturi , ori una ori alta , trezeste-te crestine ! opreste crima ! lory_mumushik e id-ul meu daca vrea cineva sa vb cu mine

   
  • anonim
  • 09.11.2010

  am citit comenturile voastre...si as vrea sa le intreb pe cele care sunt impotriva avortului. cate dintre voi a-ti ramas insarcinate? cate dintre voi stiu cum te face sa te simti situatia asta,ce decizii te pune sa iei? eu nu ma scuz pentru ce urmeaza sa fac...stiu ca sunt o criminala! dar nu pot sa aduc pe lume un copil pe care nu mi-l doresc,pe care tatal lui nu si-l doreste,care de fapt nu e vrut de nimeni,pentru ca nu e momentul lui. sa ai un copil la 22 de ani nu e usor,cand esti la inceput de drum,cand cauti sa faci ceva cu viata ta,ca pe urma sa poti sa le oferi copiilor tai ce tie ti-a lipsit toata viata,sa le oferi ce e mai bun de la tine. spuneti-mi voi,care pledati in numele lu Dumnezeu,dar care totusi ne judecati pe noi,cand stii ca nu ai conditiile prielnice,cand stii ca nici macar nu ar avea un tata care sa-l iubeasca(iar eu stiu ce inseamna asta) ce soarta sa-i ofer? ce soarta ar avea copilul asta langa mine,ce viata ar avea el,cum as putea sa ma uit in ochii lui sa-i sp ca nici macar nu ai fost dorit,nu am vrut sa-mi fac pacat la Dumnezeu,pentru mantuirea sufletului meu,asa ca te-am facut sa te chinui toata viata langa o persoana ratata,iar eu sa ma uit la tine si sa ma gandesc ca ai fost greseala vietii mele. atat de ironica nu pot sa fie,atat de prefacuta nu pot sa fiu! regret enorm ce vreau sa fac,regret enorm ce o sa fac,daca Dumnezeu mai are ochii pentru mine,ma rog sa-mi dea sansa sa-mi indrept greseala,vreodata...in viata asta,sa aiba grija de mine,sa se uite in sufletul meu,sa-mi inteleaga durerea ce o am,povara pshica ce o sa o port toata viata... fetelor,femeilor care judecati,astea sunt gandurile unei persoane ca voi,care a judecat si a sp ca ar pastra copilul daca s-ar intampla,dar uitati-va acum la mine! nu mai judecati si nu mai afirmati lucruri care zice-ti ca le-ati face dar nu a-ti fost puse in situatia asta. probabil o sa spune-ti de ce nu am folosit protectie? o sa va spun ca am fost proasta,pentru ca prostia a fost a mea...dar va spun sincer,nu st genu acela de fata,sa ma arunc prima data cu capul inainte,am fost tot timpul paranoica,si am fost si in situatia de fata,insa m-am lasat convinsa ca st prea paranoica,ca st nebuna chiar,...si in loc sa ies din seara aia,sa ma duc la farmacie,cum imi cerea nebunia mea,am stat si am asteptat a 2-a zi...am fost o proasta!!!!!!si am aflat astazi ca pastila de a 2-a zi isi face adev efect in 12 ore,nu 72 cum sp prospectele. asa ca sa fiti atente!!!! va rog,e o situatie prin care nimeni nu treb sa treaca,fiti atente! niciodata nu ascultati de altii cand vine vb de voi,face-ti ce simtiti nevoia sa faceti,ascultati-va instinctul,ca va ghideaza cu mult mai bine,decat altcineva. nu ascultati daca partenerul va face nebuna,nu conteaza,mai bine sa fii nebuna in felul tau,dar sa nu fii nevoita sa devii o criminala,pentru ca ei nu stiu,ei nu inteleg durerea asta,ei nu inteleg cat de mult te poate afecta,pentru ca st atatea lucruri de care te faci vinovata,si apasa greu pe suflet...

   
  • misha
  • 10.11.2010

  nu stiu ce as face intr-o situatie k aceasta...am facut parte dintr-o campanie anti-avort,dar aksa insarcinata nu m-as putea duce...fereasca dumnezeu de asa ceva la momentul nepotrivit.

   
  • vic
  • 11.11.2010

  cum se numesc pastilele astea pot sa le primesc si acasa

   
  • administrator
  • 11.11.2010

  Produsul se numeste Mifegyne. Acest medicament nu este disponibil in Farmaciile DONA.

   
  • ANA
  • 23.11.2010

  aceste medicamente pot fi cumparate din farmacii? cu reteta sa fara?

   
  • administrator
  • 23.11.2010

  Produsul se elibereaza numai pe baza de prescriptie medicala eliberata de medicul specialist ginecolog si se asministreaza numai sub supraveghere medicala. In Farmaciile DONA nu este disponibil acest produs.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • anonim
  • 24.11.2010

  DOWNLOAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  David Kinsella - Killing girls - www.megaupload.com/?d=1CYG7T9V


  Documentar despre avorturi; nu unul obisnuit ci o prezentare dramatica, rece, obiectiva, dar care nu te lasa indiferent; absolut deloc!

   
  • dany
  • 09.12.2010

  ce e de facut in cazul in care nu ai posibilitati sa-i oferi strictul necesar?
  are cineva vreo solutie?un copil e o responsabilitate mare.
  daca nu-i poti oferi ce-i trebuie,de ce sa-l faci sa se chinuie?
  daca tatal nu doreste?mama il mai doreste?dar invers?
  daca se imbolnaveste?stii cat costa medicamentele?
  stii ce venit trebuie sa ai minim sa-l ingrijesti sa-l cresti?
  cine esti tu sa judeci?
  crezi ca sunt parinti care nu-si doresc copilu daca ar avea posibilitati?
  sau:
  crezi ca o femeie care e batjocorita si ramane insarcinata si nu-l doreste e un pacat?

  aseara ma sunat prietena sa-mi spuna ca-i e frika sa nu fi ramas insarcinata
  azi se duce sa ia un test sa verifice,sa speram ca se insala,
  imi doresc copii foarte mult,dar nu e timpul acum pentru ca nui posibilitate

   
  • anca
  • 18.12.2010

  Jurnalul copilului nenascut m-a facut sa plang.....st o idioata....asta-i ziua-n care am luat pastile pt avort si regret f f f mult da n-am alta varianta....vreau sa am un copil caruia sa-i pot oferi tot ce n-am avut eu si acum n-o pot face....cine st eu sa iau viata unei fiinte atat de mici?cine e de vina ca am fost atat de proasta si am ramas insarcinata daca nu vreau acum un copil?am un baietel si mai vreau unu....Sa ma ierte D-zeu daca poate dar nu vreau sa chinui o fiinta nevinovata....sa traiasca ci zile....Si totusi am 6 sapt de sarcina si i-am auzit bataile inimii la ecograf....st distrusa....cum am putut fi atat de proasta?nu mai am cuvinte.....Iarta-ma bebitu mic....

   
  • anonima
  • 02.01.2011

  cam cat ar costa aceasta metoda?

   
  • aladin
  • 04.01.2011

  deci este o crima .....nu inteleg cum se ajunge sa devii criminal de copii cu atitea metode contraceptive!!!!

   
  • carmen cluj napoca
  • 11.01.2011

  ce bine ka stiinta sa mai modernizat si ka chiuretazul dureros poate fi inlocuit cu un medicament ,dar cit costa o averee sau cresesc va multumesc

   
  • cla
  • 18.01.2011

  scuza'ma ca ma adresez cu ba ion dar in varful acelei chiurete puteai sa fii si tu acum cativa ani iar faptul k esti sanatos si in viata, dak te gandesti un pic nu a fost alegerea ta...asa ca nu mai decideti voi ce ar fi bine sau nu in legatura actul avortului

   
  • nikol
  • 28.01.2011

  vreau sa fac o intrerupere de sarcina dar nu stiu ce sa iau.sun in 5 luni si copilu pate sa se nasca cu malformatii si nu vreau/ce pot sa iau pt a intrerupe sarcina

   
  • administrator
  • 30.01.2011

  Legal o intrerupere de sarcina la aceasta varsta nu este posibila. In situatia in care e o sarcina cu probleme si copilul poate prezenta malformatii, decizia trebuie luata impreuna cu medicul ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • mery
  • 19.02.2011

  Cat costa aceasta pastila?

   
  • violeta
  • 22.02.2011

  m-am bucurat cind am aflat ca sunt insarcinata, si ca fiul meu de 13 ani va avea o surioara. Neagra ne-a fost viata cind dintr-a 3-a luna de sarcina bebe nu mai crestea corespunzator, iar la 26 saptamani de sarcina am aflat ca fatul avea doar 450 gr, agenezie de vermis, malformatie masiv facial, sindactilie partiala membre inferioare si alte chestii pe care nu le-am mai retinut: ceva grav la inima, fallot, intestine hiperecogene, iar medicul ecografist si cel de la hematologie fundeni mi-au spus de-a dreptul sa fac intrerupere de sarcina, ca nimeni nu doreste sa vina pe lume monstru.... asa ca la 6 luni si jumatate mi-au provocat nasterea fortat, cu pastile, foarte dureros, dar cind a iesit copilasul am simtit cea mai fina, dulce, suava, calda, blinda si neteda atingere-curgere si nu m-au lasat sa ma uit.... am apucat totusi sa vad un piciorus ireal de mic, vinat-negru apoi o durere de suflet mai mare decit orice durere posibila, psihica, fizica, oricum.... acum cind scriu pling , lacrimile imi curg siroaie pe fata... au trecut 2 ani... medicul de la hematologie considera ca medicamentele luate de sotul meu - vre0 trei - pentru o boala incurabila, degenerativa, au fost cauza..... asta a fost decizia mea de a lua viata unui fat...

   
  • stela
  • 03.03.2011

  am nevoie urgenta de ajutor sunt insarcinata si mai am 2 ingerasi acasa apelez la voi domelor ajutatima si pe mine numi doresc aceasta sarcina nu am bani pentru a face un avort daca aveti cunva o pastila care ajuta sa faci un avort acasa va mai rorg o data cele cu sufletu mare ajutatima me frica sa nu fac vro prostie

   
  • cri-cri
  • 09.03.2011

  totul suna ciudat nu mi se pare de incredere aceasta metoda.

   
  • BRI
  • 05.04.2011

  EU ZIC CA FIE CARE TREBUIE SA DECIDA ELE PENTRU CA EI STIU AN CE SITUATIE SE AFLA ,E MAI BINE LA ANCEPUT DECAT MAI TARZIU SA SUFERE COPILUL SAU SI PARINTI SAU SA FIE ABANDONAT CINE STIE PE UNDE

   
  • anonim
  • 11.04.2011

  mi-a intarziat ciclul 5 zile si imi este frica sa nu fiu insarcinata....aqm un an de zile am mai suferit o intrerupere de sarcina si am numai 20 de ani...acum iau antibiotice...DOXICILINA.....frik imi este sa fac testul....ce as putea sa mai fac????

   
  • administrator
  • 12.04.2011

  Pentru a exclude o eventuala sarcina iti recomand sa faci un test de sarcina.

   
  • irina
  • 27.04.2011

  a folosit cineva aceasta pastila?

   
  • irina
  • 04.05.2011

  am doi copii si sunt insarcinata iarasi nu imi doresc aceasta sarcina dar mor de frica unui chiuretaj vreau sa iau si eu pastile pentru avort va rog ajutatima ,va multumesc

   
  • administrator
  • 05.05.2011

  Aceste medicamente nu se gasesc in farmacii. Va recomand sa va adresati un medic specialist ginecolog,deoarece produsul se prescrie numai de catre medicul ginecolog si se administreaza numai sub supraveghere medicala. Pentru mai multe informatii accesati link-ul: http://www.mifegyne.ro/

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • maria
  • 09.05.2011

  Nu judecati, sa nu regretati pe urma. Eu eram cea care nici prin gind sa-i treaca ca se poate intimpla asa ceva... dar... s-a intimplat. Am ramas insarcinata... Am o relatie serioasa, de 9 luni, insa un copil mi-ar incurca toate planurile de viitor. Am recurs la avort medicamentos. A fost eficient, am scapat de sarcina. Durerile se aseamana cu cele din perioada menstruatiei, psihic e mai greu, cind iti imaginezi ce se intimpla...

   
  • nu conteaza
  • 20.05.2011

  eu am facut avort la timisoara la clinik la dr popa nu simti nimik absolut nimik dupa avort am avut dureri cam vreo 2 ore si de atunci nimic sangerare pana la ora 10 seara atat. va recomand un avort la particular chiar dak e mai mult cu vreo 2 mil merita ptr k nu simti nici o durere

   
  • Marina
  • 23.05.2011

  Este sigur ca dupa ce voi avorta cu ajutorul pastilei , voi mai putea avea copii ????

   
  • nicoleta
  • 29.05.2011

  de ce mai postati comentarii dak nu au legatura cu subiectu?sa va aflati in treaba?includeti-va in alta parte.Eu am intrat pe aceasta pagina pentru a primi niste informatii eventual pareri referitoare la subiectul de care sunt interesata.In schimb citesc de 10 minute niste aberatii pareri contrare cu tenta comunista...faceti-va norma de mesaje intre voi "salvatorii"...trimiteti-va unul altuia idei doar aveti atatea incercati...

   
  • iulia
  • 06.06.2011

  de unde pot procura aceaste pastile din Galati ..la ce doctor

   
  • administrator
  • 06.06.2011

  Aceste medicamente nu se gasesc in farmacii. Va recomand sa va adresati un medic specialist ginecolog, deoarece produsul se prescrie numai de catre medicul ginecolog si se administreaza numai sub supraveghere medicala.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • ana
  • 09.06.2011

  am 27 de ani si sunt o toanta.am aflat ca sunt insarcinata si speriata am luat cytotec pastile pe cale orala 3 zile cate 2 si apoi cate 4 la interval de 3 ore de 5 ori pe zi apoi pe cale vaginala cate 4.alte 3 zile si nu s-a intamplat nimik si acum as vrea sa il pastrez dcaa as stii ca nu i s-a intamplat nimik ....am peste 5 saptamani trimiteti-mi sfaturi sau orice lamurire

   
  • administrator
  • 12.06.2011

  Acest medicament este contraindicat pe toata perioada sarcinii. Va recomand sa discutati cu medicul care a prescris acest produs.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • oana
  • 16.06.2011

  as dorii sa stiu si eu unde gasesc aceste medicamente si dak sunt bune la ceva???ce riscuri sun???ce pret au

   
  • Liliana
  • 14.07.2011

  Draga Irina, ma adresez tie se celorlalti care gandesc ca tine. Nu toata lumea vede un copil ca pe o binecuvantare de la Dumnezeu, nu toti copiii nenascuti sau nascuti sunt doriti, uneori copiii nascuti si nedoriti distrug viata parintilor, daca parintii nu au posibilitati sa-l creasca copilul sufera pentru ca duce o viata mizera sau e abandonat si ajunge in strada, sau la o casa de copii unde e chinuit ingrozitor. Nu toti copiii abandonati au norocul meu de exemplu, sa fie adoptati de o familie iubitoare. Eu am fost un copil nedorit, m-am nascut pe vremea lui Ceausescu, si ii multumesc mamei mele naturale ca nu m-a avortat, si nu o condamn ca m-a abandonat. Bine ca nu m-a omorat cum fac multe mame denaturate in ziua de azi, care-si arunca copiii in wc sau la gunoi, sau ii abandoneaza pe camp sau...etc. Eu cred ca decat sa ajunga o femeie sa abandoneze un copil sau sa-l omoare dupa nastere, mai bine sa faca un avort.

   
  • alice
  • 09.08.2011

  as dori si eu sa fac un avort cat ma costa

   
  • livia
  • 09.08.2011

  cum se numesc pastilele

   
  • administrator
  • 12.08.2011

  Medicamentele ce au ca substanta activa Mifepristona se folosesc in acest scop. Aceste produse nu se gasesc in farmacii. Va recomand sa va adresati un medic specialist ginecolog,deoarece produsul se prescrie numai de catre medicul ginecolog si se administreaza numai sub supraveghere medicala.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate

   
  • anonim
  • 13.09.2011

  asa este eu zic sa nu mai faceti comentarii de prisos..mai ales ca nu ati trecut prin asta..nu stie nimeni ce e in sufletul unei femeii care e nevoita sa faca un avort....nu cred ac este vro pers care sa faca asta din placere..fiecare plateste pt greselile lui..:(
  Am si eu o intrebare stie cumva cineva daca la toate cabinetele ginecologice se gasesc aceste pastile..?
  va multumesc anticipat

   
  • anonim
  • 13.09.2011

  un avort chirurgical stiui ca costa in jur la vro 700 de lei cu tot cu tratament..

   
  • flory
  • 24.09.2011

  buna...am si eu o intrebare...am facut sex protejat,cu prezervativ ...dar la urma prezervativul a ramas in mine....acum mi-a intarziat 6 zile,ma dor sanii...e posibil sa fiu insarcinata??

   
  • flory
  • 08.10.2011

  bn spus ion sunt de adord cu tn:((:((

   
  • anonim
  • 18.10.2011

  Cat costa aceste medicamente? Imi puteti raspunde si mie va rog frumos.multumesc

   
  • vass eva emma
  • 24.10.2011

  as dori sa ma ajutati sa intrrup o sarcina cu medicanente

   
  • MARY
  • 25.10.2011

  Datorita unor malformatii cardio-respiratorii incompatibile cu viata extrauterina, prietena mea trebuie sa intrerupa sarcina de aprox.5 luni. procedura a inceput ieri, e medicamentoasa(pe uter i se pun pastilute pe uter din 6 in 6 ore.
  Care sunt efectele lor, ce manifestari va avea si cum se manifesta actiunea lor? cat va dura pana are loc avortul?
  multumesc

   
  • lorena
  • 06.11.2011

  sunt insarcinata in 5 saptamani ,sunt din vaslui nu cred ca gasesc nici un cabinet sa se foloseasca aceasta pastila dar oare la iasi gasesc??un nume de cabinet o adresa ma poate ajuta cineva,multumesc

   
  • Cineva
  • 19.11.2011

  Se pare ca aici vorbiti doar din perspectiva femeii,barbatul,cel putin care ramane langa femeie si pe care o iubeste, nu are nimik de spus? aceasta decizice trebuie luata ,zic eu, dupa lungi discutii atat cu parintii si cei care doresc sa faca avortul.Da avortul este un lucru crud si imoral dar daca esti in postura sa ai 18 19 20 ani si sa nu ai niste parinti care sa iti poata oferii c vrei si d ce ai nevoie si iti doresti sa iti termini studiile,credetima avortul este una dintre cele mai bune solutii.Din toate discutiile astea nu am vazut nimik legat de barbati,si ei ar trebuii sa fie intrebati si ei la randul lor pot suferii mult pt asta,la urma urmei este conceptia lor,nu uitati asta

   
  • hanna
  • 30.11.2011

  Buna sera tuturora si in primul rand doctorului care a avut aceasta iluminare de a ne ajuta si pe noi "cei de rand" sa pricepem mai mult despre evolutia medicinei.

  Am si eu o intrebare domnule doctor, poate parea stupida unora dar eu una daca nu ii cunosc rasp. va rog pe dvs sa imi dati un rasp:
  - in cazul unui avort prin chiuretaj un consult ecografic la un alt ginecolog va fii elocvent, in sensul ca acest al doilea ginecolog va stii imediat ce s-a intamplat,
  - aceeasi intrebare insa pt cazul unui avort prin medicatie,

  Multumesc
  si astept rsp

   
  • Roxy
  • 07.12.2011

  pe 18.noiembrie.11 am luat medicamentul Mifegyn, si de 19 am sangerari, adica mai mult de 2 saptamani! este normal asa ceva?

   
  • administrator
  • 07.12.2011

  In aproape toate cazurile, dupa administarea Mifegyne, apare hemoragie vaginala, care dureaza in medie 12 zile. In decurs de 14 - 21 zile de la administrarea Mifegyne trebuie efectuata o vizita de urmarire pentru a verifica prin mijloace adecvate (examinare clinica, ecografie si determinari ale valorilor beta-hCG) daca expulzia a fost completa si hemoragia vaginala a incetat. In cazul hemoragiei persistente (chiar usoare) dupa vizita medicala, incetarea ei trebuie urmarita cateva zile.
  Va recomand sa va adresati unui medic specialist ginecolog.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • cristimate
  • 09.12.2011

  buna, sotia mea este in sapt 17; am facut triplu test si a iesit risc marit. ne-am luat inima in dinti si am spart psuculita, am trecut peste frica si am facut amniocenteza. copilul are acum cofirmat sindromul down. desi suntem distrusi trebuie sa facem avort: medicul ne-a indrumat sa cautam cytotec si sa ne internam sa facem avort terapeutic. caut de 2 zile aceste pastile de care si dvs vorbiti si nu le gasesc.
  de unde se pot cumpara? ca nici dvs nu le aveti in farmacii
  va rog mail pe cristimate@yahoo.com.

   
  • administrator
  • 12.12.2011

  Aceste medicamente nu se gasesc in farmacii. Va recomand sa va adresati un medic specialist ginecolog,deoarece produsul se prescrie numai de catre medicul ginecolog si se administreaza numai sub supraveghere medicala. Pentru mai multe informatii accesati link-ul: http://www.mifegyne.ro/

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • mira
  • 18.12.2011

  la cat timp dupa tratamentul cu mifegyne vine ciclul normal? cat poate dura dupa incetarea sangerarii datorate medicamentului? va multumesc.

   
  • bianca
  • 18.12.2011

  Buna. Am utilizat Miphegyne pt intreruperea unei sarcini de 3 sapt. Sangerarea a durat 4 saptamani. Au trecut inca 2 de atunci si inca nu mi-a venit ciclul. E posibil sa fi ramas din nou insarcinata? Am avut contact sexual ,dar protejat. Multumesc.

   
  • anonim
  • 22.12.2011

  Un avort este o crima!nici eu nu concep ideea de avort dar..........daca esti minora........nu ai ce face

   
  • lilika
  • 22.01.2012

  Medicamentle se numesc Mifegine +Misosprostol/

   
  • cristina
  • 23.01.2012

  va rog ajutatima si pe mine cum sa eau aceste pastile cum sa le eau peste cit si la ce pret va rog frumos ajutatima si daca a luat cineva aceasta pastila nu vreau as stie nimeni de la mine din familia saucare am stiu plizz ajutatima este posibil?

   
  • andra
  • 23.01.2012

  vreau si eu sa stiu la ce clinici in Bucuresti se poate face avort medicamentos. multumesc

   
  • didi
  • 24.01.2012

  as vrea sa va intreb daca avortul medicamentos se poate realiza si in sibiu

   
  • crina
  • 05.02.2012

  daca sunteti crestine pentru ce intrati voi pe un asemenea sait.sunt de acord cu asa ceva decat chirurgical mai bn asa sunt aceleasi riscuri doar ca nu esti taiata.nu mai tot vb aiurea

   
  • clau
  • 06.02.2012

  sotia mea a luat pastilele in decembrie si a avut hemoragie si a avut si avort la domiciliu(ca asta fac acele pastile si nu-i usor)iar cu stupoare in ianuarie nevenind ciclul, am facut 2 teste de sarcina iesind pozitive si nu cred ca va convine sa cheltuiti de 2 ori niste bani (600 lei)

   
  • cristina
  • 24.02.2012

  acest articol a venit pentru mine ca o mana cereasca,deoarece e posibil sa am o sarcina nedorita,intrucat sunt mult prea multi copii in momentul de fata,si nu stiu daca mi-as mai putea permite vreunul,avand in vedere ca si medicii dupa ce am nascut mi-au explicat ca nu mai pot suporta inca o sarcina de acum inainte,tot restul vietii mele,existand riscul ca eu sau fatul sa putem muri,ori amandoi,de aceea am cautat pe net cu disperare un articol referitor la lucrul acesta,si se pare ca Dzeu m-a ajutat sa-l gasesc!!va multumesc mult,si doresc cat mai multe informatii referitoare la aceste lucruri!!Sa ne spuneti si noua denumirile acestor medicamente ca sa le putem procura si noi din farmacii.Si sa ne explicati si noua dc tb neaparat sa fim supravegheati de un medic specialist?Ce contraindicatii au ele?ne poate pune viata in pericol de tb sa fim asistati?multumesc si astept raspuns

   
  • ana
  • 24.02.2012

  Am avut un avort medicamentos, se utilizeaza Myfegine( 3 tablete pe baza hormonala, care opresc evolutia foetusului), care costa 500 de lei. Nu prea simti nici un efect la utilizarea acestor tablete, poate un pic de ameteala. Dupa 30-48 de ore se ia Artrotec cateva zile in mod regulat(prescris de catre un medic specialist), care determina contractiile uterului si eliminarea sarcinii prin sangerare mai abundenta decat o menstruatie normala.Efecte secundare: crampe, dureri de abdomen, greata. Nu e chiar atat de nasoala. Am avut nenorocul insa ca sarcina sa nu se elimine la prima tura de Artrotec, desi s-a oprit din evolutie (efectul Myfegine) asa ca dupa o saptamana am luat o alta doza, (la recomandarea specialistului)Am avut iarasi sangerari, si dureri de abdomen, ca la o menstruatie normala, de data asta avand si efectul dorit. Procesul era mult mai stresant psihic decat fizic,insa va sfatuiesc sa contactati un medic specialist inainte de a lua decizii.

   
  • dana
  • 27.02.2012

  vreau sa stiu cum se numesc aceste pastile,sau doresc sa aflu alta
  metoda despre intreruperea sarcini

   
  • administrator
  • 29.02.2012

  Intreruperea de sarcina se poate face prin: metode chirurgicale, in care embrionul este indepartat prin aspiratie cu vid, urmat de indepartare mecanica (chiuretaj) si metode medicamentoase, in care avortul este indus prin utilizarea de medicamente. Medicamentul folosit pentru intreruperea sarcinii are ca substanta activa -Mifeprostona.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Doru
  • 04.03.2012

  As ruga ca cei care au comentari gn : "este o finta si are dreptul la viata " , sa se abtina . Nu sti in ce situatie este persoana care doreste avort.
  daca este minora ?
  Va dati seama ca o sarcina le-ar distruge increderea parintilor in ea si ar fi privita ciudat.
  De ce sa ne ascundem ? Chiar mai rau facem asa .
  Multe tinere care au acturi sexuale si se intampla sa se rupa prezervativul sau sa nu se protejeze ajung sa fie insarcinate iar unele persoane doar le sperie .Dupa ce ca au gresit s au stresl ca poate afla prieteni si familia si o sa fie marginalizata mai veniti si voi cu comentari care le sperie si mai tari ne mai stiind ce sa faca si recurg la masuri disperate care le-ar putea pune in pericol .
  daca lumea ar fi intelegatoare si ar incuraja tinerele sa se duca la ginnecolog si nu s-ar face asa mare tevatura din asta , sunt sigur ca s-ar evita anumite incidente .
  Asa ca ganditiva mai bine inainte sa postati.

   
  • ar fi bine daca ar vorbi femeile care au folosit m
  • 11.03.2012

  cine a folosit ar fi bine sa ne souna si noua detali

   
  • cristina drg
  • 28.03.2012

  va rog din suflet sa mi spuneti si mie daca este mai ok pt o intrerupere de sarcina medicamentoasa sa iau mifepristone in combinatie cu prostaglandina....sau mifepristone in combinatie cu misoprostol??nu stiu care varianta ar fi mai eficienta pt o eliminare totala...va rog enorm sa ma ajutati...
  P.S.nu mai judecati femeile care fac acest lucru ...asa am zis si eu ca nu voi face niciodata asta dar din pacate aceasta fiinta care se numeste barbat si care vroia din suflet acest copil acum cand am ramas nu l mai vrea sub nici o forma...l as tine si i as da viata dar nu as vrea sa creasca fara tata...sincer

   
  • administrator
  • 29.03.2012

  Intreruperea medicamentoasa a sarcinii se face utilizand Mifepristone in combinatie cu Misoprostol (misoprostolul este o prostaglandina). Daca va hotarati sa faceti intrerupere de sarcina, va recomad sa o faceti sub supraveghere medicala.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • diplo
  • 03.05.2012

  mai lasati voi astia cu sufletul din momentul fecundari.... voi care mancati pui si gratar zi de zi... carnea aia nu avea si ea suflet? Daca avortul se face in faze incipiente, cand embrionul nu are dezvoltat tubul neural, at el nu sufera nicio durere, pt ca n-are celule nervoase, ma intelegi? e ca si cum ai manca o rosie, sau ceapa, daca vrei.... n-are sistem nervos - respectiv nici suflet, nici durere, nici nimic. Slava Domnului ca se dezvolta medicina. Acum macar putem sa planificam familia ca lumea si sa nu facem copii aiurea care sa nu se poata bucura si ei de o viata normala.

   
  • Tina
  • 04.05.2012

  Mie mi se pare aiurea sa critici cu atata indarjjre persoana care a luat decizia sa faca avort. Eu sunt in situatia de a lua decizia asta. De 4 zile n-am somn, plang incontinuu si nu stiu nici acum ce sa fac desi sunt constienta ca trebuie sa iau o decizie repede ca sa nu creasca prea mare sa ajunga sa se numeasca copil. Acum sunt atat de multe metode sa previi o sarcina si adevarul ca m-am protejat ani de zile ba cu anticonceptionale, ba prezervative. Sunt maritata acum, am facut prostia sa cred ca imi pot permite un copil. Cand am ramas nu mi-a venit a crede, mi-as fi dorit atat de mult sa fiu in locul altei femei care nu poate sa aibe copiii sau reuseste mai greu numai sa nu ajung la asta. Cand iti doresti asa mult un copil, dar n-ai nimic sa-i oferi, nici macar o camera, nici macar pe tine nu te poti intretine bine, cum sa ajungi sa faci asta, ce sa-i oferi? Eu imi doresc destul de mult copilul asta, mai ales ca e cu pers pe care o iubesc, dar unde sa-l cresc, cu ce si in ce conditii. Vazusem zilele astea un raspuns de la o femeie care zicea ca ea n-ar face asa ceva orice ar fi, ca ar matura strazile si tot l-ar face,,si ce i-ar oferi ??? O matura drept mostenire, o viata amara si plina de necazuri?? Te sacrifici tu, te dedai tu iadului, dar de ce sa fii atat de egoista sa te gandesti numai la dorinta ta de a fi mama si sa iei si copilul tau in iadul in care traiesti sau intr-unul si mai mare. Sunt atat de inconstiente femeile astea care pot zice asa ceva. Cand copilul va cere suc, blugi si alte nevoi si tu ii vei da matura in mana, oare cum va fi, cum te vei simti tu ca mama??? Eu la astea ma gandesc si sunt sigura ca fiecare care face avort are motive destule pentru a lua decizia asta. Sunt f putine femei care o fac fara nici un fel de regret. Asa ca voi cele de pacat, care aduceti copiii pe lume ca sa-i chinuiti oferindu-le o viata la matura sau in alte conditi mizere , mai bine taceti si lasati-ne pe noi in durerea noastra. E dureros sa nu poti avea copiii, dar poti infia, dar e si mai dureros sa poti avea si sa nu tii poti permite. Asta-i romania noastra de rahat. Am vrut democratie si iata ce ne-a adus, ne uitam in vitrine la cei cu 3 copiii care au pentru fiecare cate o casa si plecam mai departe inlacrimate ca noi nu ne permitem nici macar unul, fiindca nu avem nici macar o camera unde sa-l crestem.

   
  • euu
  • 12.05.2012

  eu folosesc aceste medicamente de 3 ani de cand am nascut primul copil am ramas insarcinata la vreo 5 luni dupa nastere si am aflat de la o verisoara de aceste medicamente nu sant dureroase si sunt mult mai bune decat avortul la ginecolog va asigur ....:))))

   
  • dana
  • 14.05.2012

  de unde pot lua pastilele sunt disperata am 3 copii si nu pot sa-l pastrez am 4 saptamani de sarcina ajutati-ma in botosani nu se face avort medicamentos

   
  • andreea
  • 04.06.2012

  imi poate spune cineva de unde se poate comercializa pe net pastila abortiva si la ce pret ,daca ati mai utilizat ce efect are

   
  • andreea
  • 06.06.2012

  buna euu ,imi poti spune de unde se pot achizitiona aceste pastile

   
  • niina
  • 09.06.2012

  dar e posibil sa folosesti pastilele si sa nu se petreaca intreruperea sarcinei???ce poate sa se intimple dupa primirea acestei pastile???varog daca puteti raspundeti

   
  • administrator
  • 11.06.2012

  Studiile efectuate indica faptul ca avortul medical are o rata medie de reusita de aproximativ 95%. Prin urmare, uneori poate fi nevoie si de o alta procedura pentru a finaliza tratamentul (se face chiuretajul cavitatii uterine).
  Principalele reactii adverse pot fi: hemoragie abundenta, crampe sau contractii uterine in orele imediate administrarii produsului, greata, varsaturi, diaree.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • niina
  • 18.06.2012

  ce poate sa se intimple daca intradevar nu tea ajutat pastilele ,,,,e posibil sa ai mestruatie dupa ce leai folosit si nu siau facut efectu???ce poti face in acest caz ??poate fi ceva grav daca nu siau facut efectu deplin???

   
  • administrator
  • 19.06.2012

  Avortul medicamentos trebuie sa se faca sub supraveghere medicala. La 14 zile de la administrarea medicamentelor trebuie sa faceti un consult ginecologic pentru a fi sigura ca totul este in ordine si ca sarcina a fost intrerupta. Daca sarcina este inca in evolutie exista riscul dezvoltarii unor malformatii la fat. Daca inca sunteti gravida, veti discuta cu medicul alte optiuni de intrerupere a sarcinii, inclusiv intreruperea chirurgicala (chiuretajul cavitatii uterine).

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate.

   
  • Adriana
  • 06.07.2012

  Stiu ca este un pacat sa ucizi un suflet dar atunci cand nu ai cu ce sa ii asiguri un viitor cand mai ai doi copii si nu i-ai dus niciodata intr-o vacanta pentru ca nu ai cu ce ,si deabia ai cu ce sa le satisfaci mici bucurii cum ar fi o prajitura sau o bicicleta, cum poti sa nu faci asta . Imi pare rau , am sufletul negru de suparare pentru ca as vrea sa il fac dar cu ce il cresc ? Cu cine il las ? Mama mea este bolnava , soacra nu este in stare nici de ea ,atunci ce sa fac ?

   
  • mioara
  • 29.07.2012

  buna ziua, a-ti putea sa ma ajutati sa obtin mifepristona? multumesc anticipat

   
  • administrator
  • 30.07.2012

  Acest produs nu se gaseste in farmacii. Va recomand sa va adresati un medic specialist ginecolog,deoarece produsul se prescrie numai de catre medicul ginecolog si se administreaza numai sub supraveghere medicala.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate

   
  • altcineva
  • 15.08.2012

  buna tuturor. as dori si eu un raspuns clar, si nu de la un necunoscator, va rog! am ramas insarcinata in urma unui viol! bineinteles k nu imi doresc copilul.. akm ma tarasc prin politii si judecatorii si altele .. astept sa iau salariul sa pot merge sa fac avort. intrebarea mea estre urmatoarea : daca iau medicamentul asta care provoaca avortul, poate exista riscul de a nu mai putea ramane insarcinata vreodata?! si daca a facut cineva asta, sa.mi spuna si mie cam la ce pret este.. adik , se incadreaza in 350 - 400 ron sau e mult peste?! nu intreb doar ca sa am ce intreba, numai k de mai multi bani nu dispun si sunt disperata! astept un raspuns cat mai urgent! multumesc!

   
  • alexandra
  • 30.08.2012

  In urma cu un an de zile am avut un avort medicamentos...insa in Franta!!!personal nu am avut nicio neplacere din punct de vedere fizic!!!dimineata fara sa beau fara sa mananc nimic am luat medicamentul,urmat de alte pilule ptr a ameliora durerile(eu am resimtit dureri ca si in timpul menstruatiei) dupa o ora am inceput sa am sangerari iar dupa putin timp am eliminat"oul" sa zic asa!!!!si cam asta a fost toata treaba....bineinteles ca am facut un ecograf ,totul a fost eliminat!!!in mod normal se recomanda utilizarea anticonceptionalelor pentru a regla ciclul menstrual!!!aceasta metoda este mult mai sigura decat un avort chirurgical,nu exista riscuri de infectii cat despre efecte secundare gen sterilitate sau altele nu se pune problema,cu exceptia ca toata procedurra sa se faca sub control medical!pe mine toata treaba m a costat in jur de 200 de euro control medical analize ecograf si medicamente incluse!

   
  • 1234ank
  • 15.11.2012

  Nu mai jude voi astia sau astea care nu aveti habar eu
  Luat antic si nu mi-a mers se mai fac si greseli sau fatul iese cu malf ce ati face?lati vedea ca pe o leguma toata viata ? Ca sa nu regretati trebuie facut ceva urmati sf medicului specialist nu va schimbati parerea de la niste com sa ne ierte Dumnz si eu am un chiuretaj la 5 si ceva si mi sa spus ca vad moartea cu ochii dar nu mam gandit la me ci la creatura care va suf toata viata apop lasati pastila aceasta mergeti la un dct particular la aceste sap il aspira fatul atat nu simntiti nik va recomand intrun fel ca dupa aceea sa nu ajungeti l

   
  • anamaria
  • 17.12.2012

  buna ziua am si eu o intrebare toti medicii ginecologi fac avort medicamentos?eu sunt din pitesti si as vrea sa stiu daca cunoaste ti vreun medic care face astfel de avort.va rog mult sa mi raspunde ti

   
  • cory
  • 25.11.2013

  ma intereseaza cit costa un avort medicamentos????

   
  • ama
  • 26.01.2014

  cat ccosta pastilele pt avort??

   
  • administrator
  • 27.01.2014

  Acest produs nu se gaseste in farmacii. Va recomand sa va adresati un medic specialist ginecolog,deoarece produsul se prescrie numai de catre medicul ginecolog si se administreaza numai sub supraveghere medicala.

  Aceste informatii sunt din surse considerate a fi sigure si trebuie folosite in scop educational, fara a inlocui sau amana consultul de specialitate

   
  • loredana
  • 20.07.2014

  se face intr-o singura zi?dupa avort pacienta pleaca acasa ?va multumesc!

   
  • Administrator
  • 28.07.2014

  Avortul medicamentos consta in administrarea a doua medicamente mifepristona si misoprostol la interval de cateva ore. Tratamentul este prescris de catre ginecolog iar avortul se va produce in 24-48 de ore de la administrarea medicamentelor. De obocei pacientei i se administreaza medicamentele fie la spital fie acasa, avortul producandu-se acasa si nu la spital.
  Este insa necesar un consult ginecologic si efectuarea unei ecografii pentru a verifica producerea avortului si a lua masuri auxiliare daca acestea sunt necesare

   

Adauga comentariu